Passie Pensioneert Nooit voor Dina-Perla

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Creëren en mijn hersenen gebruiken, wat een manier van leven is. Mijn natuur is schrijven. Alles wat ik doe, is gelinkt aan creatie. Mijn boeken - Exodus uit de vuurtoren met als hoofdtitel Schaduw achter en gezicht naar de zon en het boek Levende sierlijkheid, een methode om aan jezelf te werken, zijn verschenen. Mijn solitaire studies op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit. Mijn werk in communications consultancy, training, sprekerssessies en presentatie - on- en offline evenementen, pod- en vodcasts. Ik houd het meeste van audio, want daarmee kan ik snel de diepte ingaan, terwijl mensen er on the go naar kunnen luisteren. Het gaat om de content en niet om nevenzaken zoals beelden. Daarbij kan ik mijn ‘radiogenieke’ stem inzetten. Zet mij in een studio, of laat mij (ghost)writing in het Nederlands, Engels en Frans oppakken en ik kom tot leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik ben zo’n beetje mijn hele leven aan het zoeken, waarbij ik probeer te ontdekken wat sierlijk leven / geluk voor vele meesters betekent, maar ook binnen vele spirituele systemen en in mijzelf. Ik ben net klaar met de volledige volumes van A course in miracles, dus het abstracte tekstboek bestaande uit 669 bladzijdes, het werkboek bestaande uit dagelijkse, praktische lessen en de handleiding voor docenten bestaande uit een Q&A in 92 bladzijdes. Dit werk lijkt op Kabbala en is in lijn met het te verschijnen boek Levende sierlijkheid. Ik denk dat ik dit de rest van mijn leven ga gebruiken. Er is een reden waarom deze jongere werken door zovelen worden omarmd, in plaats van de beladen (oude legacy) theologische, filosofische en dogmatische werken. Mensen gaan niet op zoek naar liefde / licht / bron / God waar ze het verloren hebben. Er is een reden waarom ze het verloren hebben, waar en wanneer dat was. Nu kunnen ze de sleutel in zichzelf vinden, hoe dit aan de buitenkant dan ook kan worden ondersteund. De meest interessante werken zijn van diegenen die kunnen laten zien wat ze met al die abstracten en hun innerlijke gids gedaan hebben, middels hun levensverhalen. Dit ga ik doen. Het is zoals het is, is ultiem geluk, zeker wanneer ik met Pom, mijn Pomeranian, loop of wanneer ik ren.

Wat is mijn grootste angst? Voorheen was dat eerwraak, falen, vergeten worden na mijn dood, niet aardig gevonden worden tijdens mijn leven en niet in staat zijn om de puinhoop van deze familie op te ruimen. Misschien hoogte. Ik ben niet echt het type persoon om uit vliegtuigen te springen of iets dergelijks. Misschien ook bezorgdheid, over anderen wel of niet kunnen vertrouwen. Wanneer ik iemand echter wel vertrouw, ben ik loyaal.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat verandert gedurende de seizoenen van het leven. Ik zou zeggen, wat in het continuüm zit, heeft te maken met zelfacceptatie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest? Iyanla Vanzant, Martha Beck, of mijn ‘rabbi’ Marianne Williamson. De lijst is langer. In het kort, schrijvers die het licht en het donker onderzoeken, die niets onder het tapijt schuiven, gebrokenheid niet in stand houden en niet wegkijken. Die zijn mij dierbaar. Degenen die de leiding nemen, donker in licht omzetten en daarmee echt aan de wereld toevoegen. De strijders van het licht. Dat is precies wat ik zal zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Door de jaren heen zou ik zeggen: meningen over mij van anderen internaliseren, dus door iedereen op deze planeet aardig gevonden willen worden. Mensen die geen idee hebben en mensen met eigen agenda’s. Ik heb een hoop gezien. De ‘onrechtknop‘ zo te zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Niet. Sterker nog, ik nodig mensen uit die denken dat ik ooit gelogen heb, zakelijk en privé, om contact te leggen, zodat we het kunnen uitzoeken. Mensen die over mij gelogen hebben, of achter mijn rug om zijn gegaan: mijn geduld is op. Hier heb ik geen levenskrachten meer voor. Ik zegen je en laat je gaan. Dag. Dit is misschien wel de grootste trigger, omdat ik uit een huis kom, waarin niets was wat het leek. Familieleden die logen en alles camoufleerden gedurende tientallen jaren en dat nog steeds doen. Ik moest er alles aan doen om waar van onwaar te onderscheiden. Dit begon toen ik twee of drie was. Schrijven, hielp daarbij. Dus nogmaals, er zou geen gelegenheid moeten zijn om te liegen. Er zit geen bescherming, gratie of waardigheid in. De kern voor een gezonde, duurzame en evoluerende relatie en samenleving is openheid en transparantie.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Politiek en het feit dat ik meer waar ben. Iets dat teruggaat naar zelfacceptatie. Iets om aan te werken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nogmaals: hersenen en creatie. In de studio, de diepte ingaan en podcasts opnemen, wanneer ik in de flow ben met schrijven/spreken en mijn solitaire studies, of enige jaren geleden, toen ik intermediair was tussen daders en slachtoffers (vandaar de VIVA400 award; cirkel rond voor mij).

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat verandert gedurende de seizoenen van het leven. Ik zou zeggen, wat in het continuüm zit, heeft te maken met zelfacceptatie. Iets minder serieus, ik zou wel veel dunner willen zijn, vollere en natuurlijke wenkbrauwen, een snellere metabolisme en sterkere hormoonhuishouding willen hebben. Ik zou wel geen endometriose willen hebben en meer energie. Daarbij zou een Afrikaans-Amerikaanse versie van mijzelf best leuk zijn. 😉

Wat is mijn grootste professionele prestatie? De prestaties die er nog aan zitten te komen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zit precies waar ik nu wil zitten, namelijk in Amsterdam Oud-Zuid, mijn anker en thuis.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Geen idee of je het een bezitting kunt noemen, maar mijn kat Gischmo en hond Pom. Ook de printuitgave van A course in miracles; de best bestede €15 ooit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik weet veel en ben hooggevoelig. Ook al zie ik er vrouwelijk uit en heb ik feminiene eigenschappen, in wezen ben ik heel masculien. Geen blabla alsjeblieft. Laten we resultaat- en doelgericht zijn. Als je iets zegt, doe het dan niet alleen, maar doe het zo goed mogelijk. Als het aankomt op het werk op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit, snap ik die ‘zweverige’ mentaliteit wel, maar laten we liever voor een corporate attitude gaan, want een ‘woo-woo’ vibe dient geen individueel of collectief doel. Het is alleen leuk en uplifting in het moment, net als een sugar rush waarna je juist vermoeider bent.

Wat is mijn meest inspirerende locatie, in mijn stad? Sydney, Aussie-land, oh wacht, in mijn stad. Dat is mijn serene Dina-Perla Loges.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Thuis.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Zoveel. Ik pik Strijders van het licht van Paulo Coelho er altijd uit, omdat dat boek mij het beste omschrijft.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Iedere meester die niet alleen theoretische spiritualiteit doceert, maar die toepast wat hij of zij predikt. Een mensch die het werk van anderen respecteert, collega’s verheft, gelooft dat de kracht van liefde / licht echt is, een mensch die een vitale ouder / een familielid / vriend / lid van de samenleving is, in wat voor rol dan ook en niet aan fa(c)k (ebook)ing achter het scherm in verborgen zolderruimtes doet. In plaats daarvan, een persoon die midden in het dagelijkse en gemeenschappelijke leven staat en volledig weet wat het betekent om mens te zijn.

You only die once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Er is een lijst met symbolische nummers gedurende de seizoenen van het leven. Echter denk ik dat ik Blank & Jones het meest tot nu toe gedraaid heb, dus ik denk één van hun relaxte edities.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Dan zou ik voor de personages uit Grey’s Anatomy gaan. Dat is het enige beetje televisie dat ik kijk (on demand).

Wie zijn mijn helden en heldinnen in het echte leven? Elk individu met een sierlijk leven. Ook elk persoon die bij de OnBeing Podcast, mijn favoriete media, zou kunnen aanschuiven.

Welke film zou ik aanbevelen om ooit in je leven te kijken? Elizabethtown.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Dat is mijn leven en werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Max de Winter.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou graag door willen gaan met verschillende partners, (gesloten) gemeenschappen, artiesten en wat voor bezield persoon dan ook die mij benadert.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Wat voor meester dan ook. Ik ben niet gebonden aan Nederland om te schrijven, spreken en werken. Het zou zonde zijn om niet tenminste de Franse en Engelse potentie en links te benutten. Ik ben een wereldburger. Dat moet ook wel wanneer je Noord-Afrikaanse, Franse, Oekraïense en Italiaanse wortels hebt, toch?

Naar welk project in 2018 kijk ik uit? Het is mijn grootste vreugde en trots om aan te kondigen dat 2018 toegewijd zal zijn aan mijn boeken, workshops, coaching en lezingen. Exodus uit de vuurtoren is verschenen. Alles wat erbij komt kijken, heeft top prioriteit. Ik schrijf over noodzakelijke geschiedenissen die niet eerder in boekvorm zijn verschenen, gewoon omdat niets echter is voor mij om te doen, ik mijn tijd zodanig wil besteden, omdat ik zei dat ik het ging doen en omdat het kan.

Waar kun je mij en mijn werk zien in 2018? Alle details via http://dinaperlacoaching.com.

Wat betekenen de woorden “Passie Pensioneert Nooit” voor mij? Geestelijke vitaliteit.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Elke schrijver, dus maakt niet uit welke. Schrijvers zijn nodig en voor mij heilig.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Zie http://dinaperlacoaching.com.

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s