Passie Pensioneert Nooit voor Leon van Corven

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Toveren. Met woorden. Op een strandmatje, omringd door talloze zonaanbidders. In een leunstoel, onder de appelboom in m’n tuin. Aan een oude tafel, op de zolder van een 15e eeuwse pelgrimsherberg. Overal waar de inspiratie zich aandient. Hoewel, die altijd wel is op te roepen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Doen wat ik wil. Op elk moment. In volle vrijheid. Plezier putten uit de dingen die zich rondom me heen aandienen. In alle rust daar gaan waar ik wil, zonder dwang. Actief, passief. Hoe het uitkomt; hoe de wind waait.

Wat is mijn grootste angst? Vervallen in een staat van mensonwaardig bestaan, waarbij ik zelf geen invloed meer kan hebben op mijn dagelijkse denken en doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik mijn werk zie als ‘schrijver’, dan de onuitputtelijke vrijheid om leven, doen, laten en gevoelens vorm te geven in woorden, waaraan ik ultieme waarde hecht.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Die mogen anderen voor mij bepalen. Natuurlijk zie ik mezelf dingen doen die voor verbetering vatbaar zijn. Veelal door noodgedwongen mee in de pas te moeten lopen met de maatschappelijk aanvaarde normen. Ja, misschien is die neiging tot aanpassing wel mijn minst aantrekkelijke eigenschap…

Wat is mijn grootste valkuil? Daar ben ik uit aan het kruipen. Jaren geleden viel ik er in, toen ik dacht dat aanzien en een maatschappelijke positie zaken waren om na te streven. Ik krabbel nu naar de rand en bereid de stap voor naar vrijheid van leven en handelen.

Wanneer zou ik liegen? Als dat het leven van mijn geliefden zou redden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik ben niet zo’n bewonderaar. In mijn dubbele professie (copywriter en dichter) valt er wat betreft het eerste vak al helemaal niets te bewonderen (wel te waarderen) en als dichter stel ik iedere collega op hetzelfde niveau.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De momenten dat ik in de verdediging moet. Niet zozeer op zakelijk of organisatorisch gebied (daarin zijn velen stukken beter dan ik), maar vooral als zelfbenoemde deskundigen oordelen over creatieve processen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Altijd geweest. Toen, daar. Hier, nu.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Opent een box van ongebreideld optimisme. Alsof de eeuwigheid bestaat. Toont de zin aan van wat je doet. Geeft hoop, maar verwijst, in een achterliggend besef, ook naar het moment dat het ‘ooit’ over is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Waarom zou ik iets aan mezelf willen veranderen?

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Meer dan dertig jaar, telkens opnieuw, in duizendvoud, zorgen voor unieke ideeën.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Over de hele wereld.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn leven, met mijn geliefden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Stuurloos gestructureerd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ideeën zijn niet gebonden aan tijd en plaats. Ze worden bepaald door vragen, mensen en momenten.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Favoriete plekken wijzen op geremdheid. Laat me ze telkens weer ontdekken!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Boeken hebben mijn leven beïnvloed! En hoe!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Alle goede schrijvers.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op Spotify breid ik dagelijks mijn afspeellijst ‘To Remember’ uit. Zet die maar aan.

Wie is mijn held of heldin in fictie? De brave soldaat Švejk

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn geliefden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Midnight Cowboy.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Sinds jaar en dag een niet na te streven utopie.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Geen merkbare rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Zover ik weet, is die er geen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met mijn vrienden.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Weggaan. De geplande reis maken. Opnieuw, zoals in 2015 naar Santiago de Compostela. Me opnieuw laten inspireren door de weg, de mensen, de ontmoetingen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Niet specifiek in mijn professie. Gewoon mensen ontmoeten is al voldoende.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik ben in augustus en september ‘ergens’ te ontmoeten op de ‘oude wegen’ in Frankrijk en op de Camino del Norte en Camino Primitivo in Noord-Spanje. Mijn werk is te lezen in de dichtbundel ‘GAAN – Een poëtische zoektocht naar Santiago de Comostela’.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Daar zijn er teveel van. Ze weten het alleen zelf niet.

Hoe kun jij contact met mij leggen? Wil je me volgen op mijn reis naar Santiago de Compostela, dan kan dat via de Facebookpagina ‘Lets go to Santiago’.
Contact: 3coleon@gmail.com

Over mijn reis in 2015 naar Santiago de Compostela heb ik een dichtbundel gepubliceerd. Die is hier verkrijgbaar bij bol.com 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s