Hoe de Proefrit Werkt

Passie Pensioneert Nooit verbindt mensen die een creatief professie of onderneming willen starten, overwegen of ze een onderneming willen starten, of ondernemer zijn en hun vaardigheden willen aanscherpen met mentoren die in honderden creatieve professies werken in Nederland of waar ook te  wereld door face to face of videoconference of telefonische 1 op 1 interviews.

Passie Pensioneert Nooit gaat verder dan een online connectie, loopbaan coaching of corporate outplacement.

Passie Pensioneert Nooit mentoren bieden real life ondernemerschap ervaringen.

Dit kan jou veel tijd, energie en geld besparen in jouw zoektocht naar jouw droomjob. Passie Pensioneert Nooit biedt jou 1 op 1 toegang tot mentoren die als creatief ondernemer met hun passie hun geld verdienen in een creatieve professie waar jij van droomt  – mentoren die jouw vragen zullen beantwoorden en hun kennis delen.

Dus, hoe werkt het? Hier zijn antwoorden op enige frequent gestelde vragen.


Hoe ontmoet ik mijn Passie Pensioneert Nooit mentor?

Je hebt drie opties – je kunt elk van hen kiezen voor elke sessie:

 1. Telefoon
 2. Videoconference (Skype, FaceTime (wanneer jij en jouw mentor beiden Apple gebruiken) of Google Hangouts.
 3. Face to face ontmoeting op de werkplek van jouw mentor

Hoeveel kost het?

Om deel te nemen aan Proefrit in jouw Droomjob betaal je Euro 49 per maand. De eerste betaling is voor drie maanden. Je kunt elke maand opzeggen.

Hoe vind ik de juiste mentor?

Je selecteert creatieve professionals wereldwijd die jij graag zou willen ontmoeten in de komende 12 maanden. Face to face, telefonisch of via videoconferencing Exploreer mentoren door hun verhalen te lezen en website te bekijken. Bedenk wie van hen jouw creatieve loopbaan een boost kan geven bijvoorbeeld omdat zij een rolmodel zijn in een aspect van jouw professie waar jij meer van wilt opsteken of bijvoorbeeld omdat zij jou een kans kunnen bieden om internationaal door te breken zoals een galerie eigenaar of een uitgever of een booker of een startup accelerator. Maak een lijst van 10 tot 30 creatieve professionals die jij graag in de komende 12 maanden wilt ontmoeten.

Hoe weet ik dat de Passie Pensioneert Nooit mentoren the real thing zijn en ik minimaal 1 van hen ontmoet binnen 12 maanden?

Peter selecteert en nodigt al jaren elke dag creatieve ondernemers uit die met hun passie hun geld verdienen. In Nederland en wereldwijd. Tienduizenden inmiddels. Die weer verbonden zijn met vele andere creatieve professionals. Hij reist van bijzondere persoon naar bijzondere persoon en heeft een boeiend netwerk in alle creatieve professies opgebouwd. Zij werken in zeer veel diverse creatieve ondernemingen. Met elk van hen heeft Peter persoonlijk contact gehad. Jij betaalt pas jouw eerste drie maanden fee wanneer Peter de eerste ontmoeting heeft weten te arrangeren met 1 van de 10 tot 30 creatieve professionals op jouw lijst.

Wat moet ik doen om mijn sessie met een Passie Pensioneert Nooit mentor in te plannen?

Je moet de volgende eenvoudige stappen volgen:

 1. Benader Peter met jouw aanvraag voor een ontmoeting met 10 tot 30 creatieve professionals in Nederland of wereldwijd. Voeg jouw 5 specifieke vragen voor hen toe aan de Passie Pensioneert Nooit questionnaire vragen. Mail peterdekuster&hotmail.nl
 2. Peter nodigt minimaal een van deze creatieve professionals uit voor een interview voor of het nederlandse Passie Pensioneert Nooit project of de internationale The Hero ‘s Journey en The Heroine ‘s Journey projecten. Hij stuurt een bericht naar de mentoren met de aanvraag van een interview van 1 uur face to face, telefonisch of videoconference gesprek, sturen de questionnaire mee en bieden hen tien dagen of tijden aan waarop jij hen kunt interviewen. Hij vraagt hen hem een selfie foto te sturen en legt uit waarom jij hem/haar interviewt.
 3. De mentor zal drie tijden geven voor interview sessie gebaseerd op jouw voorkeuren.
 4. Accepteer en reserveer een van de tijden bij ons door te betalen voor jouw lidmaatschap.
 5. Jouw email adres en telefoonnummer wordt gedeeld met de mentor nadat jij geboekt hebt zodat jullie het interview kunnen regelen.
 6. Jij hebt jouw interview op basis van de questionnaire.
 7. Jij stuurt het uitgewerkt interview nadat de mentor de uitwerking heeft gecontroleerd en goedgekeurd naar peterdekuster@hotmail.nl
 8. Peter publiceert het interview online en deelt het met jou en jouw mentor zodat jullie het met vrienden en relaties delen.
 9. Op deze manier heb je minimaal 1 en maximaal 3 ontmoetingen in 12 maanden met mentoren die jou en jouw creatieve onderneming verder kunnen brengen.

Is dit net als loopbaan, life, business, start up of executive coaching?

Neen. Loopbaan, life, business en executive coaches helpen jou te focussen op jouw vaardigheden en sterktes in de juiste richting, maar zij werken niet in de daadwerkelijke onderneming die jij aan het exploreren bent. De Passie Pensioneert Nooit mentoren werken in dezelfde creatieve onderneming die jij wilt exploreren of zijn ondernemers die jouw boeken, muziek, kunst, games, films enzovoorts kunnen verkopen. Zie het als een proefrit in jouw auto. Je wilt niet alleen advies over hoe je kunt bepalen welke auto je wilt. Je wilt ook echt erin rijden. They’ve been there and done that. Jouw tijd met hen is een realiteitscheck die je lastig ergens anders krijgt. Het kan je veel tijd, zoeken en vergissingen besparen door te praten met ondernemers die jou eerlijke feedback geven over hoe het is om te doen wat zij doen.

Moet ik de questionnaire voorbereid hebben voor mijn mentor?

Hoewel jouw mentor een basis van informatie voor jou heeft elke sessie zou je volledig voorbereid moeten komen met jouw questionnaire. Dit is jouw tijd. Je wilt eruit krijgen wat je erin steekt. Zorg dat het goed bestede tijd is. De Passie Pensioneert Nooit questionnaire is beproefd en succesvol om jouw mentor beter te keren kennen en de kans te bieden zichzelf te promoten. Voeg hier jouw eigen aller belangrijkste vragen aan toe voor deze mentor.

Wat als mijn mentor of ik te laat zijn voor een sessie?

We gebruiken het “personal trainer” model om met te laat zijn of afzeggen om te gaan. Wanneer je meer dan 15 minuten te laat bent of je zegt af binnen een uur voor jouw sessie met jouw mentor verlies je die sessie.  Wanneer je te laat bent is jouw mentor niet verplicht om meer dan 15 minuten op jou te wachten. Dus ben op tijd!

Hetzelfde wordt verwacht van de Passie Pensioneert Nooit mentoren. Wanneer een mentor meer dan 15 minuten te laat is of afzegt binnen een uur van jouw sessie zullen zij een nieuwe afspraak met jou maken en de verloren tijd goedmaken.

Er zijn uitzonderingen op elke regel. Wanneer een noodsituatie optreedt zouden beide partijen hun gezond verstand dienen te gebruiken en een oplossing vinden.

Wanneer ik een werkrelatie krijg met mijn mentor, blijf ik dan Passie Pensioneert Nooit gebruiken om met hen te communiceren?

Ja. We kijken uit naar een doorlopende relatie met jou! Waarin je regelmatig jezelf educeert, amuseert en verrijkt in jouw ondernemerschap door een proefrit te maken in jouw droomonderneming. Zelf jouw eigen verhaal op onze website blijft vertellen en een inspiratiebron wordt voor andere ondernemers.

Andere vragen die we niet beantwoord hebben hier?

Mail ons op peterdekuster@hotmail.nl

Advertisements