Passie Pensioneert Nooit voor Emilie Houben

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Fotografie loopt als een rode draad door mijn leven. Ik durfde pas op ‘latere’ leeftijd deze passie te volgen. Overal waar ik ben, zie ik schoonheid in het alledaagse. Ik ben dankbaar met ‘andere ogen’ de
wereld te kunnen zien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mooie herinneringen maken met familie en vrienden. Veel reizen met mijn gezin. We leven in een democratie, we voelen ons vrij en we zijn gezond, dat is rijkdom. Onze kinderen gelukkig zien.

Wat is mijn grootste angst? Mijn kinderen verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Wanneer ik met mijn camera rondloop, ben ik mindful bezig. Genieten van het hier en nu terwijl ik de kans krijg mooie foto’s te
maken tijdens iedere ‘reis’. Dat kan dichtbij huis zijn of ver weg.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan onzeker zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Diezelfde onzekerheid.

Wanneer zou ik liegen? Als het geen belangrijke kwesties zijn en ik iemand liever een goed gevoel geef dan andersom.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het
meeste? Bewonderen vind ik een te heftig woord. Ik waardeer het werk van
Steve Mc Curry enorm.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Zodra ik met mijn camera de deur uit stap, ben ik gelukkig. Er is niet een specifiek moment.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik geniet iedere dag van mijn werk. Ik kan me niet voorstellen dat ik er mee zal stoppen. Ik fotografeer met heel mijn hart en hoe bijzonder is het om dat te kunnen uitstralen naar je klanten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben ok zoals ik ben. Dat heeft het leven me wel geleerd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb op verschillende locaties geëxposeerd, verkoop wereldwijd aan privé en zakelijke klanten. Ik werk nu samen met een internationaal platform uit Hong Kong. Mijn prestatie is dat ik doe wat
ik leuk vind. Dus bij het afdrukken van een foto voel ik me net zo ‘groots’ als bij het verkopen van een werk op een expositie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Wij wonen na 8 jaar Singapore sinds 2 jaar weer in Nederland. Nu blijven we voorlopig in Nederland vanwege het fijne leven voor de kinderen hier. We willen ook graag dat ze hun eigen vaderland leren
kennen en zich ergens altijd thuis kunnen voelen. Werken kan ik overal, wonen ook, zolang het veilig is met mijn gezin.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn fotoalbums.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dicht bij je zelf blijven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat kan overal zijn, soms is het een geur of een lokatie, soms een lichtinval of een gevoel. De zintuigen worden geprikkeld en dat kan op ieder willekeurige lokatie inspirerend zijn.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in
mijn stad? Het strand, met de voeten in het zand bij een mooie zonsondergang.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Headspace van Andy Puddicombe & the End of Illness van David Agus. Het ene boek gaat met name over meditatie (hoe train je je ‘hoofd’) en het andere boek over het lichaam (hoe houden we ons lichaam gezond en wat gaat er veranderen in de toekomst). Thema’s die mij enorm aanspreken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paulo Coelho en Arthur Japin.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?Verschillende soorten muziek; Bach Cello suite no 1 Prelude. Israelische zangeres Noa met het Ave Maria. Phil Collins, Air tonight. Magic van Coldplay. Mag ik dan bij jou? Claudia de Breij. When the rain begins to fall, Jermaine Jackson en Pia Zadora. Matt Simon Catch & release. Mooi en Masker af, Marco Borsato. Michael Buble, Everything. Are you with me? Lost Frequencies. Come what may, Ewan McGregor & Nicole Kidman. Let it go from the Disney movie Frozen. En alle lievelingsnummer van mijn kinderen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders en mijn grootvader van moeders kant is een verzetsheld. Buiten familie: Leonardo da Vinci, Moeder Teressa, Rosa Parks, Gandhi, Nelson Mandela, Confucius, Aung San Suu Kyi.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? La Vita e bella & Power of the heart.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een bepaalde financiële vrijheid is fijn maar het brengt geen ultiem geluk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een belangrijke rol. Ik zie de wereld anders als kunst fotograaf. Dat zie ik als een luxe.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn allerliefste man Beer.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Als fotograaf op reis met Angelina Jolie bij 1 van haar goede doelen

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mijn expositie op 1 en 2 juli in Haarlem. In september hang ik bij Coffee Concepts in Amsterdam. In december in Hong Kong.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Creatieve inspirerende mensen. Mix & Match. Ik zou graag een keer als fotograaf voor Warchild, Artsen zonder grenzen of Unicef op reis willen gaan. En dan een kunstfoto maken en laten veilen met opbrengst voor het goede doel.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? OPEN DAGEN EXPOSITIE 1 & 2 juli 2017 Huis ter Kleef, Kleverlaan 7, Haarlem. In september bij Coffee Concepts, Jacob Obrechtstraat 5, Amsterdam. In december in Hong Kong via World Contemporary
Artist fair.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Anita Tamming docent bij Yoga Innerwork Haarlem.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
http://www.emilieart.com
info@emilieart.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s