Passie Pensioneert Nooit voor Dina-Perla de Winter

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Creëren en mijn hersenen gebruiken, wat een manier van leven is. Mijn natuur is schrijven. Alles wat ik doe, is gelinkt aan creatie. Mijn boeken - Exodus uit de vuurtoren, onderdeel van de serie Schaduw achter en gezicht naar de zon komt binnenkort uit en daarna het boek Levende sierlijkheid, een methode om aan jezelf te werken. Mijn solitaire studies op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit. Mijn werk in communications consultancy, training, sprekerssessies en presentatie - on- en offline evenementen, pod- en vodcasts. Ik houd het meeste van audio, want daarmee kan ik snel de diepte ingaan, terwijl mensen er on the go naar kunnen luisteren. Het gaat om de content en niet om nevenzaken zoals beelden. Daarbij kan ik mijn ‘radiogenieke’ stem inzetten. Zet mij in een studio, of laat mij (ghost)writing in het Nederlands, Engels en Frans oppakken en ik kom tot leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik ben zo’n beetje mijn hele leven aan het zoeken, waarbij ik probeer te ontdekken wat sierlijk leven / geluk voor vele meesters betekent, maar ook binnen vele spirituele systemen en in mijzelf. Ik ben net klaar met de volledige volumes van A course in miracles, dus het abstracte tekstboek bestaande uit 669 bladzijdes, het werkboek bestaande uit dagelijkse, praktische lessen en de handleiding voor docenten bestaande uit een Q&A in 92 bladzijdes. Dit werk lijkt op Kabbala en is in lijn met het te verschijnen boek Levende sierlijkheid. Ik denk dat ik dit de rest van mijn leven ga gebruiken. Er is een reden waarom deze jongere werken door zovelen worden omarmd, in plaats van de beladen (oude legacy) theologische, filosofische en dogmatische werken. Mensen gaan niet op zoek naar liefde / licht / bron / God waar ze het verloren hebben. Er is een reden waarom ze het verloren hebben, waar en wanneer dat was. Nu kunnen ze de sleutel in zichzelf vinden, hoe dit aan de buitenkant dan ook kan worden ondersteund. De meest interessante werken zijn van diegenen die kunnen laten zien wat ze met al die abstracten en hun innerlijke gids gedaan hebben, middels hun levensverhalen. Dit ga ik doen. Het is zoals het is, is ultiem geluk, zeker wanneer ik met Pom, mijn Pomeranian, loop of wanneer ik ren.

Wat is mijn grootste angst? Voorheen was dat eerwraak, falen, vergeten worden na mijn dood, niet aardig gevonden worden tijdens mijn leven en niet in staat zijn om de puinhoop van deze familie op te ruimen. Misschien hoogte. Ik ben niet echt het type persoon om uit vliegtuigen te springen of iets dergelijks. Misschien ook bezorgdheid, over anderen wel of niet kunnen vertrouwen. Wanneer ik iemand echter wel vertrouw, ben ik loyaal.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat verandert gedurende de seizoenen van het leven. Ik zou zeggen, wat in het continuüm zit, heeft te maken met zelfacceptatie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest? Iyanla Vanzant, Martha Beck, of mijn ‘rabbi’ Marianne Williamson. De lijst is langer. In het kort, schrijvers die het licht en het donker onderzoeken, die niets onder het tapijt schuiven, gebrokenheid niet in stand houden en niet wegkijken. Die zijn mij dierbaar. Degenen die de leiding nemen, donker in licht omzetten en daarmee echt aan de wereld toevoegen. De strijders van het licht. Dat is precies wat ik zal zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Door de jaren heen zou ik zeggen: meningen over mij van anderen internaliseren, dus door iedereen op deze planeet aardig gevonden willen worden. Mensen die geen idee hebben en mensen met eigen agenda’s. Ik heb een hoop gezien. De ‘onrechtknop‘ zo te zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Niet. Sterker nog, ik nodig mensen uit die denken dat ik ooit gelogen heb, zakelijk en privé, om contact te leggen, zodat we het kunnen uitzoeken. Mensen die over mij gelogen hebben, of achter mijn rug om zijn gegaan: mijn geduld is op. Hier heb ik geen levenskrachten meer voor. Ik zegen je en laat je gaan. Dag. Dit is misschien wel de grootste trigger, omdat ik uit een huis kom, waarin niets was wat het leek. Familieleden die logen en alles camoufleerden gedurende tientallen jaren en dat nog steeds doen. Ik moest er alles aan doen om waar van onwaar te onderscheiden. Dit begon toen ik twee of drie was. Schrijven, hielp daarbij. Dus nogmaals, er zou geen gelegenheid moeten zijn om te liegen. Er zit geen bescherming, gratie of waardigheid in. De kern voor een gezonde, duurzame en evoluerende relatie en samenleving is openheid en transparantie.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Politiek en het feit dat ik meer waar ben. Iets dat teruggaat naar zelfacceptatie. Iets om aan te werken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nogmaals: hersenen en creatie. In de studio, de diepte ingaan en podcasts opnemen, wanneer ik in de flow ben met schrijven/spreken en mijn solitaire studies, of enige jaren geleden, toen ik intermediair was tussen daders en slachtoffers (vandaar de VIVA400 award; cirkel rond voor mij).

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat verandert gedurende de seizoenen van het leven. Ik zou zeggen, wat in het continuüm zit, heeft te maken met zelfacceptatie. Iets minder serieus, ik zou wel veel dunner willen zijn, vollere en natuurlijke wenkbrauwen, een snellere metabolisme en sterkere hormoonhuishouding willen hebben. Ik zou wel geen endometriose willen hebben en meer energie. Daarbij zou een Afrikaans-Amerikaanse versie van mijzelf best leuk zijn. 😉

Wat is mijn grootste professionele prestatie? De prestaties die er nog aan zitten te komen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zit precies waar ik nu wil zitten, namelijk in Amsterdam Oud-Zuid, mijn anker en thuis.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Geen idee of je het een bezitting kunt noemen, maar mijn kat Gischmo en hond Pom. Ook de printuitgave van A course in miracles; de best bestede €15 ooit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik weet veel en ben hooggevoelig. Ook al zie ik er vrouwelijk uit en heb ik feminiene eigenschappen, in wezen ben ik heel masculien. Geen blabla alsjeblieft. Laten we resultaat- en doelgericht zijn. Als je iets zegt, doe het dan niet alleen, maar doe het zo goed mogelijk. Als het aankomt op het werk op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit, snap ik die ‘zweverige’ mentaliteit wel, maar laten we liever voor een corporate attitude gaan, want een ‘woo-woo’ vibe dient geen individueel of collectief doel. Het is alleen leuk en uplifting in het moment, net als een sugar rush waarna je juist vermoeider bent.

Wat is mijn meest inspirerende locatie, in mijn stad? Sydney, Aussie-land, oh wacht, in mijn stad. Dat is mijn serene Dina-Perla Loges.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Thuis.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Zoveel. Ik pik Strijders van het licht van Paulo Coelho er altijd uit, omdat dat boek mij het beste omschrijft.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Iedere meester die niet alleen theoretische spiritualiteit doceert, maar die toepast wat hij of zij predikt. Een mensch die het werk van anderen respecteert, collega’s verheft, gelooft dat de kracht van liefde / licht echt is, een mensch die een vitale ouder / een familielid / vriend / lid van de samenleving is, in wat voor rol dan ook en niet aan fa(c)k (ebook)ing achter het scherm in verborgen zolderruimtes doet. In plaats daarvan, een persoon die midden in het dagelijkse en gemeenschappelijke leven staat en volledig weet wat het betekent om mens te zijn.

You only die once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Er is een lijst met symbolische nummers gedurende de seizoenen van het leven. Echter denk ik dat ik Blank & Jones het meest tot nu toe gedraaid heb, dus ik denk één van hun relaxte edities.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Dan zou ik voor de personages uit Grey’s Anatomy gaan. Dat is het enige beetje televisie dat ik kijk (on demand).

Wie zijn mijn helden en heldinnen in het echte leven? Elk individu met een sierlijk leven. Ook elk persoon die bij de OnBeing Podcast, mijn favoriete media, zou kunnen aanschuiven.

Welke film zou ik aanbevelen om ooit in je leven te kijken? Elizabethtown.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Dat is mijn leven en werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Max de Winter.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou graag door willen gaan met verschillende partners, (gesloten) gemeenschappen, artiesten en wat voor bezield persoon dan ook die mij benadert.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Wat voor meester dan ook. Ik ben niet gebonden aan Nederland om te schrijven, spreken en werken. Het zou zonde zijn om niet tenminste de Franse en Engelse potentie en links te benutten. Ik ben een wereldburger. Dat moet ook wel wanneer je Noord-Afrikaanse, Franse, Oekraïense en Italiaanse wortels hebt, toch?

Naar welk project in 2018 kijk ik uit? Het is mijn grootste vreugde en trots om aan te kondigen dat 2018 toegewijd zal zijn aan de serie Schaduw achter en gezicht naar de zon. Deel één, Exodus uit de vuurtoren, verschijnt binnenkort, eerst in het Nederlands en later zien we verder. De serie en alles wat erbij komt kijken, heeft top prioriteit. Ik schrijf over noodzakelijke geschiedenissen die niet eerder in boekvorm zijn verschenen, gewoon omdat niets echter is voor mij om te doen, ik mijn tijd zodanig wil besteden, omdat ik zei dat ik het ging doen en omdat het kan. Het is ook een soort van coming out. Ik neem abstracte concepten, zoals de spirituele levensboom en andere theoretische werken mee in de evolutie van het leven. Van duisternis naar licht; kruisiging naar opstanding; illusies naar waarheid, angst naar liefde, oordeel naar rust, of hoe je het ook liever wilt zien. Ook is er iets grootser aan de hand. Het gaat niet meer alleen om een persoonlijk verhaal, maar om wereldwijde doelstellingen van zuivering en transitie. Het gaat om naar een volgend niveau te gaan als geheel, zodat bepaalde patronen niet meer voorkomen en mechanismen die geen doel meer dienen, ontsleuteld worden. Later in 2018 volgt het boek Levende sierlijkheid en kunnen mensen het zelf uitproberen.

Waar kun je mij en mijn werk zien in 2018? Alle details via http://dinaperla.com.

Wat betekenen de woorden “Passie Pensioneert Nooit” voor mij? Geestelijke vitaliteit.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Elke schrijver, dus maakt niet uit welke. Schrijvers zijn nodig en voor mij heilig.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Zie http://dinaperla.com.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s