Passie Pensioneert Nooit voor Corno van den Berg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als reisjournalist kom je overal. Ik heb een grote interesse in de wereld, de mensen en moeder natuur. Die, naarmate je meer
weet, alleen maar groter lijkt te worden. Ik ben opgeleid als journalist, maar merk meer en meer dat fotografie (en video) mijn ding is. Het vastleggen van een
bestemming, een groep mensen, de sfeer in beeld is intrigerend, uitdagend en een constante motivatie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is op een positieve manier verrast worden en dat je voelt in je hele lijf. Je maakt iets mee wat zo bijzonder is, dat je er
stil van wordt en intens geniet. Ik had het bijvoorbeeld vorig jaar bij de menselijke toerens van Tarragona een toren maken waar mensen op elkaar klimmen. Ik stond er middenin en kreeg kippenvel.

Wat is mijn grootste angst? Te falen, vooral voor mijzelf. Misschien leg ik de lat soms wel wat te hoog voor mezelf. Maar ja, als het lukt is dat extra fijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zelf op pad gaan, zelf dingen ontdekken en dan te laten zien op mijn website en Facebook. En dan zien dat het mensen inspireert.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan redelijk egocentrisch zijn. Wat voor mijn werk goed is, maar in het dagelijkse leven minder.

Wat is mijn grootste valkuil? Maar door te blijven werken… En niet genoeg genieten van de bijzondere momenten.

Wanneer zou ik liegen? Als ik erg onzeker ben. Terwijl het helemaal niet nodig is, maar het is een soort vluchtmechanisme.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Mensen die anders zijn. Zoals Tom Waes, die andere reisprogramma’s maakt dan we al kennen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? In vliegtuigen zitten… Echt een noodzakelijk kwaad.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik zelf dingen ontdek en dit alleen meemaak. Al deel ik het graag, maar die kleine gelukmomentjes zijn top.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Klopt, nu maar hopen dat mijn gezondheid er hetzelfde erover denkt…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets minder eigenwijs zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een eigen businessmodel gecreëerd voor mijn website. En daar nu van kunnen leven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Lang heb ik gedacht dat ik in Afrika of Zuid-Amerika zou willen wonen. Die fase is voorbij. Nu ben ik blij met de mix van een thuis in Nederland en een veel reizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezonde interesse in de wereld.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In een kroeg met vrienden. Welke kroeg maakt niet uit, de vrienden wel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Aan de grachten van Utrecht, lekker buiten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle reisboeken van Redmond O’Hanlon, die kennis van mens en dier mixt met humor op een manier dat je nieuwsgierig glimlachend verder leest. Mede hierdoor ben ik ook reisverhalen
gaan schrijven. En probeer ik ook humor er in te vlechten.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Dat zou muziek moeten zijn waar ik blij van word, dus vooral dansmuziek. Maar het zal waarschijnlijk eindigen met een grote klap, dus ook wat stevigers….

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Sir David Attenborough; hij liet als eerste de schoonheid van onze aarde zien. En nu nog, nog altijd met dezelfde passie. En iedereen die zich inzet voor onze wereld.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? An Uncovenient Truth van Al Gore. Toen deze film in 2006 uit leek het even alsof ‘we’ met zijn allen echt iets onze toekomst gingen denken. Maar het werd daarna opvallend rustig. Helaas.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Niet zoveel. Volgens mij moet je je eigen vrijheid zelf creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik kom op mijn reizen veel kunst tegen. Mijn huis staat er letterlijk vol mee. Dus moet ik nu heel vaak doorlopen als ik weer wat
moois zie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat was mijn vader, die me vanaf dag één steunde al had hij geen idee wat ik precies deed in het buitenland…

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik heb een nieuw concept op de website, waarbij je je eigen Bucket List kunt maken. Je kunt dus allerlei tips van mij op je
eigen lijst zetten. En zo je Bucket List reis maken. Dit heb ik zelf net gedaan in Noorwegen en ga dit ook nog doen in de Verenigde Staten. Hier kijk ik erg naar uit.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik sta elk jaar op de Vakantiebeurs in Utrecht. Maar het beste natuurlijk op Droomplekken.nl of op de Facebookpagina van Droomplekken.nl.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Cynthia Ashof van Treasury Travel.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Het liefst via mail op corno@droomplekken.nl, deze lees ik waar ik
ook ben

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s