Reeksen

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste verhalenvertellers uit de geschiedenis van de mensheid;  de schrijvers, de kunstenaars,  de filmmakers, de tekenaars, de designers, de architecten, de musici. De meeste verhalen die wij onszelf en anderen vertellen over onszelf en ons werk zijn al eens verteld. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar verhalen vertellen biedt ons een schat aan boeiende verhalen om ons eigen verhaal als creatieve professional over onszelf en ons werk te verrijken. Kunstenaars, schrijvers, musici, filmmakers, designers, architecten leren ons met hun verhalen over thema’s waar je op school geen les in kreeg: Hoe volg jij jouw hart? Hoe verdien je geld met waar jij van houdt? Hoe kan je genieten van de kleine dingen in jouw creatieve leven? Hoe blijf jij authentiek? Hoe blijf jij gepassioneerd? Hoe maak je de juiste keuzes als ondernemer, met jouw werk, met jouw geld, met jouw zelf promotie, met jouw tijd?

En ook met de belangrijke vragen over onze persoonlijke ontwikkeling als creatieve professional en onze betekenis voor onze samenleving helpen ze ons verder. Wat zijn de kansen en valkuilen op onze reis als creatieve held of heldin? Zijn er vele paden voor ons beschikbaar? Is er één waarheid? Hoe kunnen creatieve professionals het beste samenwerken? Wat maakt een creatief persoon gelukkig?

In deze jaaropleiding van Passie Pensioneert Nooit maak je kennis met de grote story tellers uit de geschiedenis van de mensheid waarvan ik denk dat ze jouw leven als creatief kunnen transformeren. Ik loop met jou de gehele geschiedenis van de verhalenvertellers door om de kunstenaars, musici, schrijvers, designers, architecten, filmmakers te vinden die het belangrijkste zijn geweest voor onze wereld en het belangrijkst kunnen worden voor jouw persoonlijke leven. In 40 colleges word je op de hoogte gebracht van de grootste verhalen die ooit bedacht zijn. Verhalen waarvan ik geloof dat ze vandaag misschien wel actueler zijn dan ooit.

De jaaropleiding bestaat uit zeven deelverhalen die door mij worden gegeven in Grand Hotel Karel V. Het is gebaseerd op Het Ene Geweldige Verhaal zoals je dat hier op deze website kunt lezen.

DE VERHALEN

Deel 1:  De Zeven Grote Verhalen van de Mensheid (5 weken)

Deel 2:  De Twaalf Hoofdrolspelers in jouw Verhaal (5 weken)

Deel 3:  Het Ene Geweldige Verhaal  (5 weken).

Deel 4:  Jouw Verhalen over Ondernemen, Geld, Tijd en Zelf Promotie (5 weken)

Deel 5:  Het Verkopen van jouw Verhaal (5 weken)

Deel 6:  Het Verhaal van jouw Klant (5 weken)

Deel 7:  Jouw Nieuwe Verhaal Schrijven (5 weken)

VOOR WIE?

Voor deze jaaropleiding is geen voorkennis over story telling vereist vereist. Wel moet je nieuwsgierig zijn, bereid zijn om ontzettend veel nieuwe informatie over je heen te krijgen en het leuk vinden om met een vaste groep mensen een jaar lang een reis langs de grootste verhalenvertellers uit de geschiedenis te maken. Je hoeft voor deze opleiding geen examens te doen en het kan goed naast een onderneming, baan of andere opleiding gevolgd worden. Wel moet je in staat zijn om donderdag naar college te komen en thuis korte opdrachten te maken waarmee je je nog verder verdiept in wat de verhalenvertellers jou vertellen over jouw verhaal en de opgedane kennis in praktijk brengt.

Twijfel je erover of deze jaaropleiding iets voor jou is? Stuur een mailtje naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772  voor meer informatie en overleg.

OVER HET CURRICULUM

De jaarreeks loopt van 7 september 2019 tot en met 18 juli 2020 en wordt gegeven door Peter de Kuster. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen colleges. Elke week krijg je een college van 2,5 uur en per college word je gevraagd om een korte tekst ter voorbereiding te lezen of een andere kleine huiswerkopdracht uit te voeren. Er zijn geen examens. Tijdens het eerste college ontvang je de Passie Pensioneert Nooit Questionnaire om in te vullen en bij te houden tijdens het jaar. De primaire verhalen die je voor de colleges mag lezen, bekijken, luisteren, krijg je gedurende de collegereeks aangereikt.  

DE JAAROPLEIDING ‘WAT IS JOUW VERHAAL?’

7 SEPTEMBER 2019

Locatie:  Usine Witte Dame Eindhoven

Door:  Peter de Kuster

Tijd:   19.00 uur tot 21.30 uur

Prijs:  Euro 495 exclusief BTW exclusief drankjes en versnaperingen

INSCHRIJVEN DOOR TE MAILEN NAAR Peterdekuster@hotmail.nl voor een intakegesprek via skype