Leontine Van Roosmalen

Ik woon in het wonderschone en bourgondische Brabant. Ik hou van mens, dier en de natuur. Zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd hou ik hier zoveel mogelijk rekening mee. Ik werk en “speel” dan ook vaak in de buitenlucht. Tijdens vakanties zul je mij meestal in de Oostenrijkse bergen vinden.

De laatste jaren ben ik gaan onderzoeken wat ik met de rest van mijn leven wilde. Vele opleidingen en seminars heb ik gevolgd. Hierdoor heb ik het roer behoorlijk omgegooid. Ik heb in mei 2012 Dare to Live now opgericht en in 2014 kwam daar Levensregisseur bij. En sinds 2015 is daar ook Captured Life Moments Photography, een mooie aanvullende loot aan mijn dienstverlening. Een paar dingen waar ik heel gelukkig van word: Mijn familie en vrienden, mensen, dieren (honden in het bijzonder), reizen, in de natuur zijn, fotograferen, sporten, lachen, schrijven, op een podium staan en Oostenrijk…. heel vaak en heel veel Oostenrijk…..

Hoe het begon. Na een korte “lange afstandsrelatie”, waarin ik mijzelf, mijn hond, mijn familie en vrienden licht verwaarloosd had, had ik een autorit van ruim een uur voor de boeg. En in plaats van verdrietig te zijn, kwam mijn oude strijdlust terug. Al langer kriebelde er iets, nu was het tijd voor echte actie. Ik nam het heft weer in eigen hand en besloot op die terugrit, dat ik voor mijn passie zou blijven gaan, “No matter what”. In februari 2012 ben ik begonnen met mijn opleiding tot Financial Lifeplanner RLP®. Ik realiseerde mij daar dat geld en emotie onlosmakelijk verbonden zijn. De kennismaking met Life planning was voor mij dan ook de ontdekking om met mijn klanten te gaan werken aan de persoonlijke en financiele aspecten van hun levensverhaal. Nu kon ik mijn kennis en passie verbinden en echt iets toevoegen aan het leven van mijzelf en vooral ook aan dat van anderen.

Zoals hierboven al aangegeven speelt Oostenrijk een belangrijke rol in mijn leven en omdat je als lifeplanner ook je eigen lifeplanning maakt en leeft, ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om vaker en langer in Oostenrijk te kunnen verblijven. En zo is het idee ontstaan om samen met mijn relaties naar Oostenrijk te gaan. Toch bleef ik nog iets missen in mijn dienstverlening.

En ineens, eind 2014 kwam daar het besef. Hoe gaaf zou het zijn om tijdens het proces van Lifeplanning in Oostenrijk op het belangrijkste moment een geweldige foto te kunnen maken en mee te geven aan de relaties. Een tastbaar iets, zodat je altijd dat moment weer terug kunt halen. Nu kon ik ook mijn andere hobby (fotografie) gaan gebruiken bij mijn Passie. Wat ik niet had kunnen vermoeden, is wat het vastleggen van iemands verhaal met fotografie op zichzelf al met en voor iemand kan doen. Naast dat ik nu fotografie inzet tijdens Lifeplanningstrajecten, bied ik het ook op zichzelf staand aan. Het is geweldig om de verandering door het oog van de lens mee te mogen maken. Daar is waar ik het voor doe.