Succes en Betekenis

Ooit -hopelijk ver in de toekomst- lig je op je sterfbed en kijk je terug op je leven. Hoe denk je dan over alles wat je hebt gedaan? Veel mensen hebben op dat moment spijt dat ze niet de moed hebben gehad om hun eigen gang te gaan. Pas als het te laat is, zien ze in wat echt belangrijk voor hen was.
Door deze Summer Tour in Londen in de voetsporen van Richard Branson te volgen kan je dit voor zijn! In drie dagen volg je zes mini trips in Londen die jou helpen helder te krijgen wat voor jou echt belangrijk is. Leef je je leven ook zo? En hoe ga je meer tijd besteden aan wat jij belangrijk vindt?
Deze Summer Tour mengt verhalen van en over Richard Branson met praktische oefeningen. Je hoort wat een belangrijke ondernemer uit onze tijd jou te vertellen heeft over succes en van betekenis zijn en gaat ook direct aan de slag met deze ideeën. Aan de hand van concrete voorbeelden uit het ondernemen van Richard Branson denk je na over zaken als succes, vrijheid, zelfvertrouwen, keuzes maken, jouw talenten en wanneer je leven geslaagd is. Zodat je uiteindelijk hun handen weer kan loslaten en de held of heldin kan worden van je eigen levensverhaal. Naast de classes, krijg je begeleiding van de docenten en is er ruim de tijd om samen met je medestudenten onder het genot van hapjes en drankjes dieper op jouw vragen in te gaan.
HET PROGRAMMA
Richard Branson over Passie Pensioneert Nooit Richard Branson staat erom bekend dat hij de kunst van het leven verstaat. De rollen die hij speelt, waaronder die van mentor. In deze mini trip onderzoek je welke van zijn ideeën hierover voor jou nog steeds springlevend zijn. Kunnen de gedachten van Richard jou helpen je leven zo mooi mogelijk vorm te geven?
Eigenzinnigheid en de financiële vrijheid om te creëren Tijdens deze rondleiding bij Virgin Money leer je op compleet nieuwe wijze naar de rol van geld in jouw leven kijken. Wat vertellen de verhalen over geld, ondernemen, passie voor jouw werk je over hoe jij je leven wil vormgeven en financieren waar jij van houdt?
Ondernemen doe je zo. Deze mini trip helpt je alle denkbare soorten knopen als ondernemer op een betere manier door te hakken. Je leert bewust onderscheid te maken tussen beslissingen waar je rustig een nachtje over kan slapen, keuzes die absoluut geen uitstel verdragen en vragen waar je beter niet teveel aandacht aan besteedt. Inspiratiebron diverse lezingen van Richard Branson ondernemerschap en een bezoek aan Virgin Disruptors
Boost je zelfvertrouwen Hoeveel mooie plannen je ook hebt, zonder zelfvertrouwen komt er niks van terecht. Deze minitrip bekijkt naast presentaties van Richard Branson over ondernemerschap en over Virgin Galactic inzichten uit de psychologie, filosofie, fysiologie, muziek, antropologie en wiskunde de oorzaak van het o zo menselijke fenomeen onzekerheid, en het verschil tussen zelfverzekerdheid en arrogantie.
Tijd voor jezelf Hoe kom je aan tijd om aan jezelf te besteden en wat doe je ermee?  Aan de hand van A Day in the Life of Richard Branson.
Hoe maak je het verschil De laatste minitrip van Passie Pensioneert Nooit geeft je inspiratie, een gezonde dosis realisme en de praktische handvatten voor het leveren van een waardevolle bijdrage aan de wereld om je heen.  Met inspiratie van een initiatief van Richard Branson: The Elders.
OVER ONZE SUMMER TOURS In onze Summer Tours is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af.  Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep reisgenoten van maximaal 10 – 12 personen in de ochtend en middag de beste trips van Passie Pensioneert Nooit. Het programma is inclusief lunches en borrels.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: Summer Tour, drie dagen
Data: 26, 27 en 28 juli 2017
Tijd: Elke dag tussen 10:00 en 17:00
Plaats: Londen
Early-bird prijs: €1495,- inclusief drankjes en lunch exclusief reis en hotel, exclusief BTW
Prijs na  1 juli 2017:  €1600,-  inclusief drankjes en lunch exclusief reis en hotel, exclusief BTW

DE REISGIDS

14199609_1283271571691683_5391965148419057367_n

Wat is mijn grootste passie? Ik heb een grote passie voor innovatie, mensen en business. Mensen enthousiast maken voor nieuwe dingen. Ik ben gedreven in het aanjagen van innovatie, enthousiast in het ontwikkelen van businessconcepten, het bij elkaar brengen van mensen en het organiseren van grensverleggende evenementen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Samen met de mensen van wie ik hou mooie dingen ontdekken en beleven. Genieten van het leven, op reis gaan, elkaar verhalen en anekdotes vertellen. Ook houd ik van sporten en actief in en op het water bezig zijn met roeien.

Wat is mijn grootste angst? Dat een van mijn dierbaren iets overkomt. Daarnaast veranderd de wereld in rap tempo. De technologie gaat razendsnel en zal onze maatschappij de komende jaren drastisch doen veranderen. Mijn angst is of ik in de toekomst mee kan in dat hoge tempo van altijd maar ‘go go go’.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Nieuwe concepten ontwikkelen, inspireren, mensen ontmoeten, verhalen vertellen, mensen bij elkaar brengen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Van nature kan ik eigenwijs zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn enthousiasme. Ik zit boordevol ideeën en zie veel kansen voorbijkomen en dan geen nee kunnen zeggen waardoor ik het moeilijk vind om keuzes te maken en daardoor te veel werk aanneem.

Wanneer zou ik liegen? Als ik gedreven over een product moet vertellen om het te verkopen dan pas ik soms de marketingbelofte toe van ietwat overdrijven. Naar mijn idee de meest eerlijke oplossing? ‘The proof of the pudding is in the eating’. Dit eeuwenoude Engelse gezegde is lang zo gek nog niet.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Richard Branson is voor mij het ultieme voorbeeld van ‘Passie Pensioneert Nooit’. Van hem heb ik geleerd dat je in je werk altijd moet zorgen dat je mensen om je heen verzameld die meer kennis hebben dan jezelf. Daar leer je van, houdt je scherp en maakt je sterker.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als iets voelt als verplicht werk en de administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Na meer dan 17 jaar innovatieadviseur in loondienst te zijn geweest, besloot ik in 2015 om mijn baan op te zeggen, mijn zekerheden in te leveren en om voor mijzelf te beginnen als ondernemer. Het volgen van mijn passie om niet alleen nieuwe ideeën te bedenken maar ook om ze uit te voeren geeft elke dag enorm veel energie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Nog nooit heb ik zoveel uitgeprobeerd als in de afgelopen jaren. Immers, de beste manier van denken is doen. Alleen door continu te experimenteren, ontstaan nieuwe ervaringen en inzichten. Het geeft een enorme drive om het allerbeste in jezelf naar boven te halen en dat te blijven doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat minder multitasken en wat meer effectiviteit aanbrengen in mijn werkzaamheden. Creativiteit zit in mijn genen, maar soms lopen er te veel zaken door elkaar heen. Dus wat minder switchen tussen projecten en wat meer aandacht voor structuur in het uitwerken van ideeën.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het starten van mijn eerste eigen bedrijf.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Architect Designer. Het lijkt me geweldig om wereldwijd toonaangevende en vooruitstrevende gebouwen en producten te mogen ontwerpen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dat kan op elk moment van de dag zijn op elke plaats. Door nieuwsgierig te zijn, creatief na te denken en met een open houding rond te lopen ontstaan er altijd en overal ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Wie met mij mee op reis gaat naar London neem ik mee naar een zeer bijzondere plek in Kensington: The Roof Gardens. En ook een bezoekje aan Café Royal in London mag niet ontbreken. Als je bij mij op bezoek komt in Groningen dan zal ik je meenemen naar Paviljoen van De Dame, een fantastische plek met schitterend uitzicht over het Paterswoldsemeer.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders zijn altijd trotse fans van mij geweest. Mijn partner is mijn grootste partner in crime.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met iedereen die via ‘Passie Pensioneert Nooit’ zijn of haar verhaal met ons heeft gedeeld. Elkaar leren kennen door samen op reis te gaan en door middel van co-creatie samen grensverleggend bezig zijn. Laten we elkaar inspireren en mooie dingen gaan doen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Het uitrollen van de ‘Passie Pensioneert Nooit’ reis naar London. En het organiseren van ‘Passie Pensioneert Nooit’ evenementen in steden in Nederland en in het buitenland.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Richard Branson. Zijn manier van ondernemen en leven inspireert mij enorm.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nog lang niet, de ontdekkingsreis is pas net begonnen!

 

Advertisements