Pensioenmythe: Pensioneren om te gaan doen waar jij van houdt

Miljoenen mensen wereldwijd offeren het heden op in de hoop dat zij hun hart volgen zodra zij gepensioneerd zijn. Vele mensen die hun passie willen volgen of een nieuwe focus zien dit als hun enige hoop.

Julia Child maakte een Proefrit in haar Droomjob in Le Cordon Bleu in Parijs en creëerde een nieuwe loopbaan in de tweede helft van haar leven.  Passie, betekenis en een loonstrookje.

Ik heb veel meer andere opties ontdekt die mensen hebben toegepast om hun leven te bevrijden van de saaiheid van uitputtend en stressvol werk. Om bezig te zijn met hun passie en avonturen te beleven die zij zich eerst alleen in hun dromen konden voorstellen.

Er zijn vele creatieve benaderingen beschikbaar die je misschien nog niet overwogen hebt – benaderingen die jouw vermogen en inkomen integreren met jouw passies en jouw leven.

Gaat jouw leven over geld verdienen of gaat jouw geld over het verdienen van een leven? Een thema dat sterk gepromoot wordt in onze samenleving is dat we altijd het pad zouden moeten kiezen van het meeste geld. Als gevolg hiervan stallen veel mensen hun passies en interesses en volgen het pad dat het meeste geld oplevert. Waarom? Zodat ze ooit genoeg geld hebben om te doen wat zij echt willen.

Zie hier wat we bedacht hebben:  De Proefrit in jouw Droomjob. Je hoeft jouw huidige onderneming, jouw volgende hypotheekbetaling of de toekomst van jouw kinderen niet op het spel te zetten. Je kunt een Proefrit maken. Veilig jouw droomonderneming uitproberen.

Dit tragische verhaal van belangrijke dingen op de tweede plek zetten, in onze onderneming en ons leven is de reden waarom zo veel mensen uitkijken naar pensioneren. Zodat ze kunnen doen wat zij echt willen. Zij hebben gekozen om geld te verdienen in plaats van geld te gebruiken om een leven te verdienen.  De vraag is of zij dan nog de energie en passie hebben om hun droom te volgen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s