Het Portfolio Leven

In de voetsporen van de wereldberoemde fotograaf Robert Doisneau in Parijs maken we een ontdekkingsreis naar hoe jouw Portfolio Leven eruit gaat zien in de volgende fase van jouw leven. Beelden, foto’s, verhalen. Je ontwerpt een Portfolio van jouw toekomstig Leven in deze reis.

Waarom de naam ‘Portfolio Leven’?.  Hoe succesvoller mannen en vrouwen zijn in hun onderneming of hun professie, hoe minder controle ze in werkelijkheid vaak hebben over hun levens en loopbanen. “Wat zullen deze individuen doen met hun ‘vrije’ tijd wanneer zij hun werk uren gaan verminderen of terugtrekken uit hun loopbaan?

 • Wanneer zij aan de top staan, wat dan?
 • Wat gaan ze doen wanneer ze stoppen met werken?
 • Hoe zullen zij hun tijd, energie en kennis investeren?
 • Hoe design je een proces voor hen waarin zij antwoorden vinden op deze belangrijke vragen?

635386652473562488_robertdoisneau

Vanuit een story telling perspectief kan alle wijsheid die deze professionals en ondernemers hebben opgebouwd in de loop der jaren overgedragen worden naar de volgende generatie. Zij kunnen ook een nieuwe onderneming starten, van waarde zijn. Recente onderzoeken tonen dat de meeste nieuwe ondernemingen gestart worden door mensen boven de 50 jaar.

Een nieuwe naam voor ‘pensioneren’ proberen te vinden is als het ombuigen van een concept dat niet werkt. ‘Pensioneren’ is vol met negatieve connotaties zoals ‘terugtrekken’ of minder actief worden.

Het doel van de ‘Het Portfolio Leven’ reis is om actief en met passie een leven en werk te ontwerpen waar jij van houdt.  Een Portfolio leven is gebaseerd op jouw eigen unieke agenda. Het is belangrijk om actief deze portfolio te managen omdat het jouw leven is. Deze nieuwe persoonlijke reisgids kan part-time werken omvatten, creatieve projecten, meer kwaliteit tijd voor geliefden en vrije tijd, kansen om iets terug te geven aan jouw gemeenschap, lokaal of daarbuiten. Het kan ook betekenen de overgang van ondernemen naar leiderschap van een goede doelen organisatie of persoonlijke queeste. Het kan betekenen het lanceren van jouw eigen onderneming of consultancy praktijk. Of het kan betekenen dat jij jezelf volledig opnieuw uitvindt – van jouw huidige professionele niche tot het volgen van een levenslange droom die je altijd hebt uitgesteld.

Om jou beter in staat te stellen tijdens jouw reis jouw eigen persoonlijke Portfolio Leven te ontwerpen stellen wij onder andere de volgende vragen:

 • Wat was je aan het doen toen jij op jouw best was?
 • Wat is jouw nieuwe ‘verhaal’ over de volgende fase van jouw leven. Vaak gaat jouw nieuwe verhaal over jouw waarden en doelen en hoe dichtbij jij bent in hen te bereiken.
 • Wat ontbreekt er nu in jouw leven?
 • Hoe comfortabel voel jij je met het concept van zelf ondernemen. Het concept van Portfolio Leven is een concept van zelf ondernemen. Het is werkelijk gebaseerd op jouw persoonlijke agenda.
 • Hoe ga jij om met jouw onafgedane zaken?
 • Wat wil jij nog steeds doen?
 • Hoe graag wil jij een leven leidden dat 50 jaar geleden voor jou kan zij ontworpen door jouw ouders?
 • Hoe maximaliseer jij jouw unieke gaven?

Zodra jij jouw portfolio verschuift van een loopbaan focus naar een leven focus, kun je werken aan projecten die achterop waren geraakt maar die meer verbonden zijn met wie jij werkelijk bent, de gaven en talenten die jij hebt en de erfenis die jij wilt achterlaten.

Details:

Deze 3 daagse reis wordt in oktober en november 2016 georganiseerd.  Vraag ons om de concrete data door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl 

De prijs is  Euro 2.495 exclusief BTW en exclusief hotel overnachting & diner

Het aantal reisgenoten is is 1 -8 

Customized Tour:

Het Portfolio Leven is beschikbaar als een private tour. Het kan direct geleverd worden aan klantgroepen door Passie Pensioneert Nooit reisgidsen, of door third-party trainers, coaches en consultants die getraind en gelicenseerd zijn door Passie Pensioneert Nooit.

 

Advertisements