Passie Pensioneert Nooit voor Anna de Waard

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ongekende vermogens van mensen naar boven brengen door middel van een creatief proces en het bewustzijn van de mens wakker maken. Dit uit zich in verschillende rollen;
– Spokenword artiest & workshopmaster
– Hatha en Rajayoga docent i.o.
– Voedingsadviseur in een biologische winkel

Wat is mijn idee van ultiem geluk? In vrede zijn met je jezelf en je omgeving waar ik volop in mijn kracht sta.

Wat is mijn grootste angst? Niet volledig mijzelf kunnen zijn in deze consumptiemaatschappij.

Wat is mijn grootste valkuil? Gelijk zorgen voor een ander, zonder te bedenken wat dat voor gevolg heeft voor mij. Dat kan zorgen voor afleiding van mijn eigen doelen en vooral mijn energieniveau. Als hoog sensitief persoon zit ik dus vaak onbewust bij de ander en dat slurpt mij dan leeg. Daarentegen is het ook mijn grootste kracht mits ik de sensitiviteit altijd onder controle heb.

Wanneer zou jij liegen? Als ik de yama ‘niet liegen’ vanuit de yoga filosofie aan het onderzoeken ben en zie wat voor effect het heeft. Voor de rest niet, want ik wil gewoon de waarheid kunnen zeggen en ook ontvangen van mijn omgeving.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mensen die echt hun passie leven elke dag opnieuw. Dan denk ik aan mijn yogaleraar Ajita en een motivatiespreker uit London Andrew Muhammad.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Taken zonder uitdaging en werkzaamheden waarin ik mijn talenten niet kwijt kan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik volop kan doorgroeien en het werk mij telkens opnieuw nieuwsgierig maakt. En ik zie dat de mensen zichzelf ontdekken, ervan genieten en inspiratie kunnen ontvangen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De uitspraak spreekt naar mijn idee waarheid. Als je passie in je werk, leven, relaties hebt, dan verveelt het nooit en denk je niet eens na om te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Twijfels wegnemen zodat ik altijd risico’s durf te nemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mensen weten te raken en wakker te maken door te spreken op podia, lesgeven of in gesprekken. Dan heb ik het dus niet over de grootte of de locatie, als ik 1 iemand van de bijvoorbeeld 150 aanwezigen echt kan raken, dan is mijn dag gelukt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? ik zou willen leven en werken in alle vrijheid. Dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Elke rol die ik vervul heeft geen vaste locatie nodig, dus die benoem ik nu ook niet, want dan zet ik mijzelf vast.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Liefde, maar bezit je dat echt?
Ik bedoel te zeggen dat de liefde er altijd is, maar wel onthecht.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Positief, inleven en lef leeft in mij.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
Stilte
en vanuit
Passie

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Yoga Sutra’s van Patanjali en de Wetenschap van de Ziel volgens Shri Yogacharya Ajita. De inhoud maakt mij een bewust mens en daar hou ik het op, want hier kan ik jaren over vertellen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Afrikaanse ritmes waar ik automatisch op kan dansen en zingen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die in hun kracht durven te staan en aan zelfreflectie durven te doen. Die echte krijgers weet je wel, die staan ergens voor.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Doctor Strange. De verborgen boodschappen gaan zeer diep.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Als je niet moet denken aan je maandelijkse financiële lasten, dan zou iedereen veel creatiever bezig kunnen zijn en zich automatisch vrij voelen. Doen wat je wilt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het leven is kunst. Het is leven is zo wonderbaarlijk mooi, het begint al bij de natuur, al die creaties zijn toch gewoon kunstwerken op zich. Voor de rest ben ik een woord en beeld kunstenares. En de kunst van voelen, nou als we dat toch eens allemaal kunnen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Internationale spokenword workshopmasters en storytellers. Rajayoga docenten. Mensen die een bewuste levensstijl op school al willen creëren. Het begint bij de jeugd toch?

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Tropenmuseum, waarin we een rondleiding geven aan jongeren. Het gaat om de tentoonstelling Rhythm & Roots en daar aansluitend een spokenword workshop. De jongeren worden bewust van de oorsprong van muziek en krijgen de kans d.m.v. schrijven en een presentatie hun eigen stem te laten horen. Prachtig toch?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Vanaf september 2017 in bovenstaande workshop. En in de Hatha & Raja yoga lessen in Amsterdam.
Optredens zijn her en der, voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Mariana Ngombo & Pauline Schilder

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Facebook & Linkedin: Anna de Waard

Link soundcloud van het jaar 2015:
https://soundcloud.com/poetry-circle-020/freewriter-qa-taste-of-otherwise

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s