Over Benno

Drs. Benno Diederiks MA( 1962) is trainer, coach, opleider en auteur. Hij voltooide de opleiding HBO Maatschappelijk Werk, om zich vervolgens te specialiseren in het bedrijfsleven. Dat traject begon met de opleiding Sociale Wetenschappen/Organisatie en Bedrijf aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en inmiddels heeft hij zich geschoold tot Master in Human Resource Management [1998], Mediator [2000] en NLP Trainer (2015).

Met aansluitend diverse managementfuncties in de recreatie, het uitzendwezen, de detacheringsbranche, re-integratiesector en bij gerenommeerde opleidingsinstituten is Benno Diederiks met recht een allrounder te noemen.

In 1998 vestigde hij zich zelfstandig als coach/trainer/opleider op het gebied van HRM, talentontwikkeling, loopbaan coaching, team coaching, business coaching, outplacement en re-integratie.

Benno Diederiks herkent talenten, vindt ze, brengt de talenten en hun potenties in kaart en begeleidt ze via coaching, trainingen en workshops. Hij is ervaren, veelzijdig en schakelt snel. Bovenal is hij een eclecticus: een man die afhankelijk van de situatie en leeromstandigheden methodieken en werkvormen inzet die op dat moment aansluiten op de gewenste situatie. Zijn humor is de smeerolie waardoor groepsprocessen tijdens het trainen en coachen geolied verlopen.

 De ‘Brabander met Rotterdamse roots’ is de oprichter van Dicta (Diederiks Coaching en Training Advies) en mede auteur van Topposities (Atlas uitgeverij).

Binnenkort verschijnt het Werkboek van Topposities waarvan Benno Diederiks ook mede auteur is en een volgende boek is in wording onder de titel: ‘De spelbepaler in jou’.

 Meer informatie op dicta.nl

Advertisements