Passie Pensioneert Nooit voor Henk Temming

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren. Werkend aan de computer begin ik met niets en uiteindelijk heb ik een nieuw liedje. Grootste passie: het werkproces.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik heb geen idee wat ultiem geluk is. Wel weet ik dat ik een gelukkig, positief ingesteld mens ben. Geluk is bij mij een tamelijk constante factor. Ben niet zo van de hoge toppen en diepe dalen. Ultiem geluk: afwezigheid van ongeluk.

Wat is mijn grootste angst? Slechte gezondheid. Ziekte.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creëren. Het vanuit het niets tot iets komen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap In de ogen van anderen wil ik graag te snel zaken voor elkaar krijgen. Traagheid kan mij irriteren.

Wat is mijn grootste valkuil? Het vertrouwen dat ik anderen geef. Word daarin soms teleurgesteld.

Wanneer zou ik liegen? Uit principe: nooit.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ben niet zo’n bewonderaar. Kan wel genieten van het werk van anderen, maar dat verschilt van dag tot dag.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het afmaken. De laatste fase in de studio, het mixen van de muziek, is voor mij een soort boekhouden. Alles moet uiteindelijk kloppen. Wat ik in mijn hoofd hoor moet ik dan voor anderen hoorbaar maken. Vooral een technisch ingewikkeld proces. Techniek is niet mijn sterkste kant. Altijd blij met een goede geluidstechnicus, die mijn aanwijzingen moet vertalen in technische handelingen en met diverse apparaten (hard ware en soft ware) ervoor zorgt dat ik uiteindelijk hoor wat ik wil horen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In de studio.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Hoop dat dit ook voor mij geldt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Fysieke leeftijd. Bij het ouder worden word ik geestelijk wijzer en stabieler, maar slijt het lichaam.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik vind mijn grootste professionele prestatie niét mijn diverse hits maar mijn Kerstalbum.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou het liefst in een warm land willen werken omringd door iedereen die mij lief is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn huis.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Gedrevenheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Voor het schrijven van teksten zat ik vroeger vaak te werken in het café van het Stedelijk Museum, Amsterdam vóór de verbouwing. Tegenwoordig alles thuis.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Brazuca. Koffie plus broodje overdag. Diner gevarieerd. Geen vaste plek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle boeken! Het lezen geeft mij rust en brengt mij in de stemming om weer te gaan werken. In mijn geval werken in mijn opnamestudio.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Kostova, Falcones, Elroy, Henning Mankell, A.F.Th. van der Heijden, Multatuli, Marquez, Safran Foer e.v.a.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Omdat mijn stemming en voorkeur per dag kan verschillen een veilige keuze: God only knowns van Brian Wilson / The Beach Boys.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tyrion Lannister (Gamme of Thrones)

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Johan Cruijff toen hij nog leefde en mijn vader.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Cinema Paradiso

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Alles. Voor mij maakt geld een onderdeel uit van de vrijheid om te creëren. Voor mij essentieel. Succes garandeert continuïteit. Ik kan doorgaan met mijn werk omdat ik er geld mee verdien. Helaas wordt dat voor musici die platen maken (fysiek of download) steeds moeilijker Het illegaal downloaden heeft mijn beroepsgroep zwaar gedupeerd. Het maken van muziekopnames in professionele muziekstudio’s kan niet meer door verkopen worden terugverdiend. Muziekmaken is een dure hobby geworden. Veel artiesten verdienen door optredens de kosten terug. Er zijn echter ook artiesten die wél platen maken, maar niet optreden. (Platen maken en optreden zijn verschillende disciplines.) De grootste band ooit maakte een reeks alles-vernieuwende meesterwerken toen besloten werd niet meer op te treden en uitsluitend nog in de studio te werken aan nieuw materiaal. The Beatles dus. (Revolver, Sgt. Pepper, The White Album, Abbey Road). Zou nu niet meer kunnen. Een hele generatie talentvolle musici/componisten/tekstschrijvers kan ons niet meer laten horen wat voor prachtige muziek zij op de plaat had willen zetten. Voor mij maakt dat een onderdeel uit van de vrijheid om te creëren. Voor mij essentieel.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Grote rol. Kunst geeft mij rust en energie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Niemand. Ik ben self supportive. Alles zelf gedaan.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Niemand. Werk het liefst alleen. Ik word regelmatig gevraagd om met iemand samen te werken. Tot nu toe heeft niemand mij weten te overtuigen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben bezig met een paar projecten die nu nog alleen in mijn eigen hoofd bestaan en die ik pas ga presenteren als alles klaar is en ik de tijd rijp acht voor presentatie.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Niemand. Zou niet weten wat ik zou moeten zeggen of vragen. Voor de gezelligheid zou ik met iedereen wel een kop koffie willen drinken. Ook uit mijn vakgebied. Niet om specifiek over het werk te praten. Sluit het onderwerp niet bij voorbaat uit, maar hoeft niet per se.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op alle Nederlandse radiozenders heb je kans werk van mij te horen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Henk van der Lely. Oud eigenaar Focus Light, ouddirecteur Flash Light. Nog altijd werkzaam en toch AOW’er.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via: h.temming@casema.nl en via PB via Facebook (Messenger)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s