Passie Pensioneert Nooit voor Lisa Nora

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie in mijn werk is mijn gevoel in mijn songs te kunnen verwerken en zo een boodschap uit te dragen aan anderen. Ik hoop andere mensen daarmee te kunnen inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn idee van ultiem geluk is vrijheid. Ik zelf zou de wereld rond willen reizen en zoveel mogelijk landen zien, het liefst met mijn muziek in de vorm van een tour.

Wat is mijn grootste angst?

Ik heb niet echt een hele grote angst als het om mijn muziek gaat. Natuurlijk hoop je dat zoveel mogelijk mensen je muziek tof vinden en meer willen horen, maar een echte angst heb ik niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik vind het echt super leuk om rond te reizen door Nederland en hopelijk binnen een paar jaar ook door Europa en de wereld! Ik vind het ook super als mensen na mijn optreden naar mij toe komen en zeggen: “Je was echt goed.” Zondag stond ik op te treden in Friesland en na afloop komen er dan mensen naar je toe die geëmotioneerd zijn, dat raakt jou dan ook weer. Ik voel me dan heel dankbaar dat ik muziek mag maken en deze mensen dit gevoel kan geven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben erg eigenwijs, maar met goede argumenten ben ik misschien een paar uur later om te praten.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is te blijven schrijven in een bepaald genre. Ik tokkel heel veel in mijn nummers en op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik erg veel nummers op dezelfde manier schreef. Niet heel erg natuurlijk, maar ik vind het wel fijn als er wat wisseling is, ook voor optreden is dat tof. De laatste tijd schrijf ik weer wat meer up tempo, vrolijke nummers.

Wanneer zou ik liegen?

Nooit niet! Ik waardeer eerlijkheid heel erg, dus ik kan me geen situatie voorstellen in mijn carrière waarin ik zou moeten liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Op dit moment zijn dat degenen door wie ik mij laat inspireren, zoals Ed Sheeran, Gavin James, maar ook Mumford & Sons, Hozier, John Mayer, ga zo maar door.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De onregelmatige ‘werk’ tijden denk ik. Ik heb bijvoorbeeld soms een heel laat optreden en de volgende dag moet ik weer vroeg opstaan voor een ander optreden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben het meest gelukkig met mijn werk als ik een belangrijk optreden heb, voor de radio of voor een wedstrijd finale bijvoorbeeld. Het gelukkigst was ik afgelopen januari in Paradiso toen ik de nationale muziekwedstrijd ‘Art Rocks’ won. Dat was echt awesome!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Als je van je passie je werk maakt, zal je nooit uitgekeken raken op je werk en zal je het nooit echt als ‘werk’ beschouwen. Dat vind ik het leuke aan muziek maken!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Helemaal niks. Het verleden heeft mij gemaakt zoals ik ben en alles wat ik nog wil leren kan ik leren in de toekomst!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Eeh, ik kan niet echt kiezen. Tot nu toe heb ik verschillende wedstrijden gewonnen (o.a. Art Rocks in Paradiso, de Buma Music Academy Awards in de HMH en het Rabotheater Open Podium), maar ik heb ook een aantal keer voor de radio mogen spelen (o.a. 3FM en NPO radio 2). Het winnen van Art Rocks is denk ik mijn grootste professionele prestatie tot nu toe, omdat het een landelijke muziekwedstrijd was waar iedereen zich voor kon opgeven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Op dit moment zou dat in Engeland (Londen) of Amerika (Los Angeles of New York) zijn. Daar kan ik werken met de goede mensen en ja, ik ben een stadsmens volgens mij!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gitaren of alle foto’s die ik ooit heb gemaakt (inclusief polaroids).

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik kan heel veel lyrics onthouden. Van alle nummers die ik ooit gehoord heb weet ik van heel veel de tekst nog en kan ik ze zo meezingen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Overal, op de fiets komt er soms wat in mij op, maar ook op school of zelfs in de supermarkt. Het zijn meestal flarden van liedjes. Als ik dan thuis kom ga ik regelrecht naar mijn slaapkamer en daar vormt zich dan meestal een nieuw nummer.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik ga soms naar STOET, bij de bibliotheek in Enschede. De vibe is daar heel fijn!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik heb over een paar boeken nummers geschreven (o.a. All The Bright Places van Jennifer Niven en Ketchup Clouds van Annabel Pitcher). Ik lees veel en dan vooral Young Adult boeken. Allemaal in het Engels of course!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik heb niet echt een favoriete schrijver, ik heb wel veel boeken van John Green gelezen dus ik denk John Green dan.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ed Sheeran. Alles van Ed Sheeran!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Peter Pan is mijn favoriete sprookje, dus ik denk Peter Pan. Er is iets aan het ‘never grow up’ aspect van het sprookje dat ik heel erg mooi vind.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ed Sheeran en Gavin James en mijn ouders!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Dat is een moeilijke! Mijn favoriete films op dit moment zijn La La Land en Mr. Nobody.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Helaas kost het heel veel geld om iets te creëren in de muziekwereld. De meeste muzikanten hebben de financiële vrijheid niet om bijvoorbeeld een heel album te maken. Daarom ben ik ook een crowdfunding campagne begonnen om een EP te maken. De campagne duurt nog tot 4 juni, dus als je meer wil weten over de campagne ga dan naar http://www.voordekunst.nl en zoek op ‘Lisa Nora’!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik zie kunst overal. Het mooiste van de ene kunstvorm is dat het de andere kunstvorm kan inspireren. Ik heb bijvoorbeeld een nummer geschreven naar aanleiding van een kunstwerk, maar ook naar aanleiding van boeken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders staan op nummer 1 en mijn tante en oom zijn ook hele grote fans! Ze zijn naar mijn eerste optreden ever komen kijken in oktober 2015 en sindsdien steunen zij mij heel erg. Mijn ouders rijden mij overal naar toe en staan aan mijn zijde bij alle optredens die ik heb. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik sta op het podium met Karin Bloemen op 3 en 9 juni, daar kijk ik heel erg naar uit! En verder zou ik graag willen werken met mensen die mij kunnen inspireren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik ga over een maand of twee naar Londen om daar bij de Reload Sessions een paar nummers op te nemen en daarna ga ik een paar dagen naar Frankrijk om daar op te treden! Ik vind het super leuk om mijn muziek ook buiten Nederland te laten horen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Als ik Gavin James nog een keer zou kunnen ontmoeten zou dat super tof zijn.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Op 3 juni in Enschede (Wilminktheater) en 9 juni in Hengelo (Rabotheater) met Karin Bloemen en verder ben ik geselecteerd voor de popronde 2017, dus in het najaar kun jij mij spotten in verschillende steden!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Ik ben te vinden op: Facebook: http://www.facebook.nl/lisanoraa Instagram: http://www.facebook.nl/lisa_nora Twitter: http://www.twitter.com/lisanoramusic

Spotify: Lisa Nora Youtube: http://www.youtube.com/lisanora

E-mail: management@lisanora.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s