Over Monique

Toen Monique haar wereldreis maakte raakte ze gefascineerd door bijzondere ontmoetingen met andere reizigers die allemaal hun eigen verhaal hadden. De mooiste herinnering is op het tropisch eiland Moorea waar mensen uit verschillende delen van de wereld ‘s avonds op het strand bijeen kwamen en hun verhalen met elkaar deelden. Terwijl de volgende dag iedereen weer zijn eigen reis ging maken haal ik hier na al die jaren nog steeds inspiratie uit, daar heb ik de kracht van storytelling ontdekt.

Bij Monique gaat het om de mens en het fascineert haar al jaren hoe je het beste in iemand naar boven kunt halen. Ben je goed in staat om naar iemands verhaal te luisteren, dan kun je ook mensen helpen vanuit hun eigen kracht te laten werken.

Tegenwoordig bundelt Monique haar kennis en ervaring welke zij opgedaan heeft bij ABN AMRO en Achmea om lezingen te geven over de valkuilen rondom afwikkeling nalatenschappen en over hoe je de regie over je leven kunt houden als je het (tijdelijk) zelf niet meer kunt. Thema’s die iedereen bezig houden maar die we graag voor ons uit schuiven.

Hoe ik de mensen daarbij help? Het sleutelwoord is hierbij storytelling, laat mensen hun verhaal vertellen en de moeilijkste thema’s worden bespreekbaar en dat geeft ruimte voor vervolgstappen, herkenning en voldoening.