Over Peter

In 2007 had ik een bijna dood ervaring waarbij ik helder zag wat ik wilde doen met de rest van mijn leven mocht hij de kans krijgen. Reizen, schrijven, passie. Van betekenis zijn. Dat deed ik.  Ik reis naar steden in de wereld. Ik schrijf tientallen boeken. Mijn passie pensioneert nooit.

Op de schouders van de mytholoog Joseph Campbell – die mij in 1999 inspireerde door zijn levenswerk ‘het ene geweldige verhaal van de mensheid’ – besloot ik een nieuw soort reisgids te ontwikkelen. Een reisgids van steden in de wereld vol met verhalen van creatieve mensen die leven en geleefd hebben in die stad terwijl ze met hun passie hun geld verdienden.  Deze helden en heldinnen creerden de literatuur, de kunst, de gebouwen, het design, de kleding, de opera, de films die velen van ons inspireerden. Hun passie, hun liefde, hun heldenreis kan jou vandaag inspireren op jouw Reis van de Held. Om met jouw passie jouw geld te verdienen. Om te doen wie je bent. Ons inspireren. En anderen die nog komen.

In 2012 start ik met de Reis van de Heldin en Reis van de Held reisgidsen, wereldwijd The Hero’s Journey en The Heroine’s Journey guides.  Ik nodig professionals uit hun verhaal te delen over hun passie voor hun werk, wat hen gelukkig maakt, wat hun grootste vijanden van binnenin zijn, hoe en waar zij in hun stad inspiratie vinden, wie hun rolmodellen zijn, met wie zij graag willen samenwerken. In het kort; hun huidige Reis van de Heldin verhaal vertellen. Door deze vragen te stellen trigger ik hen om weg te blijven van verhalen van angst en twijfels en hun verhaal opnieuw te focussen op de basis drijfveren van alle succesvolle heldinnen in de tijd: passie, avontuur, geluk, inspiratie, doe-acties, een continu ondernemend verhaal. Sinds 2012 hebben nu 100.000+ professionals wereldwijd de verhalen online en/of in boeken gedeeld.

Dit jaar ben ik samen met Jan van Opstal en een team van reisgidsen gestart met het project Passie Pensioneert Nooit. Om de passie, wijsheid, ervaring en ondernemerschap van helden en heldinnen in hun veertiger, vijftiger, zestiger, zeventiger, tachtiger jaren niet verloren te laten gaan op de tribune van het leven door te pensioneren.  Hen te stimuleren een leven en werk erin te creeren waar zij van houden en nooit van willen pensioneren.

Peter de Kuster

Je kunt Peter bereiken op peterdekuster@hotmail.nl of door te bellen naar 06 33661772

Boek Peter

Bijna acht jaar nadat hij is gestart om wereldwijd boeken te introduceren waarin heldinnen en helden hun verhaal vertellen over hun passie voor hun werk, blijft Peter de Kuster een boeiende verhalenverteller die mensen inspireert om hun hart te volgen en het gezicht ondernemen zoals wij dat kennen te veranderen. Passie Pensioneert Nooit.

Wil je meer weten over Peter op jouw event laten spreken, neem contact met ons op op peterdekuster@hotmail.nl

Peter’s Boeken 

 

Advertisements