Passie Pensioneert Nooit voor San Fu Maltha

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het tot stand laten komen van films op basis van verhalen die er toe doen en die mensen aan de ene kant entertainen, maar aan de andere kant ook de mogelijkheid geven om een educatieve reis te maken en er iets van te leren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Om te zien dat dingen die ik gedaan c.q. gezegd heb een effect hebben gehad wat groter is dan mijzelf.

Wat is mijn grootste angst? Geen impact te hebben gehad op deze wereld.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het bedenken van manieren om een verhaal voor een film te krijgen, zowel creatief als commercieel.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik denk of onbewust ervan uit ga dat andere mensen weten wat er in mijn hoofd omgaat.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik niet opgeef.

Wanneer zou ik liegen? Als de waarheid een ander persoon heel erg zou kwetsen en die persoon daar ook verder geen enkel nut aan heeft.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bewondering is voor mij erg moeilijk. Respect zeker. Respect heb ik voor filmproducent Rob Houwer. Als filmregisseur heb ik respect voor Paul Verhoeven. Ook heb ik respect voor de producent van Chinatown: Robert Evans en regisseur Roman Polánski.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het gezeur om geld.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens de première van Süskind: met de film en de reactie in de zaal.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat is waar. Ik denk ook dat je pas echt oud bent wanneer je geen passie meer hebt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag willen goed te kunnen schrijven en af en toe meer geduld te hebben. En mensen laten uitspreken ondanks dat ik al weet wat ze gaan zeggen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik denk de film Zwartboek.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou het liefst in Amerika willen werken, maar niet noodzakelijkerwijs daar wonen. Ik zou het liefst in Nieuw-Zeeland wonen en werken in Amerika, maar dat is geografisch zo ver van elkaar dat het niet kan.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dat klinkt heel flauw en clichématig maar ik denk toch mijn kinderen. En voor de rest de films die ik heb geproduceerd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Rebels

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Of rijdend door de stad of lopend door mijn tuin.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Pannenkoekenhuis De Vuursche Boer. Ik woon in een heel klein dorpje.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘East of Eden’ van John Steinbeck. Het gaat over de essentie van goed en kwaad en het strijden tegen lotsbestemming. ‘Terug tot Ina Damman’ van Simon Vestdijk. De wijze waarop je hele discussies al van te voren kan hebben met daarbij alle argumenten die er zouden kunnen bestaan. ‘De graaf van Monte-Cristo’ van Alexandre Dumas. De strijd tegen onrecht en het niet opgeven. ‘De Drie Musketiers’ van Alexandre Dumas. Eveneens rechtvaardigheid, vriendschap en loyaliteit.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Vroeger was dat Alexandre Dumas en Jules Verne. Nu John Steinbeck. ‘

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dit zou een combinatie van nummers zijn van David Bowie, The Rolling Stones, Elvis Costello, Coldplay, Erik Satie, Ennio Morricone, Radiohead etc.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn held waar ik mee opgegroeid ben is Prins Valiant, Pietje Bell en Lucky Luke.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Walter Süskind, Gerrit van der Veen, Kenau en Nelson Mandela.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘Chinatown’ van Roman Polanski. ‘Il Conformista’ en ‘1900’ van Bernardo Bertolucci.Una Giornata Particolare’ en ‘C’eravamo tanto amati’ van Ettore Scola ‘The Godfather 1’ van Francis Ford Coppola. ‘Manhattan’ en ‘Hannah and Her Sisters’ van Woody Allen. ‘Taxi Driver’ van Martin Scorsese. ‘A Clockwork Orange’ van Stanley Kubrick. ‘Spoorloos’ van George Sluizer. ‘Turks fruit’ van Paul Verhoeven. ‘Die Blechtrommel’ van Volker Schlöndorff. ‘Once upon a time in the West’ van Sergio Leone. Als ik er 1 van mezelf mag aanraden: ‘Süskind’ van Rudolf van den Berg.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? In film bestaat dit helaas niet, omdat dit alleen zou kunnen bestaan indien de financiële resultaten zo groot zou kunnen zijn dat je onafhankelijk zou kunnen worden en dat kan binnen het Nederlandstalig gebied niet.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is voor mij altijd heel belangrijk geweest, omdat het mij de kans gaf om door de ogen te kijken van een ander en daardoor geïnspireerd, geïntrigeerd en geïnteresseerd te raken. Dat is het nog steeds. Ik ga niet vaak, maar ik vind het leuk om naar een goed museum te gaan. Als ik kan lees ik graag een goed boek. Muziek inspireert mij sowieso altijd en films vanzelfsprekend. Hoewel dat laatste tegenwoordig steeds meer een zakelijk aangelegenheid wordt in plaats van privé.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Uiteindelijk mijn vrouw, want die heeft mij gesteund en mogelijk gemaakt dat ik heb kunnen doen wat ik nu doe. Daarnaast heb ik niet een dergelijke partner.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag eindelijk mijn film met Paul Verhoeven af willen maken: ‘De Stille Kracht’.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Zie hierboven, maar daarnaast het maken van een televisieserie over de Joodse Raad.

Welke stappen zou je extra zetten met jouw onderneming wanneer je een paar miljoen extra had om te investeren in 2017? Die zou ik stoppen in het maken van de film ‘De Stille Kracht’.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Regisseur: Alejandro González Iñárritu

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mij kun je sowieso in Amsterdam zien op mijn kantoor. En daarnaast mijn werk: een aantal op televisie, in de bioscoop, DVD, Netflix, etc.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Paul Verhoeven.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Door een mail te sturen naar info@fuworks.nl of via de website: http://www.fuworks.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s