Passie Pensioneert Nooit voor Sherina Leerdam

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is verhalen vertellen. Van jongs af aan speelde ik samen met mijn buurjongen dat we eigen talkshow hadden. Hij was de cameraman en ik de host. Op zoek gaan naar bijzondere verhalen, alles uitpluizen en dit vastleggen op camera vind ik het leukste wat er is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een goede gezondheid voor mijn naasten vind ik het allerbelangrijkste. Daarnaast is mijn ultiem geluk om elke dag op te staan en met plezier je werk te doen. Dan voelt het ook niet echt als werk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik spijt krijg van de dingen die ik niet gedaan heb, maar wel graag wilde doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik op plekken kom waar ik normaal nooit zou komen. Als journalist gaan er deuren voor je open die voor anderen gesloten blijven. Ook vind ik het geweldig dat ik de meest uiteenlopende mensen mag interviewen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan soms nogal koppig zijn . Ik weet wat ik wil en hoe ik het wil. Ik zou het zelf niet helemaal omschrijven als koppig, maar als doelgericht en een tikkeltje eigenwijs.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben iemand die veel plannen en ideeën heeft. Doordat ik zoveel ideeën heb, kan het nog wel eens gebeuren dat er niets van terecht komt. Maar gelukkig kan ik ook wel weer goed plannen.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg nooit 😉

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Oprah Winfrey. Ze is helaas niet meer op tv te zien met haar eigen talkshow, maar nog steeds zie ik haar als een voorbeeld. Als zwarte vrouw heeft ze laten zien wat je met hard werken kunt bereiken in de media die voornamelijk nog steeds wit is.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat anderen altijd een mening over je hebben. Zeker in tijden van social media is het nog makkelijker geworden om je mening en kritiek te uiten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu. Ik ben momenteel bezig met het maken van een documentaire. Een eigen idee wat ik zelf heb uitgewerkt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je altijd doet wat je leuk vindt, zal dit nooit vervelen en hoef je hier ook niet eerder mee te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Misschien iets minder koppig zijn…

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De korte documentaire waar ik momenteel mee bezig ben. Op mijn Facebook– en Instagram account kunnen jullie hiervan op de hoogte blijven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Nederland omdat hier alles over het algemeen goed geregeld is en mijn familie en vrienden hier zijn. Ik zou wel zo vaak mogelijk willen reizen voor mijn werk en dan natuurlijk naar warme landen. Zuid- Amerika staat hoog op mijn lijstje.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Familie, hoewel dit niet echt een bezitting is.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn doorzettingsvermogen en creativiteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de bankjes langs de Maas in Rotterdam. Het uitzicht is hier prachtig en hier krijg ik dan ook inspiratie van.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In de Rotterdamse Witte de Withstraat. Het bruist hier van de gezellige eet- en drinktentjes.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het lezen van boeken is niet een van mijn favoriete bezigheden. Ik lees vaker kranten en kijk graag films.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik vind de boeken van Stephen King en J.K.Rowling nog steeds erg goed.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Iets vrolijks.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Harry Potter.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Heel cliché, maar toch echt mijn moeder.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? 12 Years a Slave. Een ontroerende en tragische film over de geschiedenis van zwarte Amerikaanse slaven.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat er geen remmen zijn en mijn creativiteit op z`n beloop mag laten. FEEST

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik heb jarenlang als hobbyist op de theaterschool gezeten. Ik heb hier een stukje culturele opvoeding en vaardigheden meegekregen die mij de rest van mijn leven zullen bijblijven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn familie

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met documentairemaakster Jessica Jongerius. Zij maakt documentaires die in hetzelfde interessegebied liggen als dat van mij.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De première van mijn documentaire ‘Natural Hair’.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017  Jessica Jongerius.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Hopelijk in Rotterdamse filmhuizen en sowieso online.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Sigmara Gijsbertha. Jonge ondernemer en oprichter van de Facebookpagina My Fabulous Outfits

Hoe kun jij contact met mij leggen? Via Facebook of si.leerdam@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s