Passie Pensioneert Nooit voor Melanie Leeflang

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik vind mijn passie vooral in het maken van nieuwe dingen, het begin van elk nieuw project vind ik super spannend en doodeng tegelijkertijd. Een proces kan soms echt verschrikkelijk zijn en uiteindelijk kan er iets heel moois ontstaan. Het loopt nooit zoals je denkt dat het zal lopen en dat vind ik zo leuk. Daarnaast ben ik ook gewoon verslaafd aan het gevoel van optreden en de adrenaline die daarbij komt kijken. Tijdens en na het spelen dan heb ik altijd het gevoel dat alles even klopt.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat ik op sommige momenten totaal niet bezig hoef te zijn met met de vraag ‘’of ik wel gelukkig ben’’. Dan ben ik denk ik het gelukkigst. Ik kan lang en veel nadenken maar het heeft me nooit veel opgeleverd.

Wat is mijn grootste angst? Dat het allemaal maar een grap was.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat eigenlijk niemand precies doet wat ik doe en dat ik nooit precies doe wat iemand anders doet. Het is iets wat ik altijd bij me draag, mijn stem en lichaam kan ik altijd en overal inzetten. Dat alles met jezelf te maken heeft en uit jezelf kan komen. Het kan soms iets heel egoïstisch hebben. Maar het is ook een soort positief egoïsme omdat je er andere mensen ook blij mee kunt maken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kom bijna altijd te laat en vergeet afspraken.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil heel veel tegelijk op hetzelfde moment en nu meteen. Ik raak ook snel uitgekeken op dingen.

Wanneer zou ik liegen? Ik ben best wel eerlijk. Maar de waarheid een beetje verdraaien kan soms best handig zijn om iets voor elkaar te krijgen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Susanne Sundfør, een Noorse singer-songwriter. De eerste keer dat ik haar muziek luisterde vond ik echt magisch. Ik zou het omschrijven als een soort dromerige synth-pop, soms een beetje weird, met hele mooie poëtische teksten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De constante beoordeling door mijzelf en anderen. Geduld hebben. Veel geduld.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik denk nu. Ik heb net mijn opleiding aan het conservatorium afgerond en als ik kijk wat ik nu kan in vergelijking met vier jaar geleden ben ik daar zeker blij mee. Ik heb heel veel geleerd en heb nu eindelijk de vrijheid om dat allemaal toe te passen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik denk dat je soms je plezier in je werkt kun kwijtraken en dat kan heel frustrerend zijn. Als je ergens bijvoorbeeld heel technisch mee bezig bent. Maar als je terug gaat naar waar je passie voor jou begonnen is, jouw bron, dan vind je denk ik altijd dat plezier weer terug. Het lijkt me echt vreselijk om een 9-17:00 baan te hebben waar ik mijn tijd moet uitzitten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niks denk ik. Ik zou alleen maar ontevredener worden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het afstuderen aan het conservatorium en de projecten die ik daar gedaan heb. Bijvoorbeeld mijn stages bij muziektheatercollectieven, maar ook mijn eigen solo die ik in een club heb gespeeld.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik vind België en Berlijn heel leuk qua kunst en cultuur. Tot nu toe vermaak ik me trouwens ook wel in Nederland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik ben niet heel materialistisch, maar sinds ik een vaatwasser heb is de kwaliteit van mijn leven sterk verbeterd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan soms eenzelfde verhaal drie keer vol enthousiasme tegen eenzelfde persoon vertellen zonder dat ik het door heb.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?  Op de fiets

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In het park. En stiekem houd ik ook echt van Sumo. Een paar keer per jaar ordinair volvreten met sushi kan best lekker zijn.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De mythe van Sisyphus geschreven door Albert Camus. Sisyphus is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij kwam in opstand tegen de goden en kreeg daarvoor de meest zware straf opgelegd: zinloosheid. Hij is gedoemd eeuwig een rots de berg op te duwen, te zien hoe deze weer naar beneden rolt en opnieuw te beginnen. Al met al, de mythe van Sisyphus gaat er heel erg over dat je de vervulling niet moet zoeken in het eindpunt (of terwijl, de rots bovenaan de berg krijgen). De rots zal toch telkens weer naar beneden vallen. Na het lezen van dit boek heb ik veel nagedacht en naar aanleiding van deze gedachte heb ik in januari een performance gemaakt in een club voor mijn afstuderen, genaamd Club Sisyphus. Het verhaal gaat voor mij heel erg over de eeuwige zoektocht naar vervulling en het steeds maar in de leegte terecht komen. Ik begin ergens aan, er is een fantasie en daaruit ontstaat een verwachting. Die verwachting probeer ik na te streven in de hoop dat ik daardoor vervuld wordt. Maar hoe harder ik werk, hoe meer ik bij mijn doel kom, hoe dichter ik bij de leegte kom. En na de leegte moet ik altijd weer opnieuw beginnen. Zodra ik B bereikt heb ben ik weer terug bij A. Het maakt mij er ook bewust van dat ik keihard moet genieten van het feit dat ik dit mag en kan doen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Zie bovenstaande. Ik zou wel weer meer willen lezen dit jaar. Tips zijn altijd welkom.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Daar wil ik nog helemaal niet over nadenken! Dan noem ik wel een lijstje van mijn favo artiesten: Susanne Sundfør, Jenny Hval, Bon Iver, AURORA,DIE ANTWOORD, Tori Amos, James Blake, Fatima Yamaha, Kate Tempest, SX, Thomas Azier, Radiohead, Massive Attack, Douglas Dare, Eefje de Visser, Moss, Nadine Shah, Joni Mitchell, Camille, London Grammar, Kate Bush, Kimbra, Fever Ray, Dirty Leaks, PJ Harvey, Bjork, Ane Brun, Agnes Obel, Florence + The machine, Kate Boy, J. Bernardt, MØ, MY BABY, Asgeir.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Die vent uit Untouchable. Ik moet echt huilen als ik hem zie.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mees Christeller. Zij is een fantastische regisseuse, speler en coach. Ik heb dit jaar mijn afstudeervoorstelling met haar mogen maken. Ze is een super inspirerend, lief en grappig persoon om mee te werken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Lion is echt een van de mooiste films die ik in tijden heb gezien. De meest fascinerende film die ik laatst heb gezien is Split, dat gaat over een man met 23 verschillende persoonlijkheden. Ik zou de film trouwens maar tot 3 kwart kijken, want het einde is stom. Verder zijn de films van Felix van Groeningen, Denis Villeneuve en Alex van Warmerdam ook aanraders.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het lijkt me wel chill om geld te hebben om een eigen voorstelling te kunnen maken en daarnaast ook nog een huis te hebben en geld voor eten en drinken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De hoofdrol natuurlijk. (Haha leuk)

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk toch wel Ruby van de Watering. Zij is een vriendin van mij en is dit jaar afgestudeerd aan het KASK in Gent, richting film. We zijn tegelijktijdig begonnen met onze kunststudie en hebben regelmatig zinnen als ‘’ ik haat kunst’’ en ‘’ik word gewoon dik en kapper’’ gedeeld. Gelukkig zijn we nu beiden klaar en kunnen we alles wat beter in perspectief zien.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Samen met een aantal vrienden die ook bijna allemaal afgestudeerd zijn aan een kunstopleiding. Bijvoorbeeld de filmacademie of de toneelschool. Tijdens mijn schoolperiode had ik daar niet veel tijd voor en ik vind cross-over projecten altijd superleuk.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ga in september voor een paar maanden op reis. Ik heb nog even geen zin in grote verantwoordelijke projecten

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik speel deze zomer nog met mijn band DIRTY LEAKS op Theaterfestival de Parade. 17 augustus staan we nog in Amsterdam.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ruby van de Watering

Hoe kun jij contact met mij opnemen.

Zoek me op op facebook! Ik hou van koffie.

Via email _melanie@live.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s