Passie Pensioneert Nooit voor Tanya Zeeman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het ontwerpen van modellen, het experimenteren met vormen. Mijn product onder mijn handen vorm zie krijgen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij het alledaagse. Werken en prettig samenleven met de mensen om mij heen.

Wat is mijn grootste angst? Heb ik eigenlijk niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd het meest van maken.maken en nog eens maken van tassen van leer.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan weleens in de verdediging schieten als mensen niet de kwaliteit zien van mijn werk of er slordig mee om gaan

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel willen doen in te weinig tijd.

Wanneer zou ik liegen? Volgens mij hoef je niet te liegen. Lichaamstaal laat je door de mand vallen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De tassenontwerpster Hester van Eeghen vind ik een voorbeeld voor mij.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Verkopen vind ik lastig. Mensen moeten de kwaliteit van mijn werk zien en als dat niet zo is dan maar niet.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In mijn atelier in Velp ben ik het gelukkigst als ik zonder deadlines aan het werk ben.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij betekent het dat ik ook na mijn pensioengerechtigde leeftijd zal doorgaan met het ontwerpen en maken van leren hand-, werk- en reistassen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben redelijk tevreden met mijzelf.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik eigenlijk alles wat ik in mijn hoofd heb kan maken met mijn eigen handen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In mijn eigen atelier in Velp, waar ik ook woon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Vakmatig ben ik heel blij met mijn nieuwe Durkopf-Adler, een fijne industriemachine, met de ruimte in mijn atelier, privé ben ik heel blij met mijn twee honden Gaia en Puck.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mensen vinden mij aardig, vrolijk en houden van mijn humor.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Als tiener las ik alles van Louis Couperus, geweldig! Als dertiger de Russische bibliotheek, Tolstoi, Gogol. Als veertiger ben ik beïnvloed door de zogenaamde vrouwenliteratuur.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Simon Vestdijk, Donna Tartt, Nelleke Noordervliet.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Daar ben ik nog niet mee bezig, heb ik nog geen tijd voor gehad.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De mannen en vrouwen die in opstand komen in landen waar dictatuur is.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Les Uns et les Autres, duurt meer dan drie uur. De maker is Claude Lelouch.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat dit waar is. Als ik geen behoorlijke financiële situatie zou hebben moet ik concessies doen aan kwaliteit en afwerking van mijn tassen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ga vaak naar musea overal in ons land. Koop af en toe een boek over kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan is mijn lief Theo.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Kan niet iemand bedenken, ik werk graag alleen in mijn atelier met de radio op 1.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk uit naar de Nationale Textiel en Vezel Manifestatie in de grote kerk in Doesburg op 30 september. Dit is de enige beurs waar ik met mijn tassen/leer sta.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. De voor mij belangrijke mensen heb ik al eens ontmoet, schoenmaker Jan Janssen, René van der Berg, Hester van Eeghen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij zien werken en mijn tassen bewonderen in mijn atelier aan de Beekhuizenseweg 1A in Velp (bij Arnhem) , je bent welkom op mijn Open Dagen (zie Nieuwsbrief) en op de Nationale Textiel en Vezel Manifestatie in Doesburg.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik ben altijd benieuwd naar de verhalen van René van der Berg schoenmaker. Hij maakt schoenen voor celebreties.

Hoe kun jij contact met mij leggen? Via mijn website www.tassenvantanya.nl en via mijn bedrijfspagina op www.facebook.nl/tassenvantanya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s