Introductie. Het Grotere Plaatje: Hendrik Mesdag

Honderdduizenden mensen in hun vijftiger, zestiger en zeventiger jaren in Nederland zoeken antwoorden op de urgente vraag: ‘Wat nu?’.  Te vaak zitten zij gevangen tussen twee hoofdstukken in hun levensverhaal. Onze samenleving is niet goed voorbereid om van hun wijsheid en ervaring gebruik te maken en het grotere plaatje te schetsen zoals in de Panorama van Hendrik Mesdag.

De Second Act.  In 1866 gaf Mesdag op 35e zijn zakenberoep op en besloot hij definitief als schilder te leven,

In Passie Pensioneert Nooit zien wij in de vraag naar ‘Wat nu?’ van creatieve professionals en ondernemers boven de vijftig een geweldige kans om een nieuwe reis te starten, eentje die rekening houdt met een langere levensduur.  Door een tweede helft of derde deel van jouw leven te ontwerpen, de Passie Pensioneert Nooit jaren.

Creativiteit kent geen leeftijd. Het Panorama Mesdag is het bekendste schilderij van Hendrik Willem Mesdag. Het werd geschilderd in 1881 toen hij 50 jaar oud was.  

Een tijd waarin honderdduizenden een kans krijgen om betekenis, passie en geluk te vinden in hun werk en leven terwijl zij een betere wereld creëren voor toekomstige generaties. Deze nieuwe levensfase kan wel eens de kroon op hun levensverhaal zijn en de helden en heldinnen erin de oplossing voor veel van wat ons uitdaagt als natie.

 

Advertisements