Iedereen wil jouw Geld

Wij zijn personen die anderen vertrouwen en hen vragen om onze geldzaken te managen (omdat wij er niet van houden). Velen van ons hebben nooit over geld geleerd op school. Dus moesten wij het zelf leren of op anderen vertrouwen.

Ik wil je erop wijzen dat je niet blind jouw geldzaken moet overdragen aan anderen. Word zo slim over geld als je kunt zijn. Creatieve helden zullen vaak zichzelf niet opereren of zelfs hun eigen vliegtuig vliegen – die twee taken zijn complex en gevaarlijk. Als het om geldzaken gaat wil je zo geinformeerd mogelijk zijn omdat je jezelf niet wilt branden aan incompetente en onbetrouwbare financieel adviseurs. Vergeet niet dat een financieel adviseur in essentie vaak een verkoper is en verkopers hebben niet altijd jouw belang voor ogen. Educeer, amuseer en verrijk jezelf met geld zodat jij de belangrijke beslissingen kunt maken en krijg hulp om ze uit te voeren.

Ben jouw eigen goeroe. Wandel niet achter mij, want ik zal niet leiden. Wandel niet voor mij, want ik zal niet volgen. Wandel ook niet naast mij 🙂

Dat is hoe veel creatieve helden zich voelen. Met reden. Zij hebben verschrikkelijke ervaringen gehad met hun adviseurs, accountants, agenten en vragen zich af waarom zij iemand zoveel geld betalen om bijna niets te doen. Veel van de mumbo jumbo taal in de geldmanagement krijgen is er om geld te mystificeren en het gecompliceerder te laten lijken dan het werkelijk is.

Waarom zou de bedrijfstak dit doen? Zodat je gedwongen bent met hun beleggingsadviseur en tussenpersonen te werken. Daarom. Weten deze experts werkelijk waar ze over praten? Weten zij in welke richting de aandelenmarkt zich beweegt? Weten zij welke aandelen te kopen om een goed rendement te krijgen? Neen! Zij zijn waarschijnlijk aan het raden. Zij maken meer geinformeerde beslissingen, maar met enig inzicht en jouw intuitie kun je erg goed zelf jouw geld managen. Als je dat wilt

Laat mij jou dit vertellen: Niemand geeft meer om jou en jouw levensbloed – geld – dan jijzelf. (behalve Bram Stoker’s Dracula natuurlijk)

Alleen jij kent jouw tolerantie voor risico’s, angsten en zorgen en jouw dromen en doelen. Je kunt problemen proberen over te dragen aan jouw adviseurs, maar dat kan praten zijn tegen dovemansoren. Intermediairs verdienen geld als jij geld uitgeeft. Het is in hun belang om jou aan het kopen of verkopen te krijgen.

Een ander mogelijk probleem is dat je anderen meer gaat vertrouwen dan jij jezelf vertrouwt. Jij hebt een gave als rechter breiner: in staat zijn om geweldige sprongen in inzicht te maken en een verhoogd gevoel of intuitie te bezitten. Veel creatieve helden vertrouwen op zichzelf om hun geld te managen.

Wil je verder reizen met De Held in Geld in Londen? Klik dan hier voor meer

Advertisements