Storytelling voor Teams

De Beste Verhalen overstijgen het Individu

 

Iedereen die het geprobeerd heeft weet hoe lastig is om een verhaal in de harten en hoofden te krijgen van jouw team of onderneming. Toch is het zo onmisbaar om jouw passie door te geven aan de anderen. Omdat het juiste verhaal laat zien ‘waar wij naar toe gaan’ en vertelt ‘wat en waarom we doen wat we doen’.

Bij Passie Pensioneert Nooit helpen wij teams om het verhaal te vinden en te vertellen dat past bij hun doel. een verhaal dat helpt innovatie te verbeelden, het juiste team op te bouwen, of een diepgaand inzicht biedt in de nieuwe strategie.

Het doel voor elke reiziger die met ons mee gaat op deze Summer Tour in Barcelona kan verschillen met elk project, maar het avontuur dat wij aangaan is altijd hetzelfde: het verhaal gebruiken om succes te boeken!

Onder elke strategie, elk project en elke missie ligt een verhaal. Dat verhaal wordt gedreven door degene die het vertelt. Maar wat gebeurt er NADAT die ene persoon het verteld heeft? Wat gebeurt er na Cruijff bij Barcelona. Na Ferran Adria bij El Bulli?, na Gaudi bij het project La Sagrada Familia?

Hoe beïnvloed je de adoptie van een verhaal door jouw publiek. Hoe creëer je actie door verhalen te vertellen? Hoe maak je een verhaal authentiek? Hoe zorg je dat een verhaal viraal zich verspreid?

Het is allemaal een kwestie van teamwork!

Verhaal kan ofwel een bron van stabiliteit zijn of van verandering. Door het verhaal te ontdekken dat jou als team bindt komt een nieuwe bron van creativiteit en verbinding vrij. Wat gebeurt er wanneer je als team collectief leert dit verhaal te vertellen

 
Storytelling voor Teams laat de technieken zien die storytelling in een team inspanning veranderen. Of je nu een bestaand of  soon-to-be team bent of een storytelling passie hebt die wil leren hoe te leiden met verhalen, deze geweldige summer tour is voor jou.
  • Vind twaalf krachtige verhalen die jouw team activeren en verbinden.
  • Begrijp hoe je het gemeenschappelijk verhaal een magneet van binnenuit maakt.
  • Word een betere storyteller (zelfs wanneer je geen verhalen vertelt)
  • Leer hoe jij een publiek creëert voor jullie verhalen als team.
  • Krijg tools om jouw eigen mythe op maat te creëren

Storytelling Write Out.  Schrijven aan de queeste van jullie team. Waar staan jullie voor? Wat is jullie queeste? Wat is waanzinnig belangrijk voor jullie? Hoe verbindt dit jullie als team en hoe heeft het invloed op jullie focus en gedrag? Hoe kunnen jullie de eigen passie hiervoor verhogen?  Maak de actuele onderwerpen van jullie team boeiender, krachtiger, betekenisvoller door ze te exploreren vanuit het perspectief van jullie team’s collectieve verhaal (jullie queeste). Maak jullie acties betekenisvol door de volgende hoofdstukken te ‘schrijven’ van het verhaal van jullie team.

Storytelling voor Teams maakt teams gepassioneerder en effectiever in het vertellen en verspreiden van een krachtig verhaal en ernaar te leven. Word bewust van jullie gedeelde verhaal en gebruik het in al jullie acties, gedrag en communicatie. Stel teams in staat om dieper samen te werken op onderwerpen die het meest belangrijk zijn voor jou en leer hoe je jouw verhaal van daaruit verder laat groeien.

Details

Voor wie:
Voor teams (of soon-to-be-teams) en professionals met interesse in storytelling-next-steps. Geschikt voor teams van één bedrijf of organisatie tot 15 mensen. (Grotere teams splitsen zich).  Bij voorkeur een team die al een creatief platform samen delen of jullie collectieve verhaal. 

Format:
Van één dagdeel van 3.5 uur inclusief pauze tot twee volledige dagen  (vier dagdelen)

Inclusief:
Intake om jullie reis toe te snijden, praktische handout. 

Investering:
€ 1.900,- excl. BTW 21% per dagdeel van 4 uur

DE REISGIDS

Pieter in het groen

Al zijn hele leven is Pieter Reijnders (Happy Goose) op zoek naar de ultieme manier om zijn eigen passie te vinden en vorm te geven in zijn werk. Na een aantal jaren bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt, trok hij de conclusie dat hij meer bezig wilde zijn met mensen en verandering. Hij nam ontslag en werd zelfstandig interim manager. Op basis van oprechte nieuwsgierigheid en interesse in mensen begeleidde hij tal van verandertrajecten binnen kleine en grote organisaties. Om meer bezig te kunnen zijn met sociaal en duurzaam ondernemen op basis van een lange termijn visie, ging hij ook zelf ondernemen.

Inmiddels is hij nog dichter bij zijn passie terecht gekomen, en wel door het opzetten van twee initiatieven: “Geef je leven kleur!” en “Geef je organisatie kleur!”. Overtuigd van het feit dat ieder zelf verantwoordelijk is voor het kleur geven aan zijn eigen leven, helpt hij mensen om hun passie te vinden en inhoud te geven aan hun eigen leven.

Een bijzondere groep hierbij zijn ondernemers. Deze mensen zijn gewend om zelf het roer in handen te nemen, maar weten niet altijd welke kant ze op willen als het hun eigen leven betreft. Pieter helpt zowel de ondernemer, als zijn of haar bedrijf om de koers terug te vinden of juist een nieuwe richting te bepalen.

In alle stappen was Pieters rode draad: mensen helpen om dichter bij zichzelf te komen en hen uitdagen om meer voldoening in hun leven te vinden. De missie van “Passie pensioneert nooit” sluit hier naadloos op aan. Het naar boven halen van je passie of stille droom, het vinden van een nieuwe richting voor het persoonlijke en/of zakelijke leven van een (ex-)ondernemer, het zijn boeiende trajecten.

Door Pieters ervaring kan hij echter ook helpen om juist de organisatie van de ondernemer nieuwe energie te geven, of het inslaan van nieuwe richtingen als team binnen een organisatie te begeleiden. Een reis met directie, MT of juist twee generaties tijdens de overdracht van een familiebedrijf kan een doorbraak realiseren in een stroperig of lastig proces.

Of het nu gaat om verdieping in uw persoonlijke leven of een nieuwe fase van uw organisatie, Pieter is graag uw gids bij deze boeiende ontdekkingsreis!

 
Advertisements