Passie Pensioneert Nooit voor Marcel Wesdorp

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat het middel het doel is om telkens nieuwe wegen te openen, daarbij vind ik het proces net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk is voor mij als alles op zijn plek valt na een vooronderzoek om nieuwe wegen te bewandelen binnen het tot stand komen van nieuwe kunstwerken.

Wat is mijn grootste angst? Vervlakking binnen een Maatschappij die alleen nog maar open staat in de vorm van het herkennen i.p.v. Open te staan voor het andere.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Dat het proces het doel is waarin er mogelijkheden worden opengebroken om door te blijven vragen binnen je eigen werk en de lat telkens hoger te blijven plaatsen. Niet ik breng mijn werk naar buiten, maar mijn werk brengt mij naar buiten.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? ken u zelf. Ik spreek mijzelf altijd uit en dat kan soms confronterend voor anderen zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik vaak toeschietelijk ben en daarin teveel ruimte maak; omdat bemiddelen mij niet vreemd is en ik daarin niet als eerst aan mij zelf denkt.

Wanneer zou ik liegen?  Ja, waarom zou ik liegen?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 
Kunstenaars kunnen zelfingenomen zijn als ze te maken hebben met succes.
En zeker in dit tijdperk binnen de nieuwe sociale media op internet alsof het lijkt dat mensen vanuit een aandachtstekort direct op zoek zijn naar bevestiging. Het kunstenaarschap is een langdurig en moeizaam proces waarin het keihard werken van kunstenaars vaak onderhevig is aan de afhankelijkheid naar de buitenwacht zoals het galeriewezen, musea en publiciteit. De mensen die hierin volharden en trouw blijven aan zichzelf ondanks succes bewonder ik het meest.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat je er niet onderuit komt dat je moet doen in wat je doet als gedreven kracht; Het balanceren tussen je werk en je privéleven als kunstenaar ligt in geen enkel ander beroep zo dicht bij elkaar.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De ambitie ligt in het werk, daarom zeg ik nogmaals; niet ik breng mijn werk naar buiten, maar mijn werk brengt mij naar buiten. Als het werk niet gezien wordt dan bestaat het niets eens omdat een kunstwerk door de toeschouwer tot kunst wordt gemaakt omdat het iets teweeg brengt. Dan ben ik het meest gelukkig als ik mooie tentoonstellingen heb en mijn werk onder de aandacht wordt gebracht. Het gaat niet om mij, maar het gaat om mijn kunstwerken.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als kunstenaar blijf je doorwerken, omdat het zoeken en het bevragen binnen een ontwikkeling nooit ophoud, een kunstenaar gaat nooit met pensioen.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn solo expositie in het Stedelijk Museum Schiedam en mijn groepsexpositie in Palais de Tokyo in Parijs.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Omdat ik digitale kunst maak heb ik drie jaar geleden besloten om aan huis te werken en ik moet zeggen dat dit pittig is en ik toch niets anders meer zou willen. Ik hou van de stad en ik hou van het landschap, ik hou van reizen en tegelijk ben ik altijd onderweg. Zelf denk ik dat mijn lijn naar het zuiden ligt; Nederland – België – Frankrijk – Spanje. Als ik naar het nu en naar het verleden kijk zijn mijn werkperiodes waarin ik nieuwe en andere wegen insloeg verbonden aan de plek waar ik destijds verbleef.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Liefde en verbondenheid, mijn drie kinderen en de vrienden om mij heen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Open te staan voor het nieuwe en de tussenruimte te waarborgen waarin men elkaar ontmoet. Geven is investeren en openheid is kracht. De Metafysica die ik aanga in mijn kunstwerken noopt tot bezinning en tegelijk is de vrolijke lichtheid in mijn persoonlijk leven ook van kracht.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dit kan een directe visuele ingeving zijn bijvoorbeeld op de fiets, maar het kan ook ontstaan in het dialoog dat ik in de filosofie, dus in boeken en het denken opzoek.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 
In het park

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Teveel om op te noemen. Pas op voor bepaalde boeken, ze kunnen je leven net als iedere gebeurtenis blijvend veranderen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Kafka, Beckett, Broch, Duras, Joyce, Strauss, Camus, Borges, Roggeman en Hemmerechts. Kant, schelling, Nietzsche, Bergson, Deleuze, Heidegger, Foucault, Blanchot en Bolle.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 
Music for 18 Musicians, Steve Reich

Wie is mijn held of heldin in fictie? Stephen Dedalus

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Een ieder die loyaal is en trouw aan zichzelf blijft

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Out of Nothing

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je al je werken kunt uitvoeren, soms ontbreekt dit mij

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Veel en toch ligt mijn interesse meer bij de kunstenaar in hoe ze een zinvolle betekenis verlenen aan hun kunstenaarschap.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Heb ik niet

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met mijn nieuwe lief

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn nieuwe project heeft nog geen titel, maar opnieuw kijk ik daar naar uit

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018
Antoon van den Braembussche
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?  PHK18 in Rotterdam, Galerie Helder in Den Haag en in De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Gerco de Ruijter

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s