De School voor de Tweede Helft

DE SCHOOL VOOR DE TWEEDE HELFT 

Het meeste wat we dagelijks creeren, is al eens gecreeerd. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar creatieve helden en heldinnen biedt ons een schat aan verhalen en ideeën over Passie Pensioneert Nooit. Designers, architecten, kunstenaars, schrijvers, musici, acteurs en innovators leren ons een leven en werk te creeren in de tweede helft van het leven waar wij van houden en nooit van pensioneren. Thema’s  waar je op school geen les in kreeg: hoe vind je een droomjob waar jij van houdt en waar jij jouw geld mee kunt verdienen? Wat is een goede klant? Hoe ben je van betekenis? Hoe geniet je echt van jouw werk?  Hoe breng jij jouw verhaal over jezelf en jouw droomjob naar buiten? Hoe ontwerp je een lang, gezond en gelukkig leven?

De School voor de Tweede Helft heeft als missie deze verhalen op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig publiek. Onze programma’s zijn een mix van oude en nieuwe verhalen van inspirerende sprekers die je vandaag kunt gebruiken om je eigen overtuigingen te slijpen en op te rekken. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier!

DRIE SOORTEN PROGRAMMA’S

Onze queestes voor veertig, vijftig, zestig+ particulieren en individuele ondernemers richten zich op het verdiepen van de belangrijke alledaagse vragen over creatief ondernemen, geluk, geld, passie, betekenis, familie en, bijvoorbeeld, de dood. Meestal in de avond, stap je met een kleine groep deelnemers binnen in Grand Hotel Karel V in Utrecht, waar je door een expert wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de avond. De class is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en rondes van presentaties. Jaren  ervaring met het maken van programma’s heeft ons geleerd hoe je alle mensen het gevoel geeft dat ze op hun eigen manier deel mogen nemen: ontdekken van verhalen, luisteren naar verhalen, creeren van verhalen. Voor de helderheid: wij zijn wars van dogmatiek, niets moet en we zijn niet therapeutisch. Drankjes en een klein hapje zijn inbegrepen.

Onze grote evenementen zijn een podium voor grote sprekers uit binnen- en buitenland. Zij delen hun ideeën met ons in boekhandels, musea, filmhuizen en andere theaters.  We ontvangen top creatieve designers, kunstenaars, architecten, schrijvers uit de hele wereld.                                                                                                                                                                                   De Corporate Queeste programma’s richten zich op karakterontwikkeling van veertig, vijftig en zestig+ leiders, managers en experts. Als individu schrijf je je in voor Queestes en reeksen zoals Passie Pensioneert Nooit of Van Succes naar Betekenis. We worden veel gevraagd om programma’s  bij financieel dienstverleners en ondernemingen te verzorgen en we ontwikkelen seminars op maat, waarin we de basis story telling benadering van De School voor de Tweede Helft hanteren voor verandering, verbetering en verfrissing van het verhaal dat deelnemers zichzelf eerst en daarna anderen vertellen.

LONDEN, BARCELONA, WENEN, PARIJS, AMSTERDAM EN WERELDWIJD

Passie Pensioneert Nooit werd opgericht door de Nederlandse story teller en schrijver Peter de Kuster. Internationaal heeft Passion Never Retires vestigingen over de hele wereld: Londen, Parijs, Wenen, Malaga, Barcelona. Vrijwel maandelijks opent een nieuwe vestiging in een wereldstad. Het hoofdkantoor in Nederland levert de Passion Never Retires scholen advies, input en een deel van het lesmateriaal. De populaire questionnaires en The One Great wordt geproduceerd door Peter de Kuster en zijn team. Passie Pensioneert Nooit Nederland wordt gemanaged door Jan van Opstal.

Advertisements