Jan Gerbrand Krol

Wat is mijn grootste passie? Ik heb een grote passie voor innovatie, mensen en business. Mensen enthousiast maken voor nieuwe dingen. Ik ben gedreven in het aanjagen van innovatie, enthousiast in het ontwikkelen van businessconcepten, het bij elkaar brengen van mensen en het organiseren van grensverleggende evenementen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Samen met de mensen van wie ik hou mooie dingen ontdekken en beleven. Genieten van het leven, op reis gaan, elkaar verhalen en anekdotes vertellen. Ook houd ik van sporten en actief in en op het water bezig zijn met roeien.

Wat is mijn grootste angst? Dat een van mijn dierbaren iets overkomt. Daarnaast veranderd de wereld in rap tempo. De technologie gaat razendsnel en zal onze maatschappij de komende jaren drastisch doen veranderen. Mijn angst is of ik in de toekomst mee kan in dat hoge tempo van altijd maar ‘go go go’.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Nieuwe concepten ontwikkelen, inspireren, mensen ontmoeten, verhalen vertellen, mensen bij elkaar brengen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Van nature kan ik eigenwijs zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn enthousiasme. Ik zit boordevol ideeën en zie veel kansen voorbijkomen en dan geen nee kunnen zeggen waardoor ik het moeilijk vind om keuzes te maken en daardoor te veel werk aanneem.

Wanneer zou ik liegen? Als ik gedreven over een product moet vertellen om het te verkopen dan pas ik soms de marketingbelofte toe van ietwat overdrijven. Naar mijn idee de meest eerlijke oplossing? ‘The proof of the pudding is in the eating’. Dit eeuwenoude Engelse gezegde is lang zo gek nog niet.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Richard Branson is voor mij het ultieme voorbeeld van ‘Passie Pensioneert Nooit’. Van hem heb ik geleerd dat je in je werk altijd moet zorgen dat je mensen om je heen verzameld die meer kennis hebben dan jezelf. Daar leer je van, houdt je scherp en maakt je sterker.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als iets voelt als verplicht werk en de administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Na meer dan 17 jaar innovatieadviseur in loondienst te zijn geweest, besloot ik in 2015 om mijn baan op te zeggen, mijn zekerheden in te leveren en om voor mijzelf te beginnen als ondernemer. Het volgen van mijn passie om niet alleen nieuwe ideeën te bedenken maar ook om ze uit te voeren geeft elke dag enorm veel energie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Nog nooit heb ik zoveel uitgeprobeerd als in de afgelopen jaren. Immers, de beste manier van denken is doen. Alleen door continu te experimenteren, ontstaan nieuwe ervaringen en inzichten. Het geeft een enorme drive om het allerbeste in jezelf naar boven te halen en dat te blijven doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat minder multitasken en wat meer effectiviteit aanbrengen in mijn werkzaamheden. Creativiteit zit in mijn genen, maar soms lopen er te veel zaken door elkaar heen. Dus wat minder switchen tussen projecten en wat meer aandacht voor structuur in het uitwerken van ideeën.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het starten van mijn eerste eigen bedrijf.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Architect Designer. Het lijkt me geweldig om wereldwijd toonaangevende en vooruitstrevende gebouwen en producten te mogen ontwerpen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dat kan op elk moment van de dag zijn op elke plaats. Door nieuwsgierig te zijn, creatief na te denken en met een open houding rond te lopen ontstaan er altijd en overal ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Wie met mij mee op reis gaat naar London neem ik mee naar een zeer bijzondere plek in Kensington: The Roof Gardens. En ook een bezoekje aan Café Royal in London mag niet ontbreken. Als je bij mij op bezoek komt in Groningen dan zal ik je meenemen naar Paviljoen van De Dame, een fantastische plek met schitterend uitzicht over het Paterswoldsemeer.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders zijn altijd trotse fans van mij geweest. Mijn partner is mijn grootste partner in crime.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met iedereen die via ‘Passie Pensioneert Nooit’ zijn of haar verhaal met ons heeft gedeeld. Elkaar leren kennen door samen op reis te gaan en door middel van co-creatie samen grensverleggend bezig zijn. Laten we elkaar inspireren en mooie dingen gaan doen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Het uitrollen van de ‘Passie Pensioneert Nooit’ reis naar London. En het organiseren van ‘Passie Pensioneert Nooit’ evenementen in steden in Nederland en in het buitenland.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Richard Branson. Zijn manier van ondernemen en leven inspireert mij enorm.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nog lang niet, de ontdekkingsreis is pas net begonnen!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Als een van de reisleiders van ‘Passie Pensioneert Nooit’ op https://passiepensioneertnooit2016.wordpress.com

Via Facebook https://www.facebook.com/jangerbrand.krol

Via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/jangerbrandkrol