Over Jan

Jan gelooft dat je veel van iemand te weten komt door het favoriete boek of de favoriete film van iemand te kennen.  Keer op keer opnieuw gelezen. Vaak opnieuw bekeken. Van kind af aan. Wat is het favoriete boek van Jan?  Zijn favoriete film?

Jan’s honger om structurele patronen te ontdekken in het dagelijks gedrag van mensen is onverzadigbaar. Het resultaat? Non-stop. Onderzoek. Ontdekken.

Zijn creatieve denken is gefundeerd in uitzonderlijke ervaringen met ondernemen. Als bankier is hij voor talloze ondernemers sparringpartner, inspirator, business coach en financier geweest.

Jan behandelt bijna alles als een uitdaging vol met mogelijkheden.  Een bezoek aan een Classic Car exhibitie in Duitsland met zijn twee zonen leidt ertoe dat Jan experience kansen ziet voor een dergelijk fenomeen in Den Bosch.

Vandaag werkt Jan eraan om verschillende ondernemers in diverse bedrijfstakken om waarde toe te voegen aan hun economisch aanbod. Waarbij hij altijd start met het verhaal dat zij zichzelf vertellen over zichzelf en hun onderneming. Omdat hier de grootste springplank ligt voor een hogere waarde. Jan’s consultancy voor klanten omvat ongoing advies, seminars, onderneming specifieke Learning Trips, mentoring bij financieringen of nood interventies

Jan heeft zijn aandacht nu gericht op de volgende fase van het moderne ondernemerschap. Hoe in een wereld vol met steeds meer middelmatig en gefabriceerd aanbod, een toenemend onechte wereld, ondernemers volop kansen krijgen om te innoveren met authentieke, echte, gepassioneerde, betekenisvolle ervaringen aan te bieden. Hier liggen vooral kansen voor succesvolle ondernemers in de tweede helft van hun leven. De kern van deze gedachten kun je vinden in de online presentaties en columns op deze website die hij samen met Peter creëert.