Rule Breakers

Het Creëren van Nieuwe Rule Breakers   

De beste manier om de toekomst te begrijpen is door haar te creëren. 

Er is geen tekort aan nieuwe ideeën. Maar geen idee, hoe moedig dan ook zal gaan reizen zonder de juiste reisgenoten en reisgids. Rule Breakers helpt creatieve ondernemers uit de Brainport regio te groeien. Wij starten in deze Summer Tour om de wereld van creatieve ondernemers uit de Brainport regio en ons wereldwijde netwerk van ondernemers en investeerders te verbinden.

brainport-eindhoven

Rule Breakers is een engagerende, humorvolle en praktische ontdekkingsreis van een waarin een team van ondernemers, storytellers, en investeerders samenwerken om innovatieve toepassingen te creëren die de regels te breken in hun bedrijfstak en waarmee ze uiteindelijk de regels gaan uitmaken. De beste investering ooit.

Regels Breken gebeurt wanneer je met jouw Passie de verbinding met de wereld aangaat

Het gaat over de macht van creatieve beperkingen en iteratief leren.

Ondernemers gaan achter hun dromen aan zonder te letten op de middelen die zij op dit moment in handen hebben. Storytellers zien beperkingen als bevrijdend en bouwen met focus prototypes als een manier om het universele te bereiken. In de kern gaan beiden over het creëren van de toekomst.

Bij Rule Breakers gebruiken wij storytelling om nieuwe produkten en diensten te creëren en samen te werken met startups die hun eigen impact in de wereld willen maken. Hiermee doen wij dit:

Rule Breaker Story Testdrive

Het Rule Breaker Testdrive programma helpt teams om storytelling in hun kern DNA te krijgen terwijl ze groeien en opschalen. Het team gaat in een kwartaal vier keer een drie dagen op reis naar een wereldstad om in een paar dagen in de werkomgeving en het leven van potentiële klanten, investeerders of partners een product-market fit van hun eigen verhaal met het verhaal van de mogelijke klanten te bereiken. Zij worden begeleid door één van onze storytellers als reisgids. Zij gaan daarmee en ook daarna profiteren dat zij deel uitmaken van de Rule Breakers familie. Alle Rule Breakers kandidaat bedrijven worden doorverwezen in ons wereldwijde netwerk van trusted advisors en investors.

Rule Breaker Story Selling

Story Selling verbindt early stage-ventures met onze storytelling om radicaal de aantrekkingskracht van hun aanbiedingen te verhogen. In slechts een paar weken helpt Story Selling een startup om van engineering concepts en ruwe prototypes te gaan naar een prachtig produkt met een krachtig verhaal. Door te focussen op snelle, efficiente, en hoogst collaboratieve storytelling programma’s boosten wij het design van producten en de merkidentiteit en helpen wij een krachtiger, boeiender verhaal te communiceren naar klanten en investeerders.

Rule Breaker Story Spreading

Wanneer je eenmaal product-market fit bereikt hebt en een geweldig team hebt samengesteld is de volgende uitdaging om jouw venture op te schalen. Met onze Storytelling for Scaling benadering, helpen wij ventures de transitie te maken van   starting-up naar scaling-up. Met een nadruk op leren wat echt werkt via snelle iteratie en testen, streven wij ernaar voorspelbare resultaten te bereiken die het overall risico van jouw venture verlagen. Of het gaat over de tweede generatie van jouw service lanceren, het herpositioneren van jouw merk, of het uitbreiden van jouw range van produkten, wij kunnen jou snel helpen op te schalen.

Rule Breaker Reisgidsen

Wij denken graag over Rule Breakers als een geweldige club storytellers als incubator voor world-class design entrepreneurs. Door een Rule Breaker project team te leiden leer je te navigeren door extreme ambiguiteit tijdens het ontdekken van regel breker innovaties. Allemaal met een rigoreuze tijdlijn van drie maanden en een strikt budget  — het is creatief leiderschap op haar best. Daarom zijn wij er trots op met enkele geweldige reisgidsen hierin samen te werken.

Rule Breaker Investeerders

Van tijd tot tijd investeert Rule Breakers cash in early-stage startups. Voor onze klanten die startups zijn helpt dit belangen op één lijn te krijgen door ons in staat te stellen te delen in de waarde die wij creëren. We investeren ook in een startup — maar nooit als een lead investor — om te leren over een nieuwe markt en om een diepere relatie op te bouwen met een opmerkelijk team.

Rule Breaker Producten en Diensten

Van onze testdrive storytelling benadering van R&D, tot het vaststellen van het innovatie verhaalpotentieel van een organisatie, tot op een private tour gaan van meesterschap in Business Storytelling, Rule Breaker’s producten en diensten passen jaren van onze storytelling cultuur toe en know-how en relaties wereldwijd tot nieuwe gebieden voor creativiteit en innovatie. Zij zijn een kans voor ons om toe te passen wat wij preken: wij gebruiken storytelling om onze ideeën te maken tot een vibrante nieuwe onderneming, allemaal met mensen in de hoofdrol.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands en engels
Soort: Summer Tour, drie maanden
Plaats: vanuit Eindhoven wereldwijd
Prijs: €7.500 exclusief BTW en reiskosten

DE REISGIDSEN

IMG_1017

Jan van Opstal gelooft dat je veel van iemand te weten komt door het favoriete boek of de favoriete film van iemand te kennen.  Keer op keer opnieuw gelezen. Vaak opnieuw bekeken. Van kind af aan. Wat is het favoriete boek van Jan?  Zijn favoriete film?

Jan’s honger om structurele patronen te ontdekken in het dagelijks gedrag van mensen is onverzadigbaar. Het resultaat? Non-stop. Onderzoek. Ontdekken.

Zijn creatieve denken is gefundeerd in uitzonderlijke ervaringen met ondernemen. Als bankier is hij voor talloze ondernemers sparringpartner, inspirator, business coach en financier geweest.

Jan behandelt bijna alles als een uitdaging vol met mogelijkheden.  Een bezoek aan een Classic Car exhibitie in Duitsland met zijn twee zonen leidt ertoe dat Jan experience kansen ziet voor een dergelijk fenomeen in Den Bosch.

Vandaag werkt Jan eraan om verschillende ondernemers in diverse bedrijfstakken om waarde toe te voegen aan hun economisch aanbod. Waarbij hij altijd start met het verhaal dat zij zichzelf vertellen over zichzelf en hun onderneming. Omdat hier de grootste springplank ligt voor een hogere waarde. Jan’s consultancy voor klanten omvat ongoing advies, seminars, onderneming specifieke Learning Trips, mentoring bij financieringen of nood interventies

Jan heeft zijn aandacht nu gericht op de volgende fase van het moderne ondernemerschap. Hoe in een wereld vol met steeds meer middelmatig en gefabriceerd aanbod, een toenemend onechte wereld, ondernemers volop kansen krijgen om te innoveren met authentieke, echte, gepassioneerde, betekenisvolle ervaringen aan te bieden. Hier liggen vooral kansen voor succesvolle ondernemers in de tweede helft van hun leven. De kern van deze gedachten kun je vinden in de online presentaties en columns op deze website die hij samen met Peter creëert.

image1 (4)

Alex Kamman gelooft dat je veel kan leren van iemand door de dromen van deze persoon te beluisteren. Wat wilde je bijvoorbeeld toen je nog jong was? Wat is er van deze droom terecht gekomen? Wat is er nodig om de droom van gisteren of die droom waar je al een tijdje mee rond loopt nu echt te gaan realiseren? Maak van deze droom jouw eigen realistische versie en vertaal deze naar de daarbij behorende actiepunten. Maak op deze manier het verhaal in de tweede helft van jouw leven compleet.

Het verhaal wat jij vertelt over de onderneming speelt een centrale rol in de manier waarop het bedrijf zich heeft ontwikkelt in de loop der tijd. Wat was ooit de gedachte achter het bedrijf en hoe is het bedrijf gegroeid? Wat willen jouw klanten en voor welke toegevoegde waarde willen zij graag betalen?

Als Lean (Black belt) Six Sigma consultant adviseert Alex momenteel diverse bedrijven om orde te brengen in de drukte en chaos van elke dag. Je hebt of werkt in een succesvol bedrijf maar niet al de processen verlopen beheerst. Klanten zijn niet altijd tevreden en zijn niet bereid te betalen voor fouten. Het staat bovendien verdere groei in de weg omdat er veel herstelwerk is. Hierdoor is het verhaal tot stilstand gekomen. Hoe kun je nu leren de processen wel beheerst en vooral ook efficiënter uit te voeren waarbij de wens van de klant voorop staat en verspillingen minimaal zijn? Alex maakt samen met jou dit verhaal tot een een succesverhaal.

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.