De Geldwaarde van jouw Talent

Wanneer ik met mijn talent econoom, advocaat, belegger was geworden zou ik in de      top 1% van hoogste salarissen hebben verdiend. Sommige mensen zien geld verdienen als de enige barometer van succes. Hoe jij jouw geld verdient is echter veel belangrijker dan hoeveel.

Het lijkt er echter op dat de samenleving die mensen respecteert die meer verdienen, zonder te kijken naar hoe jij jouw geld verdient. Dat is de realiteit. Hoe meer geld je verdient hoe meer respect of mogelijkheden er zijn.

Hoe meer toeschouwers naar je films komen, hoe meer boeken je verkoopt, hoe meer aandacht je krijgt en hoe meer je kunt verdienen. Neem John Cleese. Zijn films leverden miljoenen op en dat gaf hem veel vrijheid. Velen in de filmwereld en daarbuiten zijn bereid zijn eccentriciteiten te accepteren.

“When you’re being creative, nothing is wrong. – John Cleese 

Het is een mythe dat creatieve helden geen onderhandelingsmacht hebben. Dat is niet helemaal waar. Wanneer een uitgever jouw boek wil uitgeven heb je ruimte. Laat ze niet weten hoe wanhopig je werkelijk bent. Wanneer ze je een belachelijk laag bedrag bieden en een contract met onaantrekkelijke voorwaarden, kun je zowel onderhandelen over de hoogte van het voorschot en enige van de voorwaarden. Zij verwachten dit van jou. Wanneer je het jezelf kunt veroorloven om weg te lopen krijg je vaak een betere deal.

Tel elke bron van inkomen op die je kunt bedenken (kijk naar oude facturen en je bankrekening voor ideeen). Zoek naar manieren waar je meer geld kunt verdienen. Welke manier kun je uitbouwen?

Wil jij verder reizen in de Held in Geld in Londen? Klik dan hier 

Advertisements