Blog

Welkom bij de Passie Pensioneert Nooit blog waar Peter de Kuster dagelijks de verhalen vertelt van gepassioneerde professionals uit heden en verleden die een leven en werk creëerden waar zij van hielden en nooit van wilden pensioneren.

Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig 

1380220726_title-page-odyssey

Once upon a time kwam Homerus tot de conclusie in zijn boeken ‘The Iliad’ en ‘The Odyssey’ dat de mens bovenal streeft naar geluk. Van alle doelen in ons leven – passie, gezondheid, betekenis, schoonheid, liefde, rijkdom, schoonheid of macht – verwachten wij dat ze ons gelukkig maken, maar het geluk zelf is een doel op zich. Sinds Homerus is er veel veranderd. Onze kennis is groter dan wij ooit hadden kunnen dromen. Vergeleken bij de moderne mens waren de Griekse goden die met Odysseus speelden hulpeloze kinderen. Toch is er wat het geluk betreft in de tussenliggende eeuwen weinig veranderd. Wij begrijpen weinig méér van het geluk dan Homerus en onze greep op deze zalige omstandigheid is in feite helemaal niet steviger geworden.  We  hebben vaak het gevoel dat ons leven zinloos is, dat niet het geluk overheerst, maar de stress, spanning, angst en de verveling.

Is deze eeuwige ontevredenheid het lot van de mensheid? Wil de mens altijd meer dan hij of zij heeft. Is jouw passie volgen slechts een variant op dat thema? Of is de voortdurende stress die zelfs de dierbaarste momenten kan verzuren een gevolg van het feit dat wij ons geluk op de verkeerde plek zoeken.  In het Passie Pensioneert Nooit project gebruik ik de inzichten van de grote verhalenvertellers van de mensheid in literatuur, kunst, filosofie, film, psychologie om een zeer oude vraag te beantwoorden: Wanneer voelt de mens zich het gelukkigst? Als wij erin slagen deze vraag te beantwoorden zullen wij ons leven en werk zo kunnen creëren dat geluk daar een grotere rol in kan spelen.

Wil je meer weten?  Hier is info over de Class Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig 

Advertisements