Passie Pensioneert Nooit voor Wilco de Bruin

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Grootste passie is om onontdekte pareltjes te vinden voor de muziekliefhebbers en natuurlijk voor mijzelf. Items waar ik bestaan niet van wist en “per ongeluk” ben tegengekomen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn werk is mijn hobby. Werken en leven lopen in elkaar over. Deze combinatie betekent voor mij een groot geluk.

Wat is mijn grootste angst? Angsten ken ik niet. Ik houd wel rekening met een verandering in de toekomst. Hier ben ik niet huiverig voor maar dit probeer ik te zien als een uitdaging.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het zoeken naar mooie collecties. Hierdoor kom je thuis bij bijzondere verzamelaars. Dit zijn de de Paradijsvogels. De verhalen achter deze mensen ontdek je bij hen thuis op de bank.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Geen geduld. Soms of best vaak ga ik te snel voor mijn collega’s.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan erg enthousiast zijn en al nieuwe plannen starten terwijl wij nog bezig zijn met de huidige plannen.

Wanneer zou ik liegen? Af en toe wil je iemand beschermen en deze persoon niet kwetsen. Hier kan een leugentje wel eens werken om niet onnodig pijn te doen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Moeilijk om specifiek een naam te noemen. Wel in algemeenheid bewonder ik mijn collega’s die al meer dan 30 jaar in het vak zitten. Een Engelse recorddealer die al sinds jaren 80 werkzaam is in de platen kan mij wel stil krijgen. Mooie verhalen en prachtige collecties en ik ben een en al oor.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Klanten die denken dat ze met geld zomaar even mijn mooiste platen kunnen kopen. De mooiste items gun je aan de grootste liefhebbers. Dit heeft niets met geld te maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De eerste Platenbeurs die ik organiseerde was een groot succes en trok 600 muziekliefhebbers. Dit gaf een gevoel alsof je de winnende treffer maakte in de laatste minuut.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het is een soort vuurtje wat van binnen altijd brandt. Soms staat het zachtjes maar het kan zo weer oplaaien maar de vlam dooft nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou niets willen veranderen. Mogelijk wel sommige eigenschappen verbeteren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De opzet van onze huidige webwinkel is hele prestatie. Vanaf de grond opgebouwd en binnen twee jaar gegroeid naar een werkgelegenheid voor 9 personen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een droom is om eens een jaar afwisselend in LA en Londen te werken. Weliswaar precies hetzelfde werk doen maar in een andere omgeving met nieuwe contacten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn energie. Hierdoor weet je zakelijk en prive goed te combineren en er alles uit te halen. Uiteraard is het gezin natuurlijk grootste rijkdom.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben nog steeds die ouwe Rocker die erg duidelijk kan zijn. Dit wordt niet altijd gewaardeerd maar lucht wel op 🙂.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de tuin met een kop koffie. Krant of boek kunnen de mooiste ideeen naar boven halen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik hen geen vaste stek maar zoek wekelijks verschillende locaties om koffie te drinken. Het moet wel een goede koffie zijn. Verder probeer ik elke week wel een keer buiten de deur te eten. Liefst met gezin of familie om mij heen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees graag de boeken van Richard Branson. Hierdoor krijg ik altijd een boost energie. Het leest als een energiedrankje. Verder is het boek een Alles over verkopen van Richte Lommert een aanrader voor iedereen die de basis van verkopen wil begrijpen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Stieg Larsson en alle biografieën van topsporters.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat zal dan alles van Nick Cave en R.E.M worden.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Gary Kasparov, de beste schaker aller tijden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Untamed heart. Lief verhaal van jongen die eigenlijk een hartoperatie moet maar dit niet wilt want met dit hart houdt hij van haar!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Te weinig geld kan soms belemmeren om iets te durven. Maar het kan ook juist creëren om het op een andere manier te doen. Te veel geld kan gemakzucht veroorzaken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd enorm van mooie dingen. Dit hoeft niet speciaal iets uit een museum te zijn. Het kan ook juist leuke vintage 70s gebruiksvoorwerp zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik ga al ruim 25 jaar naar verschillende Platenbeurzen in Europa. Een groot deel samen met collega en vriend Henri heb ik al ruim 60 verschillende steden bezocht.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met mijn huidige team. Jong en inspirerend en enthousiast. Benieuwd wat wij met zijn allen dit jaar nog gaan bereiken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De verdere ontwikkeling van de webwinkel. Echt elk onderdeel krijgt een verbeterende toepassing.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Dit jaar wil ik graag op bezoek bij collega in UK die al sinds eind jaren 90 een webwinkel beheert. Ook wil ik de grote platenwinkel Amoeba in USA bezoeken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik zal aanwezig zijn op alle grote platenbeurzen in Europa en uiteraard op onze eigen beurzen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen
www.variaworld.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s