Passie Pensioneert Nooit voor Rob Verheij

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie? Ik denk toch wel dat mijn grootste passie is het creëren van situaties waarin alle creatievelingen waar ik mee werk kunnen focussen op hun creativiteit, en niet op het droge, zakelijke “management werk” wat toch noodzakelijk voor een goede uitvoering van een gast beleving concept en evenement. Dus wat mij echt passioneert is de bezoekers van deze events een ervaring mee te geven zoals ze die nog nooit hebben ervaren. Ook al doe ik dat dan niet direct, maar faciliteer ik eerder een omgeving waarin deze creatievelingen zich vol kunnen richten op het creëren hiervan. Dat geeft mij zo een goed gevoel, dat haal ik tot nu toe nergens anders vandaan.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Bloten voeten, op het door de zon opgewarmd gras, omringd door fijne mensen die zichtbaar aan het genieten zijn, waar nieuwe en pure verbindingen tussen mensen worden gelegd. Dat veroorzaakt bij mij een gevoel van euforie en dat geeft mij zoveel energie.

Wat is mijn grootste angst?

Heel simpel: middelmatigheid. Verder heb ik wel een klein beetje angst over het verder ontwikkelen van de wereld. Als ik bijvoorbeeld zie dat nu Trump president is van Amerika, en er toch heel veel mensen op een idioot als Geert Wilders hebben gestemd, dan vraag ik mezelf echt wel eens af alles nog goed komt. Mensen die dat soort nare, counter-productieve types steunen, die inspelen op angst en focussen op het vergroten van haat tussen verschillende groeperingen, dat baart mij ontzettende zorgen. Het feit dat er ruimte is in de wereld waarin deze haatzaaierij houvast kan vinden, en misschien zelfs ooit de overhand kan krijgen, dat is mijn allergrootste angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De diversiteit. Ook al ben ik dan projectleider voor (culinair) creatieve projecten, betekent dat zeer zeker niet dat ik al het operationele werk delegeer, of wil delegeren. Ik vind het heerlijk om ook de handen uit de mouwen te steken, en zelf ook bussen in te laden, te koken, de evenementen op te bouwen, af te bouwen en zelfs tot diep in de nacht af te wassen. Dat is echt ontzettend zwaar, maar zolang ik daar fysiek toe in staat ben ambieer ik om dat ook te blijven doen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben af en toe toch wel echt (te) serieus, zeker in een omgeving waar creativiteit en ervaringen creëren centraal staan, is dat niet altijd fijn. Dit resulteert ook wel in dat ik soms snoeihard ben tegen mensen, wat wel eens in het verkeerde keelgat schiet.

Wat is mijn grootste valkuil?

In mijn hoofd is alles mogelijk, waardoor ik me vaker dan eens nog veel meer werk op de hals haal, wat op het einde wel goedkomt, maar wel voor verhoogde werkdruk en spanningen kan zorgen. Dat heeft ook iets te maken met perfectionisme, soms staar ik mezelf wel eens dood op een detail, waar dan heel veel tijd en energie in gaat zitten, die ook efficiënter had kunnen worden gebruikt.

Wanneer zou ik liegen?

Om gevoelens van, of de mensen in mijn omgeving te “beschermen”, terwijl dit dan ook wel eens zorgt voor een verergering van de situatie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Vind ik een lastige vraag, maar als ik moet kiezen, dan kies ik wel voor Bartje Boers. Goede vriend en ook ervaren projectleider binnen Amaro Creative Industries, inmiddels 27 jaar, vader van een geweldig kind van 5. Wat ik aan hem bewonder is de manier hoe hij dit werk en levensstijl combineert met het goed opvoeden van zijn zoon. Daar heb ik echt eindeloos respect voor.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Als ik een kater heb! Nee dat was een grapje, ik houd het minst van mijn werk wanneer ik mensen vertrouw om bepaalde taken of verantwoordelijkheden uit te voeren/op zich te nemen, en deze dat dan vervolgens niet doen, of het extreem afraffelen met een vaag smoesje. Op zulke momenten dan vraag ik me wel eens af of ik niet beter leraar op een school met moeilijk opvoedbare kinderen had kunnen worden…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Een lastige vraag, aangezien ik officieel nog niet afgestudeerd ben en daardoor niet altijd voor de volle 100% voor mijn werk kon gaan, waardoor ik het ook anders ervaar. Ik moet zeggen dat ik nu wel gelukkig ben met mijn werk, kansen om te groeien, zelf de aard van mijn werkzaamheden kaderen, te creëren en te inspireren.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Voor mij is het een leus als: “Kwaliteit kent geen tijd”. Vind het wel een goeie, moet ik zeggen. Als je echt gepassioneerd bent voor iets, dan heeft dat niks te maken met leeftijd. Je doet dat, omdat je dat wil, omdat dat jou boeit, warm laat lopen. Dus ik vind het een goede uitspraak, echte passie pensioneert nooit!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ook al kom ik in z’n algemeenheid vrij gestructureerd over, ervaar ik mezelf als redelijk chaotisch. Ik zou nog gestructureerder willen worden. Ook ben ik een redelijke workaholic, dat is iets wat ik ook niet uit de hand moet laten lopen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

So far is denk ik wel mijn grootste professionele prestatie het organiseren van het openingsfeest voor het Duitse cultuurfestival “de Ruhrtriennale”. Hiervoor hebben we een uitbundig openingsfeest, met 5 gangen diner, met creatieve workshops als zeefdrukken, smeden, keramiek maken, een in house barbier, en ga zo maar door. Dit was organisatorisch echt heel heftig, het project was pas kort van te voren aangenomen, waardoor er heel snel geschakeld moest worden, wat uiteindelijk allemaal gelukt is. Daar ben ik echt wel heel trots op.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Australië en Nieuw-zeeland zijn wel 2 landen waar ik echt wel een tijd zou willen leven. Qua werk, tja mijn huidige werk zorgt ervoor dat ik nogal wat afreis, zeker in de zomer, wat ik ook heel fijn vind.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gezond stel hersenen. Daarna komt zeker mijn hart, wat gelukkig toch wel op de goede plek zit. Ik ben toch wel vrij materialistisch ingesteld, maar dat allemaal valt het in het niet als het minder goed gesteld zou zijn met mijn hersenen en hart.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik denk toch wel orde creëren in een chaos. En anders denk ik wilskracht, als ik een doel voor ogen heb of een deadline, en de tijd begint te dringen, beginnen mijn hersenen opeens 3 keer zo hard en productief te werken. Onder hoge tijdsdruk blijkt bijna niks onmogelijk te zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Dan schiet me één plek in Dordrecht toch wel te binnen, de bankjes in de Knolhaven en Wolwevershaven. Dit is een plek waar ik vroeger altijd buiten rondhing, ja ik was echt een typische hangjongere met een bodywarmer, diamantjes in m’n oor en een nike petje. Nu kom ik nog steeds vaak op die plek(ken), alleen dan om even tot rust te komen en na te denken. Hier komen de beste inzichten na een halfuurtje zitten, in het zonnetje, of soms diep in de nacht.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik heb geen echte lievelingsplekken op dat gebied. Er zijn er een paar waar ik graag kom, maar geen echte lievelingsplek. Na een tijdje begint, so far, elke horecagelegenheid na een tijdje een beetje te vervelen. Variatie van spijs doet tenslotte eten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Er is 1 boek wat echt is bijgebleven uit mijn kinderjaren, waardoor ik wel op een andere over dingen begon na te denken: “Kaas en de evolutietheorie”. Wat ik me herinner van dit boek, is dat het een filosofische draai geeft aan het beredeneren van antwoorden op vragen waar menig mens geen goed antwoord op kan geven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Bij uitstek J.K. Rowling en J.R.R.R. Tolkien. Van beide schrijvers heb ik inmiddels alles gelezen, in het Engels en het Nederlands.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Dan zou ik toch gaan voor Anderson Paak, echt hele toffe muziek waar ik ook een gelukzalig gevoel bij krijg. Dat zou ik dan afwisselen met artiesten als C2C en Gramatik, ook hele fijne muziek.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Star Lord, uit Guardians of the Galaxy. Een geweldige rol die heel goed word gespeeld.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Barack Obama, en Typhoon. Barack Obama spreekt natuurlijk voor zich, een voormalig president die ook een goed mens lijkt te zijn, en iedereen als mensen beschouwde, en ze zo behandelde. Typhoon, omdat ik zijn muziek al vanaf zijn eerste EP volg, waar zijn muziek van filosofisch pessimistisch naar metaforisch positivisme is gegaan. Dat process heb ik door zijn muziek, gevoelsmatig van dichtbij mogen meemaken. Symboliseert heel erg de groei van de menselijke psyche.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Pulp Fiction, een echte klassieker, maar blijft voor mij wel echt een van de tofste films die ooit is gemaakt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Budget, budget, budget. Zodra er dus financieel voldoende ruimte is, is dat altijd bevorderlijk voor “het creëren”. Maar aan de andere kant, creativiteit kan ook worden getriggerd juist door gebrek aan financiële middelen. De bottom line is wel, dat eerst de basis aspecten (eten, onderdak, etc) moeten worden geregeld, wat je dan over hebt is voor mij de financiële vrijheid om te creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Aangezien ik nu werkzaam ben in de creatieve sector, gaat kunst hand in hand met mijn werk. Speelt dus een onmisbare rol in mijn werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Al mijn directe collega’s die tevens vrienden zijn. Wij zijn al 10 jaar al vrienden, maar inmiddels zijn we echt partners in crime, altijd door het oog van de naald kruipen, maar er toch altijd doorheen komen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik zou graag meer creatieve projecten doen met muzikanten, voornamelijk hip hop. Maar dan echt de titanen van vroeger, Rico & Sticks, Pete Philly en Perquisite, Winne, Typhoon. Ik denk dat daar echt hele toffe ervaringen uit kunnen rollen, zeker als je dat een extra diepte geeft d.m.v. eten passend bij het thema, etc. Dat lijkt me echt gruwelijk tof..

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Down the Rabbit Hole, daar doen we een diner in de vorm een muzikale show. Dat word echt heel tof. Voorbereidingen zijn nu in volle gang, en het lijkt alleen maar toffer te worden.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Dit jaar kan je mijn werk “ontmoeten” op meerdere festivals, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, tijdens de theatershow Borgen in Carré en in ieder geval LowLands. Er komen nog wel meer projecten aan, maar dit zijn wel de highlights van dit seizoen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

De directie van Mojo, Ruben Brouwers en John Mulder. Terts Brinkhoff, directeur van theaterfestival de Parade. Dat lijkt me ook heel interessant.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Bereikbaar per e mail op r.verheij@gmail.com, uiteraard ben ik ook telefonisch bereikbaar, 06-51 98 07 44. De komende maanden is het wel redelijk druk en hectisch, dus mijn voorkeur gaat uit naar email.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s