Passie Pensioneert Nooit voor Lennert Kemper

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mensen helpen, inspireren en blij maken. Daar heb ik altijd een natuurlijke drang toe gevoeld. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een rasecht mensen mens ben. Anderen zien groeien door mijn input krijg ik een enorme kick van, des te meer omdat ik zelf ook de nodige struikelblokken heb moeten overwinnen heb in mijn leven. Het feit dat ik dat mag doen en ook nog eens mijn passie voor muziek en de gitaar mag overdragen aan anderen, beschouw ik als een groot voorrecht.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Elke dag doen waar ik plezier in heb en voldoening uit haal, zoveel mogelijk verschillende mensen leren kennen en een schat aan ervaringen opdoen waar ik op mijn oude dag nostalgisch op kan terugkijken.

Wat is mijn grootste angst? Niet meer kunnen doen wat ik doe door iets buiten mijn controle om.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zie mijn antwoord op vraag 1. Ook het feit dat ik de vrijheid heb om de inhoud van bijvoorbeeld mijn lessen te bepalen en ik niet vanuit gedateerde methodes hoef te werken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik een lichtelijke controlfreak ben en vaak dingen overdenk.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik snel het overzicht kwijtraak van dingen. Dit komt voort uit mijn lichte vorm van dyspraxie die op mijn vijftiende vastgesteld is. Daarnaast ben ik perfectionistisch, laat ik niet makkelijk los en ben soms emotioneel te veel betrokken bij mijn werk. Ook trek ik soms te snel conclusies zonder een bepaalde situatie rationeel te bekijken. Kortom, ik ben verre van perfect en heb nog zat te leren!

Wanneer zou ik liegen? Ik ben geen leugenaar, maar als een leugentje om bestwil pijn en leed kan besparen bij wie dan ook, dan moet dat in mijn ogen kunnen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Te veel om op te noemen! Ik haal inspiratie uit veel verschillende bronnen. Met de ontwikkeling die het internet de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is dit dan ook stukken makkelijker geworden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratieve rompslomp. In de kunst- en cultuursector werkt men al snel als zzp’er of als freelancer, wat veel voordelen heeft, maar ook nadelen die niemand je vertelt, zoals bijvoorbeeld het zelf moeten opbouwen van pensioen (haha, de ironie!), inkomen bij arbeidsongeschiktheid of ziekte en andere onzekere zaken. Dat zijn dingen waar men wel degelijk rekening mee moet houden als je voor jezelf begint.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik zou geen specifiek moment kunnen noemen, maar over het algemeen word ik erg gelukkig als ik een geslaagd eindresultaat waar zowel ikzelf als anderen blij van worden aan het einde van een project.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat zolang je doet waar je van houdt, je de hectiek van het werkende leven beter aankan dan wanneer je dat niet doet, omdat het dan niet als werken aanvoelt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat geduldiger willen worden en wat meer leren loslaten. Ik heb snel de neiging om me dingen persoonlijk aan te trekken, omdat ik in mijn werk nogal perfectionistisch ben. Dat mag wel wat minder en het wat meer “laten gebeuren”. Ook zou ik meer risico’s willen durven nemen. Als starter zijnde staat mijn professionele loopbaan nog in de kinderschoenen, maar dat betekent dat er dus nog heel veel uit te halen valt en er talloze nog onbenutte kansen liggen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Poe, zoveel! De afgelopen vijf jaar heb ik mogen genieten van een aantal bescheiden succesjes waar ik erg trots op ben; het mogen lesgeven op twee muziekscholen, mijn eigen lespraktijk die gestaag aan het groeien is, het uitbrengen van de eerste cd met mijn band ReSolve in 2015 via platenlabel Layered Reality Productions, mijn eerste buitenlandse mini-tour met de Kristoffer Gildenlöw Band in 2016 en op ProgPower Europe spelen met TDW & Dreamwalkers Inc. Alles bij elkaar mag ik niet klagen voor een jong ventje als ik!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Enerzijds zit ik prima op mijn plek hier in Nederland, anderzijds weet ik dat er nog zo veel meer te zien en te ontdekken is in de wereld. Dit weet ik uit ervaring, doordat ik als kind ook in het buitenland heb gewoond. Of ik voor langere tijd zou emigreren weet ik niet, maar wellicht ooit tijdelijk, puur voor de ervaring.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? In materiële zin mijn gitaren, in emotionele zin mijn vrienden en familie die altijd achter me staan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn dyspraxie. Het zorgt soms voor komische momenten. De rest kun je beter aan anderen vragen!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het parkje in Voorburg-Noord, waar ik vroeger dagelijks met de hond liep.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? De Fiddler in Den Haag. Een Engelse pub die mijn vriendin en ik hebben omgedoopt tot onze stamkroeg.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees bijna nooit boeken, maar ‘1984’ van George Orwell vond ik erg indrukwekkend om te lezen. Dat boek heeft me geleerd dat niet alles is wat het lijkt, je altijd voor jezelf en kritisch moet blijven nadenken en vooral je eigen pad moet blijven volgen als je voor ultiem geluk wilt gaan in het leven. Dat je af en toe juist tegen de stroom in moet gaan en de niet-gebaande paden moet bewandelen. Qua Nederlandse boeken vond ik ‘Joe Speedboot’ van Tommy Wieringa erg sterk, omdat als zelfs een verlamde jongen in een rolstoel zijn droom kan verwezenlijken, iedereen het kan. Dat motiveert.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? George Orwell, Tommy Wieringa en Dan Brown. Ook de columns van Youp van ’t Hek en de stukjes van Herman Finkers zijn altijd meesterlijk.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Heel lastig, omdat ik zo veel mooi vind. Ik denk dat ik dan toch zou kiezen voor mijn favoriete conceptalbums: ‘The Wall’ van Pink Floyd, ‘Metropolis pt. II: Scenes from a Memory’ van Dream Theater en ‘The Human Equation’ van Ayreon.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders. Alleen al het feit dat ze van een gecompliceerd kind als ik een enigszins goed en beschaafd mens hebben weten te maken heb ik diep respect voor, haha! Ook het feit dat ze me altijd door dik en dun gesteund hebben in alles wat ik doe – en dat nog steeds doen – neem ik nooit voor lief.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘Forrest Gump’, met o.a. mijn favoriete acteur Tom Hanks. Dat zelfs een zwakbegaafde man uit de beruchte “southern states” van de VS allerlei gekkigheid meemaakt in zijn leven staat in mijn ogen perfect symbool voor hoe bizar het leven kan lopen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Je geen zorgen meer hoeven te maken over geld, je eigen gang kunnen gaan en je dromen najagen. Bijna een utopisch beeld, zou je kunnen zeggen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst – en daarmee bedoel ik specifiek muziek – IS mijn leven en werk!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Sponsoren heb ik niet. Ik zou ook niet één specifieke persoon kunnen aanwijzen als grootste fan of partner in crime, maar er zijn wel een aantal belangrijke mensen aan wie ik mijn huidige, bescheiden succes mede te danken heb.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Geen specifiek iemand, maar ik hoop mijn netwerk nog verder te kunnen uitbreiden en nieuwe waardevolle contacten op te doen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? 2017 heeft nog maar weinig in petto. Wél wordt er gewerkt aan een toer met TDW & Dreamwalkers Inc. voor volgend jaar. Daar kijk ik enorm naar uit! Ook ben ik op dit moment bezig met het opzetten van diverse groepslessen, workshops en cursussen, waar ik eindelijk de juiste samenwerkingspartners voor heb gevonden. Dit zijn dingen waar ik erg naar uitkijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Er zijn er nog zoveel die ik ontmoeten wil!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Daar mag ik helaas niet zo veel over verklappen, omdat het allemaal nog ontwikkeling is. Mensen mogen me uiteraard altijd benaderen voor een leuk gesprek!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Søren Ballegaard of Stijn Donders. De passie waarmee die mannen hun vak uitoefenen is aanstekelijk!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn website: http://www.lennertkemper.nl of via Facebook zijn het makkelijkst.

Boodschap van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit 

Fantaseer jij een goed deel van jouw tijd over een nieuwe creatieve loopbaan? Verlang jij naar een job die meer inspiratie biedt, meer vrijheid of wil je het gewoon uit proberen om voor jezelf te werken?  Stel je voor dat je een Proefrit kon maken in de job of onderneming van jouw dromen? Volledig zonder risico’s? Dat kan! Proefrit in jouw Droomjob, gelanceerd door Peter de Kuster, biedt de kans om meer dan 175 unieke creatieve loopbanen en ondernemingen uit te proberen.

Proefrit in jouw Droomjob reizigers besteden een paar uur of één tot drie dagen met één van de duizenden creatieve professionals die deelnemen aan Passie Pensioneert Nooit in Nederland of The Hero’s Journey/The Heroine’s Journey wereldwijd. Gepassioneerde en gecommitteerde mentoren die volledig opgaan in hun droomjob. Van fashion designers tot filmproducers, schrijvers, musici, kunstenaars tot galeriehouders en booking agents. Met mentoren in meer dan 30 landen en nieuwe die er elke dag bijkomen lijken de mogelijkheden oneindig.

De prijs van Proefrit in jouw Droomjob varieert tussen enkele honderden euro’s voor een paar uur tot Euro 2.995 voor een paar dagen,  maar 95% is ongeveer Euro 899 voor een dag van mentorship.  Dat is zeker goedkoper dan veel trainingen en coaching trajecten en de investering kan je in een professie laten belanden waar je zo van houdt dat elke dag voelt als een vakantie. Waar je nooit van wil pensioneren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s