Financiële Valkuilen voor Creatieve Helden

Wat is 1 van de manieren waarop creatieve helden in financieel lastig vaarwater terecht komen?

Ik denk dat we het erover eens zijn dat de meesten van ons geen geduld hebben voor de saaie en gek makende taak van boekhouden omdat het zowel vervelend als een last is. De enige manier die ik heb gevonden om er mee om te gaan is door het zo eenvoudig en fun mogelijk te maken.

Alles wat creatieve helden echt nodig hebben is een simpele portemonnee van goed design.

Het is ook gebruikelijk om de simpele cashflow methode te gebruiken (schrijf inkomen op als het geld is ontvangen en uitgaven wanneer geld is betaald). Verzin een manier. Het is prima om creatief te zijn met de manier waarop jij jezelf dwingt om het te doen.

Je kunt software kopen om het eenvoudiger te maken (ik geloof niet dat dit zo is, ik gebruik zelf een kasboek en pen). Je kunt creatief zijn en een mind map maken om jouw geld te volgen. Misschien kun je rekeningen en bonnen in pagina’ s van een notitieblok schuiven of bonnen in een schoenendoos en ze iedere maand optellen. Prima. Je kunt een index kaart maken voor ieder gebied van jouw onderneming en uitgaven of inkomen op de geschikte kaart schrijven. Je zou zelfs een wandbord kunnen maken en met krijt alle inkomsten en uitgaven opschrijven. Wat maar werkt voor jou. Als je eenmaal het systeem hebt wordt het eenvoudiger.

Veel getrouwde stellen vechten over geld – dat is een feit. Het is het beste om 1 persoon te kiezen als bankier, maar je moet deel uitmaken van het proces. Maak het eenvoudiger door zoveel mogelijk betalingen en transacties automatisch te laten zijn. Houd alles op 1 plek,

Ik heb geldproblemen gekend en gebruik mijn ervaring in de reisgids over hoe je met jouw passie jouw geld verdient. Ik hoop dat je het gevoel krijgt wanneer je deze reisgids leest dat ik niet alleen erom geef maar ook begrijp. Mijn verhaal wil niet – oordelend zijn. Zoals veel creatieve helden heeft mijn onderneming vele hoogtepunten gekend en enige zeer oncomfortabele dieptepunten. Toen ik mijn freelance bestaan vaarwel zei om een schrijver te worden, moest ik mijn tol betalen en enige magere jaren tegemoet zien tijdens die overgang. Ik heb mijn huis en boeken verkocht voor ik terug kon keren.

Wanneer je nooit door zoiets gegaan bent is het onmogelijk dat jij in staat bent mensen te begrijpen en mee te voelen die geworsteld hebben en nog steeds worstelen om het te redden.

Er is niets mis met het vragen van advies, maar vind iemand die jou beter laat voelen over jouw toekomst in plaats van stil te staan bij jouw fouten in het verleden.

Wanneer jij bang bent om hulp te vragen omdat je jezelf te diep hebt ingegraven en je niet wilt dat iemand het weet, begrjjp dan dat een goede financieel planner in zekere zin een psycholoog is. Zij kunnen helpen en discreet zijn.

Door te praten met hen kun je jezelf beter voelen zelfs als jouw geldzaken een zooitje zijn. Je hebt iemand nodig die je niet zal betuttelen maar helpt repareren wat stuk is.

Wil je verder reizen in de Held in Geld in Londen klik dan hier. 

Advertisements