Special Event: You Only Die Once

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: het houdt een keer op. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn. Het lijkt erop dat we een cultuur zijn die de dood ontkent, in de zin dat we haar omkleden en buiten het gezichtsveld houden. We vermijden na te denken over onze eigen sterfelijkheid, stellen vaak belangrijke finale beslissingen uit tot het te laat is.

You Only Die Once neemt een verrassend lichtvoetige benadering voor dit serieuze onderwerp. Het demystificeert  eind-van-leven arrangementen met boeiende, aangrijpende en humorvolle persoonlijke verhalen. Door de begeleiding van Monique Gelderblom en Gijsje Teunissen zul je de ‘planning paden’ bereizen die je zo lang vermeden hebt.

Tijdens dit speciaal event gaan Monique Gelderblom en Gijsje Teunissen in gesprek met de deelnemers op een inspirerende plek in Den Haag om te onderzoeken hoe we onze eigen dood kunnen gebruiken om de kwaliteit in ons leven juist te verhogen! Maar ook de sterfelijkheid van anderen komt aan bod. In de class bespreken we onze ervaringen met afscheid nemen en rouw. Hoe om te gaan met de dood van een geliefde of plotselinge medische crisis.

Het meest belangrijke, misschien, je zult je realiseren dat door nu keuzes te maken, je de dood transformeert in de culminatie van een  life well-lived—in plaats van een ongepland en onverwacht event.

We only die once, per slot van rekening.

ONZE PASSIE PENSIONEERT NOOIT REIZEN

In onze Passie Pensioneert Nooit reizen maak je kennis met de beste verhalen uit 2500 jaar verhalen vertellen, die inspirerend, boeiend, verrijkend en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren over jouw eigen verhaal dat jij jezelf vertelt, met als doel ruimte te geven aan je passie, verlangens, gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije vertellen van verhalen en deze delen met andere nieuwsgierige mensen is een van de hoogst gewaardeerde elementen van onze reizen. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen  te stellen over de onderwerpen waar jij mee te maken krijgt in de tweede helft van jouw leven. 

De reizen zijn een combinatie van verhalen vertellen, verhalen beluisteren, eigen verhalen ontdekken en delen. Ze zijn ontwikkeld door en worden gegeven door de reisgidsen van Passie Pensioneert Nooit. Ieder speciaal event biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

DE REISGIDSEN

Monique Gelderblom is werkzaam als reisgids bij Passie Pensioneert Nooit. Haar kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe ideeën, om deze vervolgens toe te passen op het alledaagse leven. Als spreker en moderator weet zij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. Monique adviseert daarnaast in haar bedrijf Cretio over hoe je jouw wensen voor de laatste levensfase tot uitvoering brengt.

Gijsje Teunissen is eigenaresse van CHARON Uitvaartbegeleiding en schrijfster van het boek ‘Afscheid nemen met jouw hart’.  Zij inspireert mensen graag over de vele mogelijkheden die er zijn rondom een afscheid. Immers pas wanneer je de mogelijkheden van de keuzes kent, kun je kiezen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Duur: 2 uur
Locatie: Dudok
Plaats: Den Haag
Prijs: € 49,-  per persoon exclusief drankjes

Advertisements