In The Company of Heroes

Mensen zijn in hun werk steeds meer op zoek naar zingeving, verbinding, vrijheid en ontplooiing. In de Passie Pensioneert Nooit verhalen op onze website van deelnemende ondernemers, professionals en leiders zien we dat zij zich steeds actiever inzetten om een omgeving te creëren waarin de mensen met wie zij samenwerken het beste uit zichzelf halen. Er is dus een sterke collectieve drang om de manier waarop wij werken te transformeren.

Maar hoe doen wij dat? Hoe doorbreken we bestaande patronen en paradigma’s? En hoe brengen we onszelf en onze organisaties in beweging? Om antwoorden te vinden op deze uitdagende vragen organiseert Passie Pensioneert Nooit de tweedaagse Summer Tour in Barcelona : ‘In the Company of Heroes.’ In deze Summer Tour nemen wij een kijkje in de keuken van geweldige teams bij Footbal Club Barcelona en de Bulli Foundation van de fenomenale kok Ferran Adria,  bewonderen wij de teamspirit die een honderd jaar voortduurt bij de bouwers van La Sagrada Familia.

Wij brengen ervaringsdeskundigen en inspirators bij elkaar die elk op hun eigen manier werken aan de organisatie van de toekomst: ondernemers die experimenteren met zelfsturing, business coaches die pleiten voor nieuwe manieren van organiseren en HR specialisten die wijzen op het belang van emotioneel intelligenter werken. Stuk voor stuk inspirerende pioniers die ons verder helpen.

Voor wie?

‘In The Company of Heroes’ is voor iedereen die denkt dat het beter kan, zich beperkt voelt in het huidige systeem, ideeën heeft voor verandering, wil werken vanuit een positief mensbeeld, weet dat mensen tot meer in staat zijn dan je denkt en impact wil hebben op zijn (werk)omgeving. Kortom, voor iedereen die ervan overtuigd is dat in de 21e eeuw organisaties meer dan ooit afhankelijk worden van die vaardigheden die de mens onderscheidt van technologie: goede relaties onderhouden, luisteren, samenwerken, creatief en servicegericht zijn. En die mensen de ruimte wil geven om deze, meestal emotionele en sociale vaardigheden, verder te ontwikkelen en demonstreren, zodat de organisatie succesvol kan blijven in een snel veranderende wereld. Dus voor HR-medewerkers, zelfstandigen, leiders en ambassadeurs.

Wat kun je verwachten van deze twee dagen?

Er is een reisprogramma met afwisselend:

• Geweldige reisgids die zijn ideeën over de organisatie van de toekomst deelt, Pieter Reijnders van Happy Goose.

• Inspirerende ondernemers en leiders die proberen respectvoller, meer verbonden en betekenisvoller te leiden en organiseren. Die macht als sturend principe hebben losgelaten en zich kwetsbaar durven opstellen in hun zoektocht naar een betere organisatie en wereld. En die aantonen dat deze organisaties vaak bijzonder succesvol zijn.

• Workshops waarin je de praktische kanten van nieuw leiden en werken kunt ervaren en jezelf daarin verder kunt ontwikkelen.

Wat haal je eruit?

Je ontmoet denkers, inspirators, ervaringsdeskundigen en andere pioniers die werk tot een plek willen maken waar mens-zijn, geluk en groei centraal staan en werken een bron van plezier is. Je filosofeert met andere deelnemers over het leven op het werk. En je gaat naar huis met inzichten, praktische tips, ideeën en contacten. ‘

De visie van Passie Pensioneert Nooit op werk

Passie Pensioneert Nooit ziet werk als een integraal onderdeel van onze levens. Wij besteden niet alleen het grootste gedeelte van onze tijd aan werk, het is ook de plek waar we onszelf professioneel en emotioneel ontwikkelen. Wij geloven dat organisaties plekken zouden moeten zijn waar mensen tot bloei komen en dat de organisatie daar ook enorm van zal profiteren.

Het transformeren van organisatie wordt volgens ons niet bereikt met ingrijpende reorganisaties, het toepassen van blauwdrukken of veranderen van systemen, maar vooral door vertrouwen, respect en ruimte te geven aan mensen. In vooruitstrevende organisaties komen missie voor targets, de mens voor de professional, vertrouwen voor controle en verantwoordelijkheid voor hiërarchie. Dat komt niet alleen medewerkers ten goede, maar ook de organisaties als geheel. Het draagt bij aan betere samenwerking en dieper vertrouwen, minder onderhuidse spanningen en meer oplossend vermogen. Waarmee je grote kwalen van deze tijd als stress en burn-outs helpt voorkomen. Organisaties die een cultuur weten te creëren waar medewerkers deze behoeften beantwoord zien, zullen een voorsprong nemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Voertaal: Nederlands/Engels
Data: 16 en 17 augustus
Tijd: 09:00 tot 17:00
Plaats: Barcelona
Prijs:  €995- (excl. btw) (exclusief reis en verblijfskosten)
Inclusief lunch en borrel
Prijs early bird*: €895,- (excl. btw)
*Early bird prijs geldt tot 30 juli.

DE REISGIDS

Pieter in het groen

Al zijn hele leven is Pieter Reijnders (Happy Goose) op zoek naar de ultieme manier om zijn eigen passie te vinden en vorm te geven in zijn werk. Na een aantal jaren bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt, trok hij de conclusie dat hij meer bezig wilde zijn met mensen en verandering. Hij nam ontslag en werd zelfstandig interim manager. Op basis van oprechte nieuwsgierigheid en interesse in mensen begeleidde hij tal van verandertrajecten binnen kleine en grote organisaties. Om meer bezig te kunnen zijn met sociaal en duurzaam ondernemen op basis van een lange termijn visie, ging hij ook zelf ondernemen.

Inmiddels is hij nog dichter bij zijn passie terecht gekomen, en wel door het opzetten van twee initiatieven: “Geef je leven kleur!” en “Geef je organisatie kleur!”. Overtuigd van het feit dat ieder zelf verantwoordelijk is voor het kleur geven aan zijn eigen leven, helpt hij mensen om hun passie te vinden en inhoud te geven aan hun eigen leven.

Een bijzondere groep hierbij zijn ondernemers. Deze mensen zijn gewend om zelf het roer in handen te nemen, maar weten niet altijd welke kant ze op willen als het hun eigen leven betreft. Pieter helpt zowel de ondernemer, als zijn of haar bedrijf om de koers terug te vinden of juist een nieuwe richting te bepalen.

In alle stappen was Pieters rode draad: mensen helpen om dichter bij zichzelf te komen en hen uitdagen om meer voldoening in hun leven te vinden. De missie van “Passie pensioneert nooit” sluit hier naadloos op aan. Het naar boven halen van je passie of stille droom, het vinden van een nieuwe richting voor het persoonlijke en/of zakelijke leven van een (ex-)ondernemer, het zijn boeiende trajecten.

Door Pieters ervaring kan hij echter ook helpen om juist de organisatie van de ondernemer nieuwe energie te geven, of het inslaan van nieuwe richtingen als team binnen een organisatie te begeleiden. Een reis met directie, MT of juist twee generaties tijdens de overdracht van een familiebedrijf kan een doorbraak realiseren in een stroperig of lastig proces.

Of het nu gaat om verdieping in uw persoonlijke leven of een nieuwe fase van uw organisatie, Pieter is graag uw gids bij deze boeiende ontdekkingsreis!

 
Advertisements