Passie Pensioneert Nooit voor Ruwan Heggelman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het vertellen van persoonlijke verhalen met een lichte commerciële insteek, zodat een groter publiek er van kan genieten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het moment dat ik Kingdom Hearts 3 in mijn handen heb.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik geen mensen om me heen heb die begrip voor mij hebben.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De sociale kant. Ik hou van een sociale samenwerking binnen mijn projecten, waarin communicatie, begrip hebben voor elkaar en samenwerken centraal staat. Als die elementen de juiste plek hebben, komt het project in mijn ogen het beste uit de verf.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan erg fel zijn. Daar moet ik harder aan werken.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik teveel projecten tegelijk wil opstarten en oppakken. Het is ook allemaal veel té leuk

Wanneer zou ik liegen? Ik haat liegen. Ik vind liegen verschrikkelijk. Laten we eerlijk en direct zijn naar elkaar, dan ontstaat er ook geen onnodige miscommunicatie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Edgar Wright, Jeff Nichols, Alan Ball, Jamin Winans & Tetsuya NomuraWat een bazen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De stress… en het stomme is, ik creëer zelf grotendeels van die stress. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld onzekerheden of het zelf te druk maken. Vaak is het dus onnodige stress.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb geen specifiek moment dat ik het meest gelukkig was, maar als ik samenwerk met een crew of als onze film in première gaat/ wordt vertoond in een zaal met publiek, dan ben ik het gelukkigst.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat passie nooit verdwijnt. Dit geldt voor mij op verschillende vlakken, van werk gerelateerd tot aan het afspreken met vrienden. Het hebben van passie is in mijn ogen belangrijk, want waar haal ik anders je drive vandaan om überhaupt dingen te doen?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Minder onnodig stressen, meer tijd nemen om te rusten en meer genieten van vrije dagen.  Oh ja en minder sushi eten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Beste Vrienden.
Jeugdvrienden Ferry en Robert, inmiddels keurige kantoortijgers, worden geconfronteerd met een merkwaardige verandering. Robert begint namelijk bleek te zien en krijgt opeens enorm veel trek in vlees. Sterker nog: hij heeft zojuist flink in een collega gebeten. Kan een levenslange vriendschap blijven bestaan als een van de twee drastisch verandert? 

Met Huub Smit, Martijn Crins, Kees Boot, Rogier Schippers, Yaşar Üstüner, Chava voor in ‘t Holt en Brainpower.

Beste Vrienden is een project dat volledig op vrijwilligers en jonge professionals heeft gedraaid. 
Van het stuntteam VanGuard Action (die o.a. Michiel de Ruyter heeft gedaan) tot aan een visual effects team (waaronder artists die aan Big Hero 6 en Transformers hebben meegewerkt).

Kijklink: https://www.youtube.com/watch?v=wGxOylSQciE
Website: www.bestevriendenfilm.nl

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  Het allerliefst woon ik in Groningen en werk ik vanaf daar aan internationale fictie films. Beetje onrealistisch, maar toch een mooie droom.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Super cliche: Mijn familie, vrienden & vriendinnen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het onderwerp ‘’de duistere kant van de mens’’, dat altijd in al mijn werk terug te vinden is. Ik vind de duistere kant van de mens het meest interessante onderwerp, omdat het in iedereen zit. Het heeft alleen de juiste prikkels nodig om los gemaakt te worden. Iedereen is een lieve, schattige, 3 jarige baby geweest, maar hoe kan dat kind 20 jaar later een seriemoordenaar zijn? Niemand staat in de ochtend op en denkt: Laat ik eens iets verschrikkelijks gaan doen vandaag. Alle acties van een mens hebben een reden, een prikkel, een motivatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik heb geen plek waar ik ideeën krijg, maar ik krijg ideeën door ervaringen op te doen met mensen om me heen. Dit kan simpelweg al zijn door naar de bioscoop te gaan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Shabu Shabu.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Kippenvel.
Deze kinder horror boeken hebben mij op jonge leeftijd aan horror geïntroduceerd.
Bedankt R.L. Stine!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Edgar Wright, Jamin Winans, Jonathan Nolan & Jeff Nichols.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Specifieke band: Boards of Canada
Specifiek nummer: Boards of Canada – Everything You Do is a Balloon

Wie is mijn held of heldin in fictie?
Ward Meachum in de serie Iron Fist.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Super cliche: Mijn familie, vrienden & vriendinnen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
The Frame van Jamin Winans.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je genoeg geld krijgt om te maken wat je maar wil, maar ik vind het juist dé uitdaging om met een voorgesteld budget iets te gaan maken en om creatief na te denken over je inhoudelijke keuzes, zodat je op die manier nog steeds je verhaal kan vertellen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Aangezien ik constant nadenk over film concepten, zou ik zeggen dat het mijn leven heeft overgenomen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik wil HEEL graag weer een keer samenwerken Huub Smit en Martijn Crins. Hopelijk dit jaar nog?

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Baby Driver van Edgar Wright.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Realistisch: Roel Reine
Onrealistisch: Edgar Wright

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik Kan Vliegen, met Josha Stradowski & Frieda Barnhard, geproduceerd door: Portal Pictures en BosBros, is dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival.
Social media: https://www.facebook.com/ikkanvliegenfilm/

Dutchtown, is hopelijk ook dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival.
Zo niet, dan draait Dutchtown dit jaar nog op andere film festivals.

Voor meer informatie over mijn aankomend werk: www.ruwan.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Richard Raaphorst, Tim Smit, Roel Reine, Rolf Dekens, Thij de Haan, Jeffrey Tomberg, Rocco Wouters, Ferrano Meraldi, Jordi Welschen en Simon Pegg.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Mail: info@ruwan.nl
Website: www.ruwan.nl
Mijn aankomende project: https://www.facebook.com/ikkanvliegenfilm/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s