Wat is jouw Verhaal over Innovatie?

Innovatie

Het wordt vaak als het hoogst haalbare beschouwd: ware innovatie. En met goede reden. In een tijd waarin oude systemen vaak niet meer werken, moeten we op zoek naar het nieuwe. Niet alleen om concurrerend te blijven en klanten blij te maken, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken.

Helaas produceer je innoverende ideeën niet op commando. Zeker niet als er ook nog duizend andere praktische taken op je to do lijst staan. Hoe hoger de noodzaak is, hoe minder ruimte we onszelf geven voor innovatie. Het goede nieuws is dat we dit kunnen veranderen. In deze sessie onderzoeken we welke verhalen die jij jezelf vertelt jou aanzetten om creatief te denken. Wanneer je dit weet, kan je aan de slag om het een vast onderdeel te maken van je dagelijkse werk.

Maar als je eenmaal een innovatief idee hebt, staat de belangrijkste uitdaging nog te wachten. Hoe breng je het in de praktijk? Daarom gaan we tijdens deze energieke sessie niet alleen denken over innovatie, maar ook veel doen. We volgen het innoverende idee van het prille begin tot de uitwerking van een prototype, het binnenhalen van stakeholders en het omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen.

In deze sessie ga je:

–       Inzien waarom innovatie zo belangrijk én moeilijk is.
–       Onderzoeken waar ruimte voor innovatie is binnen jouw context.
–       Kijken hoe innovators uit het verleden te werk zijn gegaan.
–       Obstakels en beperkingen in kaart brengen.
–       Beseffen dat je ondanks (of zelfs dankzij) beperkingen innoveert.
–       Je idee omzetten in een prototype.
–       Leren hoe je medestanders voor je idee werft en behoudt.

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel of bibliotheek in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Arnhem, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg, Doetinchem, Apeldoorn, Amersfoort, Groningen en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 345 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772