Parijs

Wij gaan in Parijs de macht van jouw verhaal onderzoeken.  De manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf in de tweede helft van ons leven over ouder worden, werk, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

In future there will be no more designers. The designers of the future will be the personal coach, the gym trainer, the diet consultant  Philippe Starck

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slachtofferdom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beinvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

I like to open the doors to people’s brain. Philippe Starck

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn dysfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Ik toon je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creeert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

In perhaps 50 years, 60 years, we can finish completely this civilization, and offer to our children the possibility to invent a new story, a new poetry, a new romanticism.” — Philippe Starck

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. De Passie Pensioneert Nooit benadering om diep engagerende verhalen te creeren geeft jou de middelen om de kracht van storytelling in te zetten en voor altijd jouw onderneming en leven te veranderen.

 

Advertisements