Geld is Macht

Wat geld hebben en in staat zijn om het te managen (en wat te sparen) betekent: vrijheid van geest, spirit, creativiteit. Geld is ook macht. Het stelt jou in staat om de tijd te kopen die jij nodig hebt om geweldig werk te creëren en te promoten.

De worsteling van de honger lijdende kunstenaar is geen manier om te leven. Wanhopig zijn en de hele tijd aan de rand van de financiele afgrond zal zijn tol eisen. Of je het nu gelooft of niet. Ik zeg niet dat je een geldwolf dient te worden. Alleen dat jij beslist op welk comfortniveau je wilt leven en dan manieren vinden om die levensstijl te financieren.

quote-when-you-first-get-money-you-buy-all-these-things-so-no-one-thinks-you-re-mean-and-you-spread-it-paul-mccartney-122848.jpg

Ieders definitie van roem en fortuin is anders.

Voor sommigen is het verkopen van een schilderij van Euro 100.000 een succes.

Voor anderen zou Euro 10.000 een mijlpaal zijn. Welke prijs ben jij bereid om te betalen voor wat jij wilt?

Dat is de vraag. Wil jij een miljoen euro per jaar verdienen en jezelf miserabel voelen omdat jij jezelf haat voor wat jij moet doen om dit te krijgen?

Of zou je de voorkeur geven aan leven op minder en doen wat jij wilt? Maakt niet uit waar je op mikt, jouw doel zal buiten bereik blijven wanneer jij jouw geld niet effectief managet. Wanneer jij grip krijgt op jouw geldzaken, wordt jouw droom van vaag helder, en je realiseert dat je erin kunt slagen. Of het gaat om miljoenen euro’ s verdienen of alleen maar comfortabel leven, je kunt het.

De eerste stap is het creeren van een heldenverhaal over geld. Een verhaal dat er genoeg geld is en dat een deel ervan speciaal voor jou bestemd is. Dat jij het alleen maar hoeft te pakken. En dat je het niet steelt. Geen schuldgevoel nodig. Je moet geloven dat de mogelijkheden om geld te verdienen zich zullen voordoen. Ik heb gezien dat mensen met geld zich geen zorgen maken over genoeg geld hebben. Zij geloven dat zij er recht op hebben en dat het op de een of andere manier naar hen komt. Op fraaie schoenen. Het is in feite ‘mind over money’.

Wanneer je eenmaal jouw talent, energie en creativiteit sterker neerzet en focust op doelen, kan het gedaan worden. Je hebt geen diploma hiervoor nodig (dat kan in feite een hinderpaal zijn). Je hebt de meeste vaardigheden al in huis. Dat is alleen een kwestie van het een prioriteit maken. Nadat je deze reisgids hebt gelezen zul je hiertoe in staat zijn.

 

Wil je verder lezen over de Held in Geld?  Klik dan hier

Advertisements