Passie Pensioneert Nooit voor Fleur van der Plas

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het creëren van steeds weer nieuwe en mooie dingen waar mensen gelukkig en blij van worden en ook daadwerkelijk wat aan hebben.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

De onvoorwaardelijke liefde krijgen van mijn familie, vrienden en dieren maar ook de hele kleine wondertjes van het leven dagelijks mogen ervaren.

Wat is mijn grootste angst?

Vereenzamen en dement in een zorginstelling achterblijven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De uitdaging om elke keer weer iets nieuws maar ook creatiefs te realiseren en mensen met elkaar verbinden en te entertainen. Of het nou als vormgever, organisator of netwerker is.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik praat vaak te veel en ben ongeduldig.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik kan geen nee zeggen en laat me makkelijk voor het karretje spannen.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik met de waarheid iemand enorm zou kwetsen maar dan nog vertel ik vaak te snel de waarheid.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

In mijn professie zijn er maar een paar maar één leeft niet meer. Dat was Chris Brandt docent aan het St Joost. Die man was geniaal in letterontwerpen. Een vakidioot pur sang. Wim Crouwel is in mijn ogen de beste grafisch ontwerper die Nederland ooit heeft gehad. Verder vind ik tegenwoordig de meesten over het paard getilde overrated blaaskaken. Er zijn ongetwijfeld multi-talenten maar ik kan ze niet zo gauw opnoemen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Tegenwoordig moet het gisteren klaar zijn en het liefst voor nop. Vroeger bij de BNO had je vaste tarieven waar men zich aan diende te houden. Nu iedereen tegenwoordig zogenaamd kan ontwerpen zijn de prijzen belachelijk laag en wordt er niet meer betaald voor het creatieve proces.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat is vaker geweest maar eerlijk gezegd was dat in de tijd voor de eerste crisis, vooral toen ik nog posters en flyers mocht ontwerpen voor DJs en mode events in Amsterdam en omstreken. Lekker experimenteel en totaal onbezorgd en naïef

Wat zegt de uitspraakPassie Pensioneert Nooitmij?

Je bent creatieveling voor het leven, ik zal nooit stoppen met creëren en vast leggen van unieke beelden op camera en visualiseer altijd alles. Daarom is mijn grootste angst dat te verliezen als ik ouder word.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Mijn zakelijkheid of vaak het ontbreken daarvan.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het organiseren van een aantal evenementen en het ontwerpen van een hele nieuwe corporate identity voor een Implantaten laboratorium. Maar dat heb ik voor verschillende mooi bedrijven en dienstverleners al mogen doen. Mijn bijdrage aan de Biobased industry en nieuwe ontwikkelingen die voor de toekomst van de wereld van groot belang zijn vind ik vele malen belangrijker.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Gewoon lekker in Nederland.maar dan wel op een grote woonboerderij met uitzicht op het water. Ik hou van onze seizoenen en hollandse luchten!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn 18 jarige dochter is mijn kostbaarste bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn neus voor nieuws en letterlijke overal lucht van krijgen Ook krijg ik vaak te horen dat ik als een man denk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In het bos op het paard, op het terras of gewoon in de zon op mijn dakterras

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Bonnefooi en de Lente zijn twee hele on-Roosendaalse leuke lunch- eetcafés Verder hebben we hier zoveel leuke eetgelegenheden dat ik ze geen van allen wil passeren.

Roosendaal heeft veel ondernemers met passie en hart voor hun vak en zaak.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Hersenschimmen van Bernlef, Paulo Coelho met de Alchemist en de Vliegeraar van Khaled Hosseini. Maar ook de Happy Hooker van Xaviera Hollander. De filsofie en de psychologie van deze vier boeken hebben ervoor gezorgd dat ik ruimdenkend in het leven sta en vooral positief. Pluk de dag en weet dat je in een bijzonder vrij land woont en leeft.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Paulo Coelho maar ook Ludlum en een schrijver als Dan Brown. Maar ook zeker Gabriel Garcia Marquez en Robert D. Kaplan en natuurlijk niet te vergeten Isabel Allende. Ik geloof enorm in complottheorieen en ben zeer geïnteresseerd in politieke en geschiedkundige boeken.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Earth Wind & Fire met Fantasy, Sting met Fragile maar ook muziek van Sade en Avalon van Roxy Music. En natuurlijk She van Charles Aznavour en Ne me quitte pas van Edith Piaf. Mooie muziek die intens is.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Marco Polo in zijn verhalen over de Orient en Sean Penn als James Bond.

Maar ook The Huntsman in snowwhite and the Huntsman. heerlijke mannelijke man!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Alle mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de natuur en de zwakkeren onder ons. Die onvoorwaardelijke drive met soms gevaar voor eigen leven, dat zijn helden.

In het bijzonder moeder Theresa, Jane Goodall, Jacques Cousteau en David Attenborough. Zij zijn voorbeelden voor de mensheid hoe je met respect omgaat met mens en natuur.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The Kite Runner, De vliegeraar verboden in Afghanistan maar zo duidelijk symbool voor trots en vrijheid.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creërenmij?

Financiële vrijheid zou voor mij betekenen dat ik me belangeloos in zou kunnen zetten voor goede doelen en zwakkeren. Dan zou ik de wereld rond reizen om me her en der daarvoor in te zetten. Verder zou ik dan een mooie boerderij willen waar ik heerlijk kan koken en vrienden kan uitnodigen om aan een lange tafel te eten en te genieten van het leven! En veel dieren om me heen hebben. Die zijn onvoorwaardelijk en puur.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

De passie van kunstenaars kan me ontzettend ontroeren. Ik kan huilen bij een mooi dans of muziek optreden en bij een schitterend geschreven boek. De volledige vrijheid maar ook soms de frustratie en emotie die daarbij vrijkomen herken ik en kan dat dan ook bijna voelen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Dat is toch wel mijn dochter maar ook zeker mijn ex-man Frank en broer Boudewijn

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Ik zou graag in een team van Peter Kentie willen meedraaien of Roland Jurriens. Beiden citymarketeers waar ik enorm veel respect voor heb.

Maar ook als eventmanager bij zorginstellingen of wederom met Blue Turtles Associates, een geniale organisatie die voor de toekomst van duurzaam Nederland maar ook voor de rest van de wereld wel eens van groot belang zou kunnen worden.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Dat zijn er dus meerdere en mijn hart gaat uit naar het Openluchttheater Vrouwenhof. Maar vooral naar de Samenloop voor Hoop 2019 die we met een heel gedreven team groots gaan neerzetten in Roosendaal.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Dat zijn dus Peter Kentie en Roland Jurriens, sparren met deze heren is zeer verrijkend en ik zou het een eer vinden als ik met hun zou mogen werken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Op digiborden, posters, verpakkingen, websites, corporate uitstralingen en social media of bij het Openluchttheater Vrouwenhof te Roosendaal. En verder op mijn website plassterkontwerp.nl Facebook, Insta en Linkedin pagina.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Tjebbe Will, een man met passie en drive en werkzaam binnen de Blue Turtle Association.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s