Passie Pensioneert Nooit voor Eduard Schaepman

Wat is mijn grootste passie?  Mijn grootste passie… Mensen, sporten, stammen, inspireren, verbinden… Dan kies ik toch voor mensen. Ik vind het heerlijk om mensen te leren kennen, naar ze te luisteren en hun verhaal te horen. Naar mijn idee kun je niemand haten als je de tijd neemt voor elkaar.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Familie! Ik ben een echte familieman. Ik vind het heerlijk om thuis te komen, mijn vrouw en kinderen in de armen te nemen en te luisteren naar wat ze allemaal hebben meegemaakt. Op zaterdag bij hun hockey en voetbalwedstrijden aanwezig te zijn, in de avonden met mijn vrouw na te praten. Dat is ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat een van mijn dierbaren iets overkomt…

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Inspireren! Ik vind het heerlijk om presentaties te geven, of ‘spreekbeurten’ zoals ik ze zelf altijd noem. Hoe je een groep mensen kunt laten dansen als de Masaï, of neuzen zoals de Maori, en daarna alleen maar stralende gezichten ziet: ik vind het geweldig.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms wil ik te veel. Dan word ik zó enthousiast, dat ik wel tien dingen tegelijk wil doen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil… die heb ik al gehad! Inmiddels heb ik geleerd dat ontspanning, tijd voor jezelf (in mijn geval sporten) heel belangrijk is.

Wanneer zou ik liegen? Waarom zou ik liegen? Eerlijk zijn levert het meeste op.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb niet echt een rolmodel, ik leer elke dag opnieuw, eigenlijk van iedereen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Klinkt misschien gek, maar telefoons… Kijk elkaar nou eens in de poppetjes van de ogen, en praat eens met elkaar in het echte leven. Niet via de mobiel!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De opening van Tribes Eindhoven natuurlijk. De eerste vestiging van mijn geesteskind, een groot feest en de aftrap van het Tribes concept.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je ergens een passie voor hebt, blijf je die houden en zal je nooit écht pensioneren!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben best een beetje ijdel, dus misschien iets voller haar op mijn hoofd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Tribes. Mijn eigen geesteskind, mijn concept en het loopt heel erg goed. De community komt tot leven, Tribes members weten elkaar te vinden en vragen elkaar om hulp.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Waarom zou je iets veranderen waar je heel bij mee bent? Ik zou dit leven gewoon weer over willen doen!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op de fiets! Tijdens het wielrennen kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken, en juist dan, als je ergens even niet over denkt, komen de goede ideeën vaak vanzelf.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Mijn favoriete bruine kroeg; het ‘clubhuis’, oftewel Moeke Spijkstra in Blaricum. Hier heb ik ook veel goede zakengesprekken gehad, van sollicitaties tot brainstormsessies met ons reclamebureau.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mogen het er ook 4 zijn? Mijn vrouw en kinderen, waarvan de twee oudste allebei hun spreekbeurten over hun favoriete stam hebben gehouden. En natuurlijk mijn mede-founders, Jasper Bekkering en Alain Brossé, zonder wie ik dit avontuur nooit had kunnen volbrengen.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met alle nieuwe leden van de Tribes familie! We zijn enorm aan het groeien, zijn ook nu weer op zoek naar nieuwe mensen en ik vind het geweldig om met iedereen kennis te maken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Elke nieuwe vestiging is weer een feestje op zich (en dat maken we er dan ook echt van), dit jaar hebben we in ieder geval Tribes Utrecht Centraal Station nog op de planning, maar we gaan heel snel, dus wie weet volgen er wel meer.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Een rolmodel? Mag het ook mijn favoriete zangeres, Amy Winehouse, zijn? Wat een gouden strot had zij. Haar zou ik nou nog eens een keer willen horen zingen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nee natuurlijk niet! Passie pensioneert nooit, toch?

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt me mailen, Eduard@Tribes.nl, maar ik zit ook op social media. Of kijk op Tribes.nl voor meer informatie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s