Storyteller in 24 uur

Altijd al geweten dat er een Storytelling talent in je schuil gaat, maar nooit de tijd gehad om dit tot volle ontplooiing te laten komen? Dit is je kans!  Passie Pensioneert Nooit heeft in Malaga een programma samengesteld waarin je in 24 uur de belangrijkste storytelling ideeën en vaardigheden leert.  In de voetsporen van enige van de grootste storytellers in de geschiedenis: Picasso, Hans Christian Andersen, David Bowie.

Van praktische, alledaagse verhalen tot hemelbestormende queestes, alles komt voorbij in dit etmaal in Malaga. De rode lijn van het programma is de kracht van jouw verhaal. geschiedenis van de storytelling, 2500 jaar zoektocht naar betekenis. Steeds vragen we ons af wat 2500 jaar geschiedenis van storytelling ons nu nog te leren heeft over het verhaal dat wij onszelf vertellen en anderen. .

Terwijl al deze ideeën voorbij komen, maken we steeds uitstapjes om onze storytelling vaardigheden met elkaar te oefenen.

We starten bij het beeld van Hans Christian Andersen aan de kade van Malaga met de vraag ‘waarom vertellen wij verhalen’?

arc_197889_g (1)

Zo gaan we naar het Picasso museum om te ontdekken aan de hand van Picasso, zijn levensverhaal en kunstwerken wat de kracht van verhalen is en wat de drie gouden regels van storytelling zijn die een verhaal boeiend en meeslepend maken; authenticiteit, queeste, passie. Hoe bleef Picasso zichzelf en zijn publiek zijn hele leven lang boeien?

david-douglas-duncan-picasso12

In het Centre Pompidou Malaga leren we van David Bowie en vele andere kunstenaars wat de zeven grote plots van de mensheid zijn,  welke twaalf archetypische hoofdrolspelers we daarin opnieuw en opnieuw tegenkomen en hoe wij een queeste van ons levensverhaal te maken.  Tijdens het oefenen van deze vaardigheden zal het storytelling talent in jou zich langzamerhand ontvouwen.

9304

Aan het eind van deze reis heb je kennis gemaakt met de belangrijkste ideeën uit de storytelling en een helder overzicht van de geschiedenis van verhalen. Ook ben je uitgedaagd om deze ideeën toe te passen op je alledaagse leven. Ten slotte, is dit programma ook een training van enkele van de belangrijkste storytelling vaardigheden.

Tenslotte laten wij ons inspireren door de oprichter van El Pimpi die zijn eigen legende heeft gecreëerd in Malaga. Verbonden met de geschiedenis van de havenstad Malaga. Verbonden met de verhalen van de culturele helden en heldinnen uit Malaga. Verbonden aan de verhalen van zijn bekende klanten. We genieten hiervan onder het genot van heerlijk eten, drinken, muziek en dans.

El_Pimpi_Málaga.jpg

Na 24 uur in Malaga ga je als storyteller naar huis!

RESULTATEN VAN STORYTELLER IN 24 UUR

– Je krijgt inzicht in hoe je jouw verhaalpotentieel ten volle ontwikkelt

– Je leert met andere ogen kijken naar verhalen en onverwachte oplossingen te bedenken

– Je verheldert wat voor jouw het meest boeiende verhaal in werk en privé is

– Je leert welke verhaalskills en verhalen uniek voor jou zijn en ontwikkelt die verder

– Je onderzoekt aan welk ‘groter’ queeste verhaal je je (werkende) leven wilt wijden

– Je krijgt de verhalenskills om je doelen sneller en makkelijker te bereiken

– Je leert psychologische veligheid creëren met verhalen zodat jouw teams optimaleren functioneren

– Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen in de kracht van jouw verhaal en jouw vermogen het verhaal van de ander te ontdekken.

VOOR WIE?

‘Storyteller in 24 uur’ is voor iedereen die denkt dat het eigen verhaal dat je jezelf en anderen vertelt over jezelf, je leven en werk beter kan, zich beperkt voelt in het huidige verhaal systeem, ideeën heeft voor verandering, wil werken vanuit een positief boeiend verhaal, weet dat jij tot meer in staat bent dan je denkt en impact wil hebben op jouw (werk)omgeving. Kortom, voor iedereen die ervan overtuigd is dat in de 21e eeuw professionals meer dan ooit afhankelijk worden van die storytelling vaardigheden die de mens onderscheidt van technologie: authenticiteit, emotionele verbinding aangaan, luisteren, lezen en begrijpen van de verhalen van anderen, inspireren met verhalen.  En die zichzelf de ruimte wil geven om deze, meestal emotionele en sociale vaardigheden, verder te ontwikkelen en demonstreren, zodat jij succesvol kan blijven in een snel veranderende wereld. Dus voor ondernemers, coaches,  HR professionals en leiders.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Tijden: Vrijdag van 19:30 tot 22:30 en zaterdag van 10:00 tot 17:30
Plaats: Malaga
Prijs:  €1195,- per persoon inclusief drankjes en lunch en toegang musea, exclusief reis en overnachting, exclusief BTW

DE STORYTELLER

fullsizerender-4

Michiel van Buuren’s passie voor reizen en zijn sociale manier van omgaan met mensen hebben hem al veel bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen op vele plekken in de wereld opgeleverd.

Als reiziger heeft hij al veel van de wereld mogen zien, als reisgids maakt hij dit voor mensen mogelijk. Als ondernemer zoekt hij altijd verbinding en is niet bang voor het maken van keuzes. Momenteel woont hij af en aan in Nederland en in Malaga, waar hij inmiddels goed thuis is.

Michiel is al vanaf zijn 26e ondernemer en heeft via zijn bedrijf (www.manoweb.nl) en stichting (www.stichtinghoedjevanpapier.nl) honderden maatschappelijke projecten in de wereld helpen te zetten, en hiermee duizenden mensen geholpen. Dit door onder meer andere ondernemers te helpen hun sociale droom te verwezenlijken en door zelf projecten op te zetten.

Inmiddels is hij alweer een aantal jaar met een nieuw avontuur bezig. Life-Travels (www.life-travels.nl) genaamd. Hiermee biedt Michiel ondernemende mensen tussen de 30 en 60 jaar inspiratie en begeleiding bij zelfontwikkeling en/of het nemen van nieuwe grote stappen. Letterlijk en/of figuurlijk op levensreis dus.

Michiel interviewt en laat mensen hun verhaal vertellen. Hij coacht, maakt workshops, hij adviseert wanneer dat wordt gevraagd en denkt mee. Hij organiseert letterlijke levensreizen voor mensen die mee op avontuur willen en figuurlijk is hij een partner bij de ontwikkeling van mensen en hun wensen. En hij werkt hiervoor samen met gelijkgestemde, ondernemende mensen die op zijn pad komen.

 

 

Advertisements