Een Leven met Betekenis

Ooit -hopelijk ver in de toekomst- lig je op je sterfbed en kijk je terug op je leven. Hoe denk je dan over alles wat je hebt gedaan? Veel mensen hebben op dat moment spijt dat ze niet de moed hebben gehad om hun eigen gang te gaan. Pas als het te laat is, zien ze in wat echt belangrijk voor hen was.

Door deze Summer Tour te volgen kan je dit voor zijn! In vier dagen Malaga volg je acht classes die jou helpen helder te krijgen wat voor jou echt belangrijk is. Leef je je leven ook zo? En hoe ga je meer tijd besteden aan wat jij belangrijk vindt?

Deze Summer Tour mengt grote ideeën met praktische oefeningen. Je hoort wat de belangrijkste denkers uit de geschiedenis jou te vertellen hebben en gaat ook direct aan de slag met hun ideeën. Aan de hand van kunstenaars in de bekende musea van Malaga (Picasso Museum,  Centre Pompidou Malaga, Carmen Thysen Museum) denk je na over zaken als succes, vrijheid, zelfvertrouwen, keuzes maken, jouw talenten en wanneer je leven geslaagd is. Zodat je uiteindelijk hun handen weer kan loslaten en meester kan worden van je eigen leven.

Naast de classes, krijg je begeleiding van de reisgidsen en is er ruim de tijd om samen met je medereizigers onder het genot van hapjes en drankjes dieper op jouw vragen in te gaan.

HET PROGRAMMA

Kunstenaars over levenskunst
Al eeuwenlang creëren kunstenaars een leven en werk waar zij van houden en van betekenis zijn.  In deze class onderzoek je welke van deze eeuwenoude ideeën voor jou nog steeds springlevend zijn. Kunnen de verhalen van Picasso,  David Bowie en vele andere kunstenaars in Malaga jou helpen je leven zo mooi mogelijk vorm te geven?

Eigenzinnigheid in het Picasso Museum
Tijdens deze rondleiding leer je op compleet nieuwe wijze naar kunst kijken. Wat vertellen de grootste schilderijen van Picasso en zijn levensverhaal je over hoe jij je leven wil vormgeven?

Kiezen doe je zo
Deze rondleiding in het Centre Pompidou Malaga helpt je alle denkbare soorten knopen op een betere manier door te hakken. Je leert bewust onderscheid te maken tussen beslissingen waar je rustig een nachtje over kan slapen, keuzes die absoluut geen uitstel verdragen en vragen waar je beter niet teveel aandacht aan besteedt.  Opnieuw leer je hoe de verhalen van kunstenaars een springplank zijn naar jouw eigen verhaal.

Boost je zelfvertrouwen
Hoeveel mooie plannen je ook hebt, zonder zelfvertrouwen komt er niks van terecht. Deze rondleiding in het Carmen Thysen museum bekijkt middels verhalen uit de kunst de oorzaak van het o zo menselijke fenomeen onzekerheid, en het verschil tussen zelfverzekerdheid en arrogantie.

Beter omgaan met stress
Om je eigen route te kunnen bepalen, is het van groot belang dat je stressbestendig bent. Dit Smaak van Geluk diner met uitzicht op de zee en de kustlijn van Malaga helpt je controle te krijgen op de momenten dat het een beetje veel wordt.

Tijd voor jezelf
Deze break bij het beeld van Hans Christian Andersen inspireert je door zijn sprookjes, sages en legendes om tot jouw verhaal te geraken over ‘hoe kom je aan tijd om aan jezelf te besteden en wat doe je ermee’?

You Only Die Once
We kunnen volgens Picasso de zekerheid van de dood gebruiken om ons leven vandaag zo intens en mooi mogelijk te leven. In deze luchtige wandeling langs het strand denken we na over onze sterfelijkheid.

Hoe maak je het verschil?  De ontmoetingen met inspirerende ondernemers uit Malaga vormen de laatste beleving van de Summer Tour. Zij geven je inspiratie, een gezonde dosis realisme en de praktische handvatten voor het leveren van een waardevolle bijdrage aan de wereld om je heen.

OVER ONZE SUMMER TOURS

In onze meerdaagse Summer Tours is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af.  Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 20 personen in de ochtend en middag de beste classes van Passie Pensioneert Nooit.  Het programma is inclusief lunches en borrels.  

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: Summer Tour, vier dagen
Data: 25, 26, 27 en 28 juli 2017
Tijd: Elke dag tussen 10:00 en 17:00
Locatie: Malaga
Early-bird prijs: €495,- inclusief drankjes en lunch, exclusief reis en overnachting, exclusief BTW
Prijs na  1 juli 2017:  €545,-  inclusief drankjes en lunch, exclusief reis en overnachting, exclusief BTW

DE DOCENTEN

fullsizerender-4

Michiel van Buuren’s passie voor reizen en zijn sociale manier van omgaan met mensen hebben hem al veel bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen op vele plekken in de wereld opgeleverd.

Als reiziger heeft hij al veel van de wereld mogen zien, als reisgids maakt hij dit voor mensen mogelijk. Als ondernemer zoekt hij altijd verbinding en is niet bang voor het maken van keuzes. Momenteel woont hij af en aan in Nederland en in Malaga, waar hij inmiddels goed thuis is.

Michiel is al vanaf zijn 26e ondernemer en heeft via zijn bedrijf (www.manoweb.nl) en stichting (www.stichtinghoedjevanpapier.nl) honderden maatschappelijke projecten in de wereld helpen te zetten, en hiermee duizenden mensen geholpen. Dit door onder meer andere ondernemers te helpen hun sociale droom te verwezenlijken en door zelf projecten op te zetten.

Inmiddels is hij alweer een aantal jaar met een nieuw avontuur bezig. Life-Travels (www.life-travels.nl) genaamd. Hiermee biedt Michiel ondernemende mensen tussen de 30 en 60 jaar inspiratie en begeleiding bij zelfontwikkeling en/of het nemen van nieuwe grote stappen. Letterlijk en/of figuurlijk op levensreis dus.

Michiel interviewt en laat mensen hun verhaal vertellen. Hij coacht, maakt workshops, hij adviseert wanneer dat wordt gevraagd en denkt mee. Hij organiseert letterlijke levensreizen voor mensen die mee op avontuur willen en figuurlijk is hij een partner bij de ontwikkeling van mensen en hun wensen. En hij werkt hiervoor samen met gelijkgestemde, ondernemende mensen die op zijn pad komen.

1523581_1382315678688481_338569992_o

Storyteller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Advertisements