You Only Die Once

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: het houdt een keer op. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn. Het lijkt erop dat we een cultuur zijn die de dood ontkent, in de zin dat we haar omkleden en buiten het gezichtsveld houden. We vermijden na te denken over onze eigen sterfelijkheid, stellen vaak belangrijke finale beslissingen uit tot het te laat is.

You Only Die Once neemt een verrassend lichtvoetige benadering voor dit serieuze onderwerp. Het demystificeert  eind-van-leven arrangementen met boeiende, aangrijpende en humorvolle persoonlijke verhalen. Door de begeleiding van Monique Gelderblom en Gijsje Teunissen zul je de ‘planning paden’ bereizen die je zo lang vermeden hebt.

Tijdens dit speciaal event gaan Monique Gelderblom en Gijsje Teunissen in gesprek met de deelnemers op een inspirerende plek in Den Haag om te onderzoeken hoe we onze eigen dood kunnen gebruiken om de kwaliteit in ons leven juist te verhogen! Maar ook de sterfelijkheid van anderen komt aan bod. In de class bespreken we onze ervaringen met afscheid nemen en rouw. Hoe om te gaan met de dood van een geliefde of plotselinge medische crisis.

Het meest belangrijke, misschien, je zult je realiseren dat door nu keuzes te maken, je de dood transformeert in de culminatie van een  life well-lived—in plaats van een ongepland en onverwacht event.

We only die once, per slot van rekening.

Voor wie?

‘You Only Die Once ’ is voor iedereen die werkt in en rondom het thema van de dood. Die denkt dat het beter kan, zich beperkt voelt in het huidige aanbod rondom de reis naar de dood, ideeën heeft voor verandering, wil werken vanuit een passie, weet dat hij/zij tot meer in staat is dan nu en impact wil hebben.

Wat kun je verwachten van de dag?

Er is een programma met afwisselend:

• Verhalenvertellers die hun ideeën rondom de beleving van de dood en afscheid nemen van de toekomst delen Monique Gelderblom (Cretio) en Gijsje Teunissen (Charon Uitvaartbegeleiding).

• Inspirerende ondernemers en professionals in de nieuwe markt van You Only Die Once. die tijdens deze dag hun verhalen vertellen over hoe zij waarde bieden aan de ervaring van het einde van het leven.

• Persoonlijke gesprekken waarin je de praktische kanten van het einde van het leven , feedback krijgt van hen waardoor jij jouw verhaal en plan verder kunt ontwikkelen.

Wat haal je eruit?

Je ontmoet ondernemers, professionals, denkers, inspirators, ervaringsdeskundigen en andere pioniers die van de einde van het leven ervaring werk iets willen maken dat voelt als een afsluiting van een goed geleefd leven.  Je wisselt verhalen uit met andere deelnemers.  En je gaat naar huis met voorbeelden, rolmodellen, verhalen, inspiratie, creatieve oplossingen, inzichten,  tips, ideeën en contacten. ‘

DE REISGIDSEN

Monique Gelderblom is werkzaam als reisgids bij Passie Pensioneert Nooit. Haar kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe ideeën, om deze vervolgens toe te passen op het alledaagse leven. Als spreker en moderator weet zij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. Monique adviseert daarnaast in haar bedrijf Cretio over hoe je jouw wensen voor de laatste levensfase tot uitvoering brengt.

 

Gijsje Teunissen is eigenaresse van CHARON Uitvaartbegeleiding en schrijfster van het boek ‘Afscheid nemen met jouw hart’.  Zij inspireert mensen graag over de vele mogelijkheden die er zijn rondom een afscheid. Immers pas wanneer je de mogelijkheden van de keuzes kent, kun je kiezen.

IMG_3673

Praktische info

Intro:
Peter de Kuster
 
Keynote:
*Monique Gelderblom
*Gijsje Teunissen
 
SPREKERS OVER YOU ONLY DIE ONCE

(houd de website en facebook in de gaten voor aankondiging van nieuwe sprekers
 

Professional symposium: You Only Die Once

vrijdag ….  september 2017
locatie: Den Haag  tijd:09:00 tot 17:00
door: Passie Pensioneert Nooit prijs:€ 598,95

 

Advertisements