De School voor de Tweede Helft

Deze winter begint jouw nieuwe leven. Heb je een droom om iets nieuws te beginnen? Is het de hoogste tijd om te gaan ondernemen? Of om serieus op zoek te gaan naar een volgende uitdaging binnen je eigen of een andere organisatie? Tijd voor ‘Een nieuwe koers’ van Passie Pensioneert Nooit. De School voor de Tweede Helft.

Het begin van het nieuwe jaar is het uitgelezen moment om een start te maken met die langgekoesterde wensen en ambities. Met behulp van verhalen van inspirerende rolmodellen, inzichten uit de story telling, filosofie, psychologie en kunst breng je in kaart hoe jouw nieuwe toekomst er uitziet, welke acties je moet ondernemen om die toekomst dichterbij te brengen en wat je daarbij mogelijk in de weg staat. Je onderzoekt wat jou werkelijk drijft en hoe je jouw specifieke kwaliteiten inzet om jouw toekomst vorm te geven. Ook oefen je met het pitchen en presenteren van je plannen zodat je fans en investeerders aan boord krijgt. En tot slot maken we een solide actieplan zodat je direct aan de slag kunt.

Kom naar deze School van de Tweede Helft van Passie Pensioneert Nooit, slijp je verhaal aan de waardevolste inzichten van inspirerende rolmodellen en uit de filosofie, psychologie, storytelling en kunst en maak je dromen waar!

4 DAGEN VOL INZICHTEN EN ERVARINGEN

Dag 1 – Drijfveren & ambities
Op de eerste dag duiken we meteen de diepte in, want zelfkennis is de bron van alle ontwikkeling. Je onderzoekt welke diepere drijfveren jou voortbewegen, waar je echt gepassioneerd over bent en brengt in kaart welke ambities je waar wilt maken.

Dag 2 – Pitching & presenting
Om je plannen waar te maken zul je anderen moeten overtuigen. Daarom ga je vandaag jouw gedroomde toekomst omgieten in een ijzersterk verhaal en oefen je met het presenteren daarvan.

Dag 3 – Je werk opnieuw uitvinden
Op deze dag ga je denken even flink oprekken. Veel van onze verhaalpatronen berusten op aannames die ervoor zorgen dat wij vaak in rondjes blijven denken. Om ons denken op te schudden, gaan wij vandaag die verhalen en aannames eens goed onderzoeken.

Dag 4 – Netwerken & doelen stellen
Je netwerk is een van je belangrijkste troeven voor het waarmaken van je dromen. Daarom leer je vandaag de fijne kneepjes van het netwerken. En in een laatste dynamische sessie ga je een actieplan maken om jouw nieuwe toekomst waar te maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: School voor de Tweede Helft
Data: 9 januari 2017 t/m 12 januari 2017
Locatie: Verkadefabriek
Plaats: Den Bosch
Prijs: Early Bird € 495,- inclusief lunch en drankjes

Tijden
09:00 Koffie & thee
09:30 Ochtendsessie
12:30 Lunch
14:00 Middagsessie
17:00 Borrel

DOCENTEN

1523581_1382315678688481_338569992_oPeter de Kuster heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en mensen. Hij legde hij zich toe op story telling, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat ondernemers oprecht en open met zichzelf en elkaar het gesprek aangaan. Peter wordt gedreven door het verlangen om ondernemers te helpen boeiender, krachtiger, authentieker verhaalversies van zichzelf te worden. Dat doet hij als oprichter van Passie Pensioneert Nooit en als reisgids.

IMG_1017Met zijn fascinatie voor de mens, richt Jan van Opstal zijn blik op waar het in ondernemingen in de essentie om gaat: samenwerking. Volgens hem is het daarbij zaak om alles open te gooien; niets is vanzelfsprekend. Als zelf benoemd verhalen verteller put hij daarvoor uit vele bronnen, van de film en de kunsten tot de economie en de filosofie. Vanuit Passie Pensioneert Nooit deelt hij zijn speelse kijk op conventies en zijn openheid voor nieuwe perspectieven.

Pieter in het groen

Pieter Reijnders is niet bang om de diepte op te zoeken. Als het op persoonlijke groei en ontwikkeling aankomt, zijn spel, verhalen, plezier, kleur en kunst de essentiële ingrediënten. Daarnaast is een gezonde dosis ambitie en bevlogenheid ook belangrijk. Pieter is gefascineerd door ondernemers die in de tweede helft van hun leven van betekenis willen zijn.

IMG_8362

Floris van der Ven is kunsthandelaar, gespecialiseerd in chinese art en de marketing, verkoop en het netwerken met vermogende particulieren over de hele wereld. Hij heeft zijn vak geleerd bij de beste kunsthandelaars in de wereld. Hij is altijd nieuwsgierig naar ideeën voor ondernemen op zijn reizen rond de wereld en wil deze graag vertalen naar de dagelijkse praktijk als ondernemer.

Advertisements