De Kunstmatige Eindstreep

Werk doen dat wij verwachten of in omstandigheden verkeren waar we niet van houden, verlaagt onze energie en engagement. De reden dat zo veel mensen zich in zulke scenario’s bevinden is dat zij een idee over pensioneren hebben gekocht dat tot en met tragisch is. Het Verhaal dat We Zouden Moeten Doen Waar Wij niet van Houden om het Geld te Verzamelen om Op een Dag te Doen wat Wij Willen.

Deze hoop om te doen wat wij willen is het concept van pensioneren dat zo aantrekkelijk is voor velen. Veel individuen zijn niet in de race waarin zij willen rennen. Zij zien de leeftijd van 65 jaar bereiken met een berg geld als de enige manier om uit die race te stappen.

Wanneer we werkelijk doen waar we van houden, kunnen we langzamer aan doen, we zullen nooit werkelijk uit de race willen stappen.

Waarom hebben zo veel mensen hun leven gegeven aan werk waar zij niet van genieten? De reden is eenvoudig: omdat zij het geld nodig hebben. Waarom hebben zij het geld nodig? Zodat ze kunnen pensioneren op leeftijd 65 en doen wat zij willen. Geweldig! We offeren 40 productieve jaren op zodat we vrij zijn in de herfst en/of winterjaren.

Hoewel je niet zoveel hierover hoort zijn diegenen die de magische leeftijd van 65 bereiken en uit de race stappen niet zo blij met hun beslissing. Zij doen het echter, omdat zij voelden dat zij dit dienden te doen. Desillusie percentages zijn hoog voor gepensioneerden. Volgens een survey was voor 41 procent pensioneren de moeilijkste aanpassing in hun leven en de meesten van hen worstelen nog steeds met de monotonie, verveling, gebrek aan doelen en gebrek aan intellectuele stimulering die traditionele pensionering biedt.

Er is een goede reden dat deze gepensioneerden niet gelukkig zijn – PENSIONEREN IS EEN ONNATUURLIJK IDEE. Het concept is tegenstrijd met het behoud van de menselijke spirit. Veel mensen willen niet echt het pensioneren zoals wij dat nu kennen. Wat zij willen is de vrijheid om hun doelen en interesses te volgen. Zij willen hun eigen beslissingen nemen. Zij willen doen wat zij willen, wanneer zij het willen, en waar zij het willen. Zij willen verandering, uit de sleur die hun leven van werken is geworden. Ons is verteld dat de juiste hoeveelheid geld alleen die vrijheid kan kopen.

En dat is de reden waarom wij zo kwetsbaar zijn voor boodschappen die ons vertellen dat wij bedrag X nodig hebben om onszelf te bevrijden. Maar dit is eenvoudigweg niet waar.  Er zijn veel mensen die het leven leiden dat zij willen – vandaag – en niet een bedrag X in vermogen, inkomen of pensioenvoorzieningen hebben. Door tragische verhalen over pensioneren hebben we de ‘pensioen’ kar voor het ‘leven’ paard gespannen.

Wij zeggen dat we geld sparen zodat we op een dag een leven kunnen hebben maar in het proces zijn we het hebben van een leven aan het uitstellen tot we genoeg geld bij elkaar kunnen schrapen. Te veel mensen wachten te lang. Soms denk ik dat je een revolver op mensen moet richten om ze werk te laten vinden en creëren waar zij van houden.

Met enige financiële creativiteit en een nieuw verhaal over pensioneren zul je wel het leven vinden dat je werkelijk wilt en het kunnen financieren. Zo niet nu dan is dit mogelijk binnen de volgende vijf jaren.

Het bereiken van vrijheid zal betekenen dat je jouw levensstijl opnieuw bekijkt, je verhaal en je financiële gewoontes en een manier vindt om het belangrijkste in je leven de hoogste prioriteit te geven.

Beslis ten eerste het pad dat je moet nemen om het werk te doen waar je van houdt, en ten tweede, maak een plan om voor dat privilege te betalen.

Ten tweede moeten we onszelf een veel krachtiger, boeiender, gepassioneerder, inspirerender, sexier verhaal vertellen wanneer we de transitie willen maken naar een leven van doen waar wij van houden.

Advertisements