Een Reis om je Niet Bij te Vervelen

Veel boeken over geldmanagement zouden de disclaimer moeten bevatten: ‘ Dit boek kan misselijkheid en ernstige verveling veroorzaken’ . Sommige van die boeken zijn zo droog (en meestal irrelevant voor de creatieve held). Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik in slaap gevallen ben terwijl ik zo’ n boek aan het lezen was.  Ik denk dat ik eindelijk een oplossing voor slapeloosheid heb gevonden.

Wat ik geleerd heb in die boeken voor linkerbreiners over geldzaken is ‘ schrijf geen saai boek’. Herinner je: RECHTER BREIN. En ‘ maak het een avontuur’. Ik heb mijn best gedaan om deze reisgids interessant, relevant en lezersvriendelijk te maken.

Linkerbreiners die schrijven over geldzaken hebben de neiging dingen te compliceren door stomme formule te gebruiken, rare terminologie en een paar belachelijke ideeen over wat te doen met jouw geld. Waarom? Mijn vermoeden is om zichzelf belangrijker te maken (en ons als idioten die niet in staat zijn om zelf met deze zaken om te gaan). Jij bent niet DOM, en jij KUNT dit zonder de hulp van een geld chaperone.

Omdat je hun domme lingo niet begrijpt betekent dat niet dat je niet iets weet over geld. Sommige van jouw beste vermogens als creatieve rechter brein held kunnen in jouw voordeel gebruikt worden wanneer het gaat over het verdienen en managen van geld. Wanneer het gaat over geldzaken kan outside the box denken een goede kwaliteit zijn (binnen grenzen) en ik geloof dat de creatieve held veel voordelen heeft boven andere mensen op dit gebied.

Het enige wat wij ontberen is kennis over hoe geld werkt zodat we geinformeerde (en geen impulsieve) beslissingen nemen over wat te doen met onze euro’s en ponden. Deze reisgids helpt jou om geld te demystificeren zodat je het (effectief) zelf kunt managen. Het is een simpele waarheid dat hoe meer je leert (over geld), hoe meer je verdient. Ik zal je een simpele, directe en creatieve benadering van geldmanagement tonen. Je hoeft niet bezig te zijn met de details, maar je moet op zijn minst een beetje weten over hoe geldzaken werken om geinformeerde beslissingen te nemen.

Toch is geld een integraal deel van het creatieve heldenleven. Of je dat nu bewust bent of niet. Het hebben van geld kan een gevoel van overvloed, vertrouwen, genot, validatie, veiligheid, tevredenheid en vrijheid genereren. Het doel van deze reisgids is dat jij vrijheid kunt ervaren. Vrijheid van financiele rampspoed. Vrijheid van schulden. Vrijheid van stress. Vrijheid van verschrikkelijk werk. Jouw geest te bevrijden van geldzorgen zodat je kunt doen wat jij het beste kunt – creeren.

Om te gaan van financieel afhankelijk zijn (van anderen, jouw dag baan en zelfs jouw werk) naar financieel onafhankelijk zijn door een totaal nieuw (gezond) verhaal over geld. Tezamen met bewezen technieken in een mix met enige onorthodoxe ideeen over hoe geld te verdienen, uit te geven, investeren en te sparen.

Zonder de schuld of zorgen die soms gepaard gaan met het doen van dingen die niet natuurlijk voelen of uit de pas lopen met jouw overtuigingen.  (Vertaling: je zult niet wakker liggen om te doen wat deze reisgids adviseert). En je zult niet een douche hoeven te nemen om het vuil weg te spoelen omdat je iets gedaan hebt dat niet klopt voor jou.

Deze reisgids is ontworpen om jou te helpen geld te verdienen met jouw creativiteit. (Veel geld zelfs). En waarom niet? Je verdient het. Wanneer jij niet, wie profiteert dan van jouw ideeen, talenten en harde werken Iemand zal veel betaald krijgen en volgens mij zou jij dat moeten zijn. Dan gaan we nu kijken hoe al dat geld te managen dat ze naar toe laten komen zonder het door jouw vingers te laten glippen.

Misschien ben jij je niet bewust over het belang van geld in jouw leven als creatieve held. Dat is een probleem. Maakt niet uit hoe hard je probeert, ik zal er niet door overtuigd worden dat geld niet een belangrijke zorg/zaak is in jouw leven. Misschien wordt jij niet gemotiveerd door euro’s en ponden – maar het is exact die manier van denken die zoveel loopbanen van creatieve mensen vermoord heeft.

Wat is er verkeerd aan om te profiteren van jouw creatieve talenten net zoals elke andere onderneming?

Het antwoord is om een zakelijke benadering te hanteren bij het runnen van de zakelijke kant van jouw creatieve ondernemingen. Wanneer je dat niet doet om welke reden dan ook – gebrek aan interesse, gebrek aan kennis of gewoonweg negeren – zal de droom sterven.

Hoe kunnen wij creatief zijn met onbetaalde rekeningen, weinig of geen spaargeld, schulden en een web van andere mogelijke ongelukken die boven ons hoofd hangen?

Het antwoord is: dat kunnen we niet. Het leven van een creatieve held is een unieke uitdaging die moeilijker gemaakt wordt omdat we onze behoefte aan geld moeten balanceren met het opofferen van onze creatieve integriteit.

Ontdek meer over de Held in Geld door hier te klikken

 

Advertisements