Een Nieuw Verhaal

Het huidige concept van pensioneren is gebaseerd op mythes. Het ondergaat een langzame aardverschuiving. Voor 85 procent van ons het gaat niet langer meer om een onbezorgde oude dag op de tribune van het leven.

Het is een kans om jezelf opnieuw uit te vinden, te passioneren, een tweede kans te grijpen, alles behalve pensioneren. Het is onze kans om op alles te kapitaliseren wat wij geleerd hebben over werk en leven. Een mislukking is een persoon die geblunderd heeft en niet in staat is om profijt te trekken van die ervaring.

We dienen te beginnen om pensioneren en pensioenbesparingen te noemen wat zij werkelijk zijn: een tweede kans en bevrijdingsgeld. Velen van jullie kijken eenvoudig vooruit om een heel nieuwe ‘jij’ te lanceren. Velen van jullie willen iets proberen dat anders is. Velen van jullie willen spelen met ideeen die jullie jaren hadden. Velen van jullie willen samen zijn met geliefden en jullie leven vereenvoudigen.

De reden dat niemand pensioneren voor jou kan bepalen is omdat het jouw leven is en jouw dromen. Mijn doel voor jou is om jezelf een verhaal te laten vertellen op de volgende vraag: wat als er geen kunstmatige eindstreep was? Wat als je niet jouw bedrijf verkoopt ooit of overdraagt? Hoe zou het de manier veranderen waarop je vandaag leeft en plant voor morgen wanneer je ophield naar een kunstmatige eindstreep in jouw hoofd te rennen. Verwijder de kunstmatige eindstreep uit jouw brein, jouw leven en jouw ondernemen en het zal alle drie bevrijden. Maak je los van pensioenmythes en geef jouw eigen verhaal en realiteit vorm.

Wanneer de kunstmatige eindstreep eenmaal verwijderd is denken we na over ons huidige verhaal, realiteit en hoop voor de toekomst. We zullen ophouden om een illusie van geluk na te jagen ten koste van geluk in het heden. We zullen de focus krijgen op het doen van werk vandaag dat kapitaliseert op onze gaven en uitdrukking geeft aan onze diepst gevoelde passies. We zullen onze queeste beginnen om werk te vinden waar wij van houden, dat voelt als spelen en waar wij nooit van willen pensioneren.

Wanneer de eindstreep is verwijderd gaan we keuzes maken die niet gebaseerd zijn op geld maar op het doen van werk dat ons een gevoel van betekenis en bevrediging geeft. Geld vindt haar weg eerder naar diegenen die hun hart volgen en de waarde van wat zij ondernemen en bieden krachtig, authentiek, doelgericht communiceren. Iets anders komt dan op jouw pad wanneer jij jouw passie volgt –  flow (geluk) ervaringen. Dat is een waardevol bezit – lang en gelukkig leven – dat geld niet kan kopen.

Advertisements